Stiri Cupa României Masculin

Andrei Mandache: „Consider că jucătorul român trebuie să fie mult mai respectat și mult mai apreciat decât este în momentul de față”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.02.2017

CSM CSU Oradea joacă în sferturile de finală ale Cupei Românei contra lui BC SCM Timișoara, astăzi (15.02) cu începere de la ora 19:30. Despre acest joc a vorbit într-un interviu jucătorul campioanei României, Andrei Mandache. El a vorbit despre mai multe aspecte, inclusiv despre noul format al turneului final de cupă sau despre obiectivele echipei sale.

Întâlniți Timișoara în sferturi, cum prefațezi acest joc?

O partidă foarte grea, la fel ca cea din retur, chiar dacă am văzut și văd în continuare că multă lume își face probleme de regula cu doi români în teren, eu cred că miza jocului își va pune amprenta asupra ambelor echipe și vom avea un meci disputat până în ultimele sale secunde.

Care este obiectivul vostru la acest turneu?

Câștigarea cupei.

Turneul final al Cupei României are un nou format, este mai greu să cucerești trofeul într-un Final Eight?

Nu neaparat este mai greu, dar cu siguranță presiunea este mult mai mare deoarece se știe foarte clar, cine pierde pleacă acasă. Până acum mai aveai norocul manșei retur, unde mai puteai să salvezi ceva ce nu ți-a ieșit în primul meci. Acum fiecare echipă va trebui să fie pregătită 100% pentru fiecare meci în parte.

De ce crezi că în ultima perioadă jocul vostru din Europa a fost mult mai bun decât cel din competiția internă?

Sincer, nu știu. Într-adevăr există diferențe între jocul pe care îl prestăm în cupele europene față de cel pe care îl jucăm în campionat. Nu am o explicație clară, dar cert este în grupa care este calificată pentru playoff, iar de acum înainte vom arăta cu totul altă față.

Vezi vreo favorită la acest turneu final de Cupa României?

Vorbim de Cluj care este deținătoare Cupei României și este echipa cu cel mai bun parcurs până în acest moment, dar nu trebuie să neglijate nici celelalte echipe, inclusiv noi. Trebuie să remarc ascensiunea Sibiului, cred că toți fanii baschetului sunt mulțumiți de ce văd acolo. Timișoara a practicat în ultimele 5-6 etape de campionat un baschet foarte bun și s-a văzut că au câștigat niște meciuri. Poate Clujul ar avea prima șansă, având în vedere parcursul lor de când a început sezonul, dar ținând cont că este un format nou nimic nu este sigur.

Regula cu doi români pe teren vă deranjează sau crezi că vă crează un avantaj?

Se poate spune că da, avem un oarecare avantaj. În afară de Cluj care îl are pe Vlad, pe Rolli și Steaua, să nu uităm, cred că la Oradea sunt cei mai de valoare jucători români. S-ar putea să ne avantajeze dar acest lucru nu schimbă cu nimic presiunea sau situația creată cu acest nou format. Nu sunt de acord cu aceste plângeri sau probleme pe care le întâmpină unii cu acestă regulă. Consider că jucătorul român trebuie să fie mult mai respectat și mult mai apreciat decât este în momentul de față.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    mvp
    Respectul este conditia de baza in discutiile despre baschet si in general. Respectam adevarul si ne spunem parerile despre jucatorii romani (ca despre ceilalti nu ne "doare" fiindca asa cum vin, asa se duc!). Avem urmatoarele Categorii de jucatori romani: care "stiu" si care isi doresc sa joace, care nu "stiu" , dar care isi doresc sa joace si care nici nu "stiu" si nici nu isi doresc sa joace... Numiti-i fiecare din voi pe cei in cauza, dar faceti- cu respect!

    cu 7 ani în urmă (15.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!