Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andriy Agafonov și-a prelungit înțelegerea cu actuala sa echipă

Andrei Ilie

Andrei Ilie
15.12.2018

andriy agafonov pitesti

Andriy Agafonov are parte de un sezon excelent în Ungaria, motiv pentru care Zalakeramia a decis să îi prelungească înțelegerea internaționalului ucrainean. 

Andriy Agafonov (32 ani, 2.08m, Ucraina) a ajuns în această vară la formația maghiară, după ce în sezonul precedent a activat în LNBM alături de BCM U Pitești. Acesta are parte de un sezon excelent la Zalakeramia, unde are medii de 16.7 puncte, 8.2 recuperări, 2.3 capace și 1.3 pase decisive. De asemenea, alături de Zalakeramia, acesta a evoluat în 4 partide din Alpe Adria Cup unde a strâns medii de 13 puncte, 5.5 recuperări și o pasă decisivă astfel Zalakeramia i-a prelungit contractul pentru înca un sezon. Andriy Agafonov devine primul jucător străin care are contract cu Zalakeramia pentru sezonul 2019/2020.

Andriy Agafonov a impresionat de asemenea și în Liga Națională de Baschet Masculin. În sezonul 2017/2018, a evoluat pentru BCM U Pitești în 28 de partide, unde a acumulat medii de 17 puncte, 5.1 recuperări și 1.8 pase decisive pentru 18.4 la eficiență.

Pe lângă BCM U Pitești și Zalakeramia, pivotul ucrainean a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru Khimik Yuzhny, Budivelnyk Kiev, Odessa (toate din Ucraina), Crailsheim Merlins (Germania) și Pieno Zvaigzdes (Lituania).

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!