Stiri

Antonis Constantinides: „De această echipă și de acești jucători trebuie să fie mândri și orașul Târgu Jiu, dar și întreg baschetul românesc”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.11.2015

Energia Târgu Jiu şi-a asigurat calificarea în faza Top 32 a FIBA Europe Cup şi poziţia de lider în Grupa K cu o etapă înaintea terminării prime faze din competiţia continentală. Băieţii lui Antonis Constantinides au trecut pe teren propriu de ciprioţii de la AEK Larnaca cu scorul de 87-82

Antrenorul cipriot de pe banca Energiei a vorbit despre performanţa reuşită de elevii săi odată cu calificarea pentru cel de-al doilea an la rând în faza secundă a întrecerii de pe Bătrânul Continent. 

„Pentru noi este o performanță extraordinară că am reușit să ne calificăm în faza următoare pentru al doilea an consecutiv. Cunosc foarte bine această competiție și pot sa vă spun că sunt cluburi foarte mari, renumite, care nu reușesc pentru doi ani la rând să se califice în faza următoare. Din acest motiv, pentru că oferim astfel de performanțe, consider că de această echipă și de acești jucători trebuie să fie mândri și orașul Târgu Jiu, dar și întreg baschetul românesc. Nu spun ceea ce spun doar pentru că eu sunt antrenorul aceste echipei. Sunt conștient de ceea ce spun, dar așa cum am mai spus și cu alte ocazii, pentru aceste performanțe pe plan european aștept respectul adecvat și în campionatul intern. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru calificare. Este foarte greu cu două meciuri pe săptămână și cu atâtea deplasări. Merită felicitați pentru că au făcut o treabă foarte bună”, a declarat Antonis, citat de site-ul oficial al echipei din Târgu Jiu. 

De cealaltă parte, antrenorul celor de la AEK Larnaca, Gavriel Liones, a ţinut la rândul lui să felicite reprezentanta României în FIBA Europe Cup pentru performanţa obţinută.

„Pentru început aș vrea să felicit Energia pentru victorie, să îi felicit pentru performanța reușită în Europe Cup, este un lucru excelent să termini primul în grupă. Sunt bucuros pentru performanța reușită de prietenul meu, Antonis, antrenorul Energiei. Mulțumesc pentru ospitalitatea celor din Târgu Jiu, și publicului și orașului”, a concluzionat tehnicianul ciprioţilor. 

Energia Târgu Jiu va termina pe locul 1 în Grupa K din FIBA Europe Cup indiferent de rezultatul cu BC Astana din ultima rundă, oltenii având acum la activ 4 meciuri câştigate şi unul singur pierdut. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mira :

    Bravo!
    O performanta deosebita a unei echipe si a unui antrenor care si-a vazut de treaba, fara prea multa reclama si fitzele aferente. Vad ca nu sare nimeni sa-i felicite pe aici, oare de ce?!
    Bravo Energia, bravo echpei, antrenorului care nu s-a pierdut cu firea, bravo celor implicati si celor care au fost la meci! Meritati toti felicitari!

    cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Pentru ca asa suntem noi romanii! In loc sa ne bucuram de succesul unei echipe romanesti... De curios, oare cati au si vizionat meciul?

      cu 8 ani în urmă (25.11.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mb :

    Bravo!
    Pacat ca nunt mediatizati asa cum merita! Cel mai bun exemplu: editia trecuta a Eurochallange. Avem o echipa din Romania in Final Four si niciun post de televiziune nu a transmis meciurile. Pentru ei conteaza doar Bucurestiul, provincia nu exista.
    Aseara echipa a fost de vis - sa ai 10 marcatori din 11 jucatori folositi e performanta rara.

    cu 8 ani în urmă (25.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!