Stiri

Andrada Csender, arbitrul anului în baschetul din Danemarca

Eduard Popa

Eduard Popa
18.05.2019

andrada csender arbitrul anului danemarca

Andrada Csender s-a stabilit de câteva luni în Danemarca, după ce mai bine de șase ani a fost oficial FIBA din partea României. În urma prestațiilor din acest an, medieșeanca a primit distincția de arbitrul anului în baschetul danez, potrivit radiotimisoara.ro.

Andrada Csender este născută la 10 noiembrie 1984 și a obținut licența FIBA de arbitru internațional în 2012. Andrada a jucat baschet la nivel profesionist, a fost componentă a lotului național de junioare în campania de calificare la Euro 2002, unde a făcut echipă cu Annemarie Părău. La nivel de senioare, a fost vicecampioană națională cu Univeristatea Cluj, în 2003 și a trecut și pe la Danzio Timișoara.

andrada csender

Andrada Csender a fost prezentă ca arbitru la turneele finale ale Campionatului European de baschet feminin din 2015 și 2017, la trei turnee Final Four ale Euroligii feminine sau Supercupa Europei din acest an la baschet feminin. Ea are numeroase alte meciuri internaționale masculine și feminine, de seniori și de juniori. Potrivit statisticii totalbaschet.ro, Andrada Csender a arbitrat   de-a lungul carierei în 241 de meciuri în baschetul feminin și masculin din România.

*foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!