Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Angelika Slamova, season-best în succesul lui ACS Sepsi SIC la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut o victorie clară la Brașov în penultima etapă a Grupei Roșii din LNBF, cu 91-53. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu al 14-lea double-double în această ediție a LNBF, iar Angelika Slamova și-a îmbunătățit recordul stagional de puncte. Alte patru jucătoare au încheiat în double-digits, două de la gazde și două de la alb-verzi.

Angelika Slamova a intrat de pe bancă și a jucat 22:12 minute. Slovaca a înscris 21 de puncte cu 5/7 din semicerc (71%), 3/6 de la distanță (50%) și 2/2 de la linia de fault. A mai avut 2 recuperări (1 ofensivă/1 defensivă), 3 pase decisive, o greșeală personală, 3 faulturi scoase, 2 mingi pierdute și o intercepție, cu +20 eficiență.

Cele 21 de puncte marcate de Slamova reprezintă un nou record al său în Liga Națională, dar și un season-best. Precedentul era de 20 de puncte în două partide, acasă cu CSM Satu Mare în campionat și în deplasare cu Enisey în EuroCup. Fundașul a jucat în 19 partide din campionatul românesc și are medii de 11 puncte, 3,3 recuperări, 2,8 pase decisive, 1,5 mingi pierdute și 11 eficiență în 20:59 minute.

Kristina Higgins a bifat al 14-lea double-double în acest campionat. Pivotul a petrecut în teren 22:33 minute și a reușit 17 puncte și 13 recuperări (6/7). A terminat cu 8/11 la șuturile de două puncte (73%) și a transformat singura liberă. A mai avut 3 assist-uri, 2 greșeli personale, un fault scos, o minge pierdută și o intercepție, cu +30 indice al eficienței.

Americanca este cea mai bună marcatoare, recuperatoare și eficientă jucătoare din prima grupă valorică a LNBF.  În 21 de meciuri are medii de 17,3 puncte, 11,6 recuperări, 1,6 pase decisive, 1,8 mingi pierdute, 1,7 intercepții și 26,5 eficiență în 28:54 minute.

De la gazde au fost două jucătoare în double-digits. Carla Bartee a avut 13 puncte și 9 recuperări în 25 de minute, cu +15 indice al eficienței. Biljana Pesovic a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări și 4 assist-uri, +9 eficiență, în 35:19 minute.

Alte două alb-verzi au fost în double-digits. Marina Solopova a contribuit cu 17 puncte în 22:21 minute,+17 eficiență. Annemarie Godri Părău a terminat meciul cu 14 puncte, 7 recuperări și 5 assist-uri în 25:04 minute. Cu căpitanul în teren campioana a avut cel mai mare plus pe tabelă, de 33 de puncte.

Victoria covăsnencelor a fost și un cadou pentru antrenorul Zoran Mikes, care a împlinit 47 de ani cu o zi inaintea partidei. La Sepsi a revenit pe teren și Jovana Pasic după mai multe luni de absență din cauza accidentării la umăr. Aceasta a avut 6 puncte, 6 recuperări și +15 eficiență în 20:16 minute.

Cele două echipe se întâlnesc și în semifinalele Cupei României, în 30 martie, la Sepsi Arena. Până atunci deținătoarea eventului mai are un meci acasă cu CSM Satu Mare, sâmbătă de la ora 19:00. După rezultatele din penultima etapă alb-verzile și-au asigurat primul loc înainte de play-off. Olimpia CSU Brașov stă în ultima etapă și va fi pe 3 la finalul Grupei Roșii.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!