Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ante Delas, primul jucător străin transferat de CSA Steaua

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.09.2018

Ante Delas se alătură celor de la CSA Steaua București pentru noul sezon. Transferul fundașului de 2 metri și 30 de ani a fost anunțat de agentul său. Delas a câștigat titlul în Polonia în sezonul trecut, cu Anwil Wloclawek, și mai are în palmares două eventuri în Croația. Cu Cedevita a jucat în Euroligă în sezonul 2014-2015 și are în palmares locul 4 la EuroBasket 2013. A fost coleg cu Alex Olah în Belgia, acum două sezoane.

Noul fundaș al Stelei a crescut la juniorii lui KK Split și a debutat pentru echipa de seniori în stagiunea 2006-2007. După încă un sezon la Split, a mers la Trogir ZP și Alkar Sinj. În perioada 2011-2013 a jucat la KK Zadar, în prima ligă din Croația și în Liga Adriatică.

Au urmat două sezoane la Cedevita Zagreb, cu care a câștigat două eventuri. Fundașul născut în 1988 a evoluat cu Cedevita atât în EuroCup, cât și în Euroligă. În sezonul 2014-2015 a jucat 8 partide în Euroligă, având medii de 12:26 minute, 4.3 puncte, 0.6 recuperări și 0.8 pase decisive.

În stagiunea următoare a evoluat pentru KK Ribola Kastela (un meci) și KK Zadar. În sezonul 2016-2017 a încercat o primă experiență în străinătate, în campionatul Belgiei. La Belfius Mons-Hainaut a fost coechipier cu Alexandru Olah. Delas a intrat în 17 partide din campionat, cu medii de 7.5 puncte, 2.1 recuperări și 1.5 pase decisive în aproape 22 de minute/meci. În FIBA EuropeCup a avut medii de 13.5 puncte și 2.5 recuperări în patru partide, cu 26.4 minute/meci. În luna februarie a mers în liga secundă italiană, la BCC Corvengenze Agropoli, pentru care a strâns 11 meciuri, cu medii de 11 puncte, 4.2 recuperări și 1.9 assist-uri.

Combo guard-ul a petrecut ultimul sezon la Anwil Wloclawek, cu care a câștigat campionatul Poloniei. Anwil s-a impus cu 4-2 în finala cu Slam Stal. Fundașul croat a jucat 45 de meciuri în campionat pentru polonezi, aproximativ 16 minute/partidă. A mai avut medii de 5 puncte, 1.4 recuperări și 1.5 pase decisive, având 93,9% la linia de fault.

Ante Delas are în palmares și un loc 4 la EuroBasket 2013, alături de naționala Croației. Noul fundaș al Stelei nu a prins atunci foarte multe minute, în total 11 in 4 partide, având o medie de 1.3 puncte. A jucat un meci pentru națională în prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2019. Ante Delas s-a aflat în teren, timp de 7:41 minute, la meciul pierdut de ex-iugoslavi pe propriul teren în fața României.

După ruperea protocolului cu CSM, Steaua îi are sub contract pe Andrei Mandache, Radu Vîrnă și Victor Petrache, alături de secundul Sasa Ocokoljic.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Steaua
    Așteptam cu interes sa vad ce nume anunță Steaua, căreia mulți i-au cântat deja prohodul. Dar după ce l-am văzut pe Delas e clar, Steaua va fi tot acolo în top 3.

    cu 5 ani în urmă (14.09.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Steaua
    Al doilea strain pe care tocmai l-au anuntat e Malesevic, deci e clar ca Steaua va fi din nou una din pretendente. Foarte aprinsa va fi lupta la top 6.
    In alta ordine de idei, daca se va adeveri zvonul cu cine e in spate la Steaua, multa lume va fi surprinsa. Vedem...

    cu 5 ani în urmă (14.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!