Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache, cel mai bun baschetbalist român în sezonul 2018/2019 – eurobasket.com

Eduard Popa

Eduard Popa
12.06.2019

Andrei Mandache, cel mai bun baschetbalist român în sezonul 2018/2019 – eurobasket.com

andrei mandache cel mai bun roman

Site-ul eurobasket.com a oferit premiile individuale pentru sezonului 2018/2019 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Eurobasket a păstrat anumite rubrici speciale pentru jucătorii autohtoni, iar Andrei Mandache a fost votat cel mai bun baschetbalist român.

Mandache a jucat în acest sezon la CSA Steaua, după trei sezoane petrecute la CSM CSU Oradea. Chiar dacă echipa sa nu a mai avut un parcurs prea bun în playoff, dată fiind despărțirea de CSM București, Mandache a reușit un sezon individual excelent. Andrei a adunat medii de 11,8 puncte, 3,5 recuperări și 3,3 pase decisive, cu 2,5 intercepții, în 32 de partide.

Nandor Kuti a fost votat de eurobasket.com drept cel mai bun jucător U23 din LNBM. Baschetbalistul celor de la U-BT Cluj a avut prestații fluctuante în ofensivă, dar a arătat o creștere în joc apreciabilă în ceea ce privește defensiva. El a strâns medii de 6,8 puncte, 3,5 recuperări și 2 pase decisive în acest sezon pentru U-BT, echipă care a terminat pe locul 3 în actualul sezon al LNBM.

În ceea ce privește jucătorul cu cel mai mare progres, distincția îi revine lui Dragoș Diculescu de la SCM Timișoara. Adus de la Steaua, Diculescu a fost principalul jucător U23 al bănățenilor, iar după despărțirea de Kevin Calotă, principalul român al Timișoarei. El a strâns medii de 5,5 puncte, 3,2 recuperări și 2,2 pase decisive.

De altfel, Eurobasket.com a propus și o echipă a celor mai buni jucători autohtoni în sezonul 2018/2019. Aceasta arată în forma următoare:

Andrei Mandache (CSA Steaua)
Vlad Corpodean (Phoenix Galați)
Titus Nicoară (CSM Mediaș)
Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)
Alin Borșa (CSM Târgu Mureș)

Site-ul a oferit și opiniile privind cele mai bune echipe ale sezonului, dar și premiile individuale din LNBM.

*foto: facebook Steaua București Baschet

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    fara indoiala
    mandache a fost cel mai bun roman
    dar sa pui in best 5 4 jucatori care nici n-au jucat cu echipe de top 6...asta inseamna sa te iei strict dupa statistica, fara sa interpretezi datele intr-un anumit context si asta inseamna sa te numesti FRB si sa faci o liga hibrida din care n-a inteles nimeni nimic si n-a avut nimeni nici un beneficiu direct. Doar atat ca nu s-a numit ca avem o liga 1 cu 6-8 echipe competitive, s-a numit ca avem super liga cu x grupe valorice, etc...

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Mda
    Selectie facuta (cu exceptia lui Mandache) dupa regula: " Decat codas la oras, mai bine-n satul tau fruntas".

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Top
    Daca ar fi dupa cei 2 u-isti de mai sus toate topurile ar fi facute doar cu jucatori de la voi ca doar voi sunteti miezu. Baieti baieti

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Top
    Daca nu era nici un jucator din grupa 2,3 e problema ca nu ne descurcam nici acolo. Nu va e bine nici cum

    cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      tu
      macar intelegi ce spui? eu unul nu inteleg
      am zis eu ceva de jucatori romani de la U?
      Vezi un Dragoste, un Tohatan, chiar Gheorghe de la Pitesti, toti care au jucat in prima grupa valorica, atat cat au putut. Eu le vad merite mai mari decat lui Santa sau Borsa indiferent de statistica celor doi din urma

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      Studentu
      Inteleg ce spui. Dar pe pozitiile lor e Mandache si Corpo. Si merita din plin sa fie acolo. Dragoste mai putin

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      Studentu
      Zi un jucator roman din 1-8 pe pozitiile 4-5 care au statistici cat de cat!!! Orbeanu? Gavrila? Lazar? Popa? Tabarna?

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      din nou spun
      nu vorbim de statistici, vorbim de joc si impactul jucatorilor la un nivel mai ridicat sau mai scazut. De exemplu torok cred ca merita mai mult sa fie aici decat borsa sau santa.
      Sa compari jucatori din doua ligi cu nivel de joc diferit e ca si cum ai compara mere cu pere. Nu i "vina" celor de la eurobasket.com ci a frb care au gandit formatul asta. Probabil torok daca ar fi jucat cu echipele cu care au jucat Santa si Borsa ar fi fost mult peste ei la toate statisticile posibile.

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      Studentu
      Ai dreptate. Dar e doar 1 din 8 echipe. Din pacate nu avem jucatori cu talie. Nu vine nimeni din spate. Sunt curios in cat timp o sa apara un Cațe, un Moldoveanu.

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cum a fost pus Titus pe 3, desi el joaca 4, tot asa putea fi pus un Tohatan pe 2 in locul lui Corpodean. Iar pe pozitia 3 nu are loc Diculescu care a jucat contra unui Dykes sau Richard? La pozitia 4-5 de acord ca nu avem jucatori la echipele bune, cu exceptia lui Torok, dar pe pozitia 1-2-3 eu zic ca avem jucatori care au avut rezultate foarte bune in grupa principala, contra unor adversari valorosi.

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      Soso
      Asta ziceam si eu. Pe 1-2-3 sunt destui cu siguranta dar pe 4-5 spre 0

      cu 4 ani în urmă (13.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!