Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Andrea Olah (Orosz): „Cu sarcina mi-am dat seama cât de important și de frumos este să joci baschet”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.10.2018

Andrea Olah (Orosz) a marcat 11 puncte în victoria obținută de CSM Satu Mare în primul meci al Ligii Naționale, ediția 2018-2019. Vicecampioana s-a impus acasă cu 74-59 în duelul cu FCC ICIM Arad. Pare că extrema a revenit la forma care a consacrat-o în startul acestui sezon, după ce a născut anul trecut. Sătmăreanca a oferit un scurt interviu pentru site-ul nostru după meciul de sâmbătă.

Prima repriză a fost echilibrată, cu un ușor plus pentru formația arădeană care conducea cu 5 puncte la pauza mare. CSM Satu Mare s-a desprins în repriza a doua, când s-a apărat mult mai bine și și-a mărit procentajele la reușitele din acțiune cu aproape 10%.

„Ne-am așteptat la un meci dificil având în vedere că a fost primul meci oficial din acest campionat. Am început puțin mai prost meciul. Eu zic că au fost de vină și emoțiile. Până la urmă e și normal. Cele de la Arad au jucat un meci cu Brașovul, unde și-au intrat puțin în ritm. Noi am avut un meci ușor cu Rapidul, de aceea cred că ori am luat meciul puțin prea ușor, ori ne-am descătușat mai greu, dar important este că după pauză am pus emoțiile deoparte. Am dat tot ce am putut. În apărare ne-am ajutat mult mai bine. În atac a mers mingea și eu zic că s-a văzut foarte frumos în repriza a doua”, ne-a declarat Andrea Olah (Orosz).

La CSM Satu Mare au intrat în teren 10 jucătoare, în timp ce la arădence, doar 8. Ambele echipe au avut o străină care nu a putut evolua. Amukamara nu a fost pe foaie la gazde pentru că nu a primit viza medicală după întoarcerea de la Cupa Mondială, iar Uiuiu și Lazăr sunt accidentate. De la oaspete nu a jucat Harrison, accidentată, iar Neagu a debutat pentru noua sa echipă, după ce rata primele meciuri oficiale din cauza unei accidentări.  

„Noi avem un avantaj, ca să zic așa, față de foarte multe echipe, avem o bancă lungă. Din păcate, n-am putut să o folosim pe Amukamara. N-au rezolvat problema cu viza medicală. Ale Uiuiu e accidentată. Andreea Lazăr a avut o accidentare săptămâna aceasta, deci nici noi n-am putut să folosim întreaga bancă, dar tot am avut un mic avantaj”, a adăugat Olah.

Extrema de 32 de ani a născut în luna noiembrie, iar din ianuarie a revenit la antrenamente. În finalul sezonului trecut nu a jucat prea mult, dar a început foarte bine noul sezon. A fost coșghetera echipei în ambele partide cu Rapidul din cupă, cu 18 și 21 de puncte. În duelul cu FCC ICIM Arad a contribuit cu 11 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții în 28:17 minute, dar și 5 turnovers.

„Cred că, cu sarcina asta, mi-am dat seama cât de important și cât de frumos este să joci baschet. Mi-a fost foarte dor în cele 9, 10, 11 luni cât am stat, fiind însărcinată. Când am revenit și am putut să joc, am slăbit și am intrat în formă, mi s-a părut atât de frumos să fiu pe teren, încât savurez fiecare secundă”, a mai spus sătmăreanca.

Aceasta a salutat introducerea regulii cu două românce pe teren pe toată durata partidei, dar și că jucătoarele tinere trebuie să primească 20 de minute. În prima repriză cel puțin una din cele două jucătoare autohtone trebuie să fie sub 23 de ani.

„N-are rost să dezbat noul sistem al campionatului, trebuie să-l luăm așa cum este. Mie-mi place doar că s-a votat regula cu două românce pe teren în permanență. Eu cred că asta ajută baschetul românesc. Este un plus și o să se vadă, pentru că tinerele jucătoare trebuie să joace 20 de minute, plus românca, deci aici cred că s-a luat o decizie bună”.

După ce în sezonul trecut au jucat ambele finale interne și au câștigat Liga Europei Centrale, sătmărencele speră la titlu în acest an.

„Eu în fiecare an sunt foarte optimistă. Tot timpul zic că avem foarte mari șanse la o medalie de aur. Tare mult îmi doresc medalia asta de aur pentru că joc de foarte mulți ani la Satu Mare și parcă ne lipsește ceva, ghinion, ceva se întâmplă. Acum sper să spargem gheața, îmi doresc foarte mult medalia asta și anul ăsta viitorul arată bine”, a concluzionat Andrea Olah (Orosz).

Pentru CSM Satu Mare urmează o deplasare la Brașov în etapa a doua a Ligii Naționale.

*foto: frissujsag.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Satu Mare a jucat binisor,dar SEPSI SIC a jucat foarte bine,trecand inca odata in acest sezon de 100 de puncte !Felicitari SEPSI SIC!!

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!