Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Meciul de miercuri va fi un test util pentru noi”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.03.2017

CSM CSU Oradea joacă miercuri, 22 martie, pe terenul liderului, U BT Cluj-Napoca. Andrei Mandache, echipierul formației bihorene a prefațat partida cu U BT în cadrul unei conferințe de presă organizată la Primăria Municipiului Oradea:

„Meciul de miercuri va fi un test util pentru noi. Vom juca cu cea mai bună echipă din campionatul nostru. Cred că spre deosebire de precedentele întâlniri cu ei, de această dată suntem mai apropiați prin prisma aspectelor ce țin de pregătirea unui meci, timpul avut la dispoziție, starea de oboseală și așa mai departe. Putem să câștigăm, dar la fel de bine putem să pierdem, așa cum am pierdut și precedentele meciuri din acest sezon cu acest adversar. Rămâne de văzut în ziua meciului. Depinde de cum vom fi fizic și psihic.”

Internaționalul român a vorbit și despre situația actuală a echipei orădene și speră ca CSM CSU Oradea să practice baschetul care i-a adus titlul în stagiunea precedentă:

„Trebuie să remarc faptul că de-a lungul sezonului, în pofida accidentărilor, am avut o rotație de 9-10 jucători. Acest lucru ne-a ajutat. Nu contează cine câte minute a jucat. Important este că această rotație se simte în prezent. Mă bucură că se vede o creștere în jocul nostru. Nu suntem la potențialul nostru maxim, dar cred și sper că vom fi la startul playoff-ului.

Mai avem nevoie de câteva meciuri pentru a consolida relațiile de joc între toți componenții echipei. Barnette a revenit de foarte puțin timp după o absență de trei luni, respectiv pe Franklin, care nu a fost cu noi în prima jumătate a acestui sezon. E limpede că toată echipa trebuie să se acomodeze cu ei, nu doar ei cu echipa.

Am practicat o defensivă foarte bună în sferturile 3 și 4 ale ultimelor meciuri. De asemenea, circulația mingii este cu totul alta în această perioadă. Deloc întâmplător am avut peste 20 pase decisive pe echipă la fiecare din ultimele patru jocuri. Pe care echipa le-a câștigat. Este îmbucurător, deoarece mi se pare că ajungem să practicăm baschetul care a adus titlul național la Oradea în sezonul trecut.

Suntem obosiți în continuare, dar faptul că am jucat două meciuri pe săptămână de la începutul sezonului cred că în prezent ne ajută. Am ajuns la un nivel psihic care ne ajută să trecem peste momentele grele și cred că asta s-a văzut în TOP 6. Sfertul 4 a ajuns să fie cel mai bun pentru noi, după ce în prealabil aceasta era perioada în care am avut probleme.

Evident că sunt foarte obosiți. E normal să fie așa la ce program am avut de la începutul sezonului. Avem însă oameni și metode prin care ne ocupăm de partea de recuperare, pentru a scăpa de această apăsare.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!