Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache se întoarce la Oradea, pentru prima dată după despărțirea din vară

Eduard Popa

Eduard Popa
09.12.2018

andrei mandache intoarcerea oradeaAndrei Mandache, într-un duel cu Vlad Negoițescu din timpul finalei de anul trecut. Cei doi sunt colegi acum la Steaua 

CSM CSU Oradea va primi vizita celor de la CSA Steaua București, într-o partidă care contează pentru etapa a noua din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida va fi una cu o încărcătură emoțională destul de importantă. Meciul va consemna întoarcerea în Sala Antonio Alexe a fostului căpitan al echipei din Oradea, Andrei Mandache.

Mandache a jucat trei ani alături de trupa bihoreană, timp în care a câștigat două titluri de campion alături de CSM CSU Oradea. Cu toate acestea, noua regulă U23, dar și aducerea lui Giordan Watson, au contribuit la plecarea veteranului român de la trupa din vestul țării. În total, în cei trei ani jucați la „leii roșii”, Mandache a adunat 126 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin, cu medii de 9 puncte, 2,7 recuperări și 2 pase decisive.

De asemenea, partida îl va opune Oradiei și pe Uros Lucic. Sârbul de 35 de ani a câștigat un titlu în 2015/2016 alături de bihoreni și a mai jucat la Oradea și în sezonul 2016/2017. De asemenea, Lucic a jucat la începutul acestui sezon tot la formația de pe malul Crișului Repede. El a evoluat în 8 partide în toate competițiile pentru trupa lui Cristi Achim, până la întoarcerea lui Sean Denison.

De asemenea, Aleksandar Vlahovic a jucat în sezonul 2014/2015 pentru echipa din Oradea, timp în care a evoluat în 11 meciuri și a avut medii de 10,5 puncte și 3,2 pase decisive pe meci, cu 41,2% de la 3 puncte. 

Revederile vin și în sens opus. Dragan Zekovic va întâlni Steaua, echipă pentru care a jucat, dar de care s-a despărțit cu cântec după scindarea dintre CSM București și CSA. „Zeko” a venit la Oradea la mijlocul lunii trecute și a adunat în trei partide 5 puncte și 6 recuperări pe întâlnire. În stagiunea precedentă, baschetbalistul sârb a fost o piesă importantă în angrenajul Stelei, într-un sezon în care a adunat medii de 13,5 puncte și 4,9 recuperări, cu 61,1% de la 2 puncte și 44% de la 3 puncte.  

Nu în ultimul rând, partida dintre Oradea și Steaua reprezintă o reeditare a finalei de anul trecut, câștigată de trupa lui Cristian Achim cu scorul general de 3-1.

Cu toate acestea, în ultima întâlnire din 13 octombrie s-a produs o mare surpriză. CSA Steaua era o echipă care s-a reunit cu numai trei săptămâni înaintea partidei cu Oradea, care a reprezentat debutul oficial în noul sezon. Trupa lui Ocokoljic a câștigat însă cu 81-74. Zarko Djuric a fost principalul marcator, cu 18 puncte și 10 recuperări, în timp ce Andrei Mandache a adunat 13 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. De partea cealaltă, 6 jucători au fost în double-digits, cu Marcus Ginyard și Muha Pasalic marcând 12 puncte.

Bobe Nicolescu și Bogdan Țibîrnă sunt aproape de o revenire pe parchet, dar nu vor juca în meciul cu Steaua, în timp ce Arturas Valeika s-a antrenat normal cu echipa și va intra în meciul contra roș-albaștrilor. De partea cealaltă, Nikola Malesevic are în continuare o situație incertă. Sârbul încă nu a debutat în Liga Națională din cauza unor dureri musculare care au recidivat. 

Până acum, în actuala stagiune, CSM CSU Oradea a adunat 5 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce CSA Steaua a strâns 3 victorii și 4 înfrângeri. Oradea are 3 victorii și o înfrângere acasă, în timp ce roș-albaștrii au adunat o victorie din trei partide în deplasare. În ultima partidă Oradea s-a impus la Timișoara, scor 99-76, iar bucureștenii au pierdut acasă în fața Craiovei, scor 65-72.

Meciul dintre CSM CSU Oradea și CSA Steaua se joacă duminică, 9 septembrie, cu începere de la ora 17:15. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 4.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!