Stiri Vulturi

Andrei Mandache, performanţă excelentă la EuroBasket 2017

Eduard Popa

Eduard Popa
18.09.2017

mandache eurobasket 2017

Andrei Mandache, căpitanul naţionalei României la EuroBasket 2017, va rămâne în istorie graţie celui de-al doilea triple double de la un campionat continental, după cel reuşit de Toni Kukoc în 1995. Cu toate acestea, Mandache a mai impresionat la încă un capitol, cel al intercepţiilor.

Potrivit site-ului oficial al EuroBasket, Andrei Mandache se află pe primul loc în competiţie, într-un clasament al intercepţiilor pe meci („steals per game”). Jucătorul lui CSM CSU Oradea a reuşit 11 intercepţii în cinci partide, pentru o medie de 2,2 intercepţii pe partidă.

Mandache este urmat în clasamentul EuroBasket 2017 la acest capitol de Marco Belinelli, 2,1 intercepţii pe partidă, Denys Lukashov şi Cedi Osman - 2 intercepţii pe meci şi Nando de Colo – 1,8 intercepţii.

Pe lângă cele 2,2 intercepţii pe partidă, căpitanul naţionalei a mai strâns la acest EuroBasket 11 puncte, 5,2 pase decisive şi 4,8 recuperări pe întâlnire, cu o performanţă de 24 de puncte în compania Ungariei.

*foto: Valentin Todea  

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    E baschet de echipa sau proba individuala?
    La ping-pong pe echipe nu conteaza un meci castigat de un component a echipei "invinse", ori cum l-ar castiga si la zero...nu se pune.... ne-a spus si Andrei ca orice rezultat individual nu conteaza cand echipa pierde, da voi o dati inainte.....cu pingbaschetpongul individual, succes!!! iertati-ma ca am intrat pe pagina! eu ma iert.

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    completare titlu
    E baschet de echipa sau proba pe interceptii?

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @smilu
    După logica ta nu trebuie nici Shved sa primească titlul de cel mai bun marcator, ca doar echipa lui a pierdut. La fel nu ar trebui acordate nici titlurile de cel mai jucator ofensiv sau defensiv, doar dacă echipa acestuia a luat titlul.
    E normal când ai fost ciudă bătăilor la acest campionat, sa încerci sa te legi de singurele reusite.

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    D-le SMILU
    cu toate ca sunteti usor malitios, ma faceti sa SMILE...
    In statistica EuroBasket 2017 / grupa C (luj), Andrei " Pitbull " Mandache are punctajul cel mai bun la unul din parametrii principali dupa care ne uitam, aproape toti, cand se face un transfer la echipa favorita, mai ales daca vine din afara LNBM.
    Totodata, este un parametru ce tine exclusiv de individ, alaturi de aruncarile libere.

    In acelasi timp, acest punctaj intra si in statistica echipei...
    Asa ca, fiti putin mai circumspect in evaluarea unor opinii.
    Toate bune, tuturor.

    cu 6 ani în urmă (19.09.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Apologia individualui in sport de echipa
    Echipa=relatie, cand relatia nu e nici macar pomenita ci doar realizarile individuale derapajul este evident, ne laudam noi cu Andrei, Vlad,....dar relatiile de joc=0. Echipele castigatoare au dat echipa campionatului. Parametrii individuali or fi pe primul plan, eu vreau sa vad relatii de joc si asta fac toti din baschet, intra in relatie de joc si pe acest fond se exprima individual. Inteligenta jocului. Pai daca tu ai doar exprimare individuala, insemneaza ca ai ceva, ok, da ce ai este din alceva nu din joc. Cernat a dat carute de puncte, echipa functiona, Cernat era o veriga. Multumesc1

    cu 6 ani în urmă (20.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!