Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Este o mare provocare pentru mine, am fost ofertat de Energia și nu am stat pe gânduri”

Dan Oancia

Dan Oancia
20.08.2014

Antonis Constantinides, antrenorul adus la Energia Târgu Jiu pentru noul sezon, se pare că îi vine ca o mânuşă echipei din Gorj. Cipriotul a antrenat în ultimii patru ani în ţara sa natală şi a reuşit să câştige de trei ori campionatul, a pierdut o dată finala şi, mai important, a participat cu echipele antrenate şi în EuroChallenge, acolo unde va fi şi Energia în sezonul viitor.

Într-o declarație pentru site-ul oficial al echipei Energia Târgu Jiu, Antonis Constantinides a menționat: „Este o mare provocare pentru mine. Am fost ofertat de către Energia și nu am stat pe gânduri. După rezultatele obținute cu echipele antrenate în țara mea, cred că a venit momentul să am rezultate și în străinătate. Sunt bucuros că sunt antrenorul Energiei, o echipă organizată, bine pusă la punct, în jurul căreia sunt oameni care au planuri pentru viitor și câteva proiecte îndrăznețe”.

Cât despre obiectivele pe care și le-a propus pentru acest prim sezon în România, cipriotul a declarant: În ultimii cinci-șase ani, echipa s-a situat între locurile 7-11, astfel că trebuie să facem un pas înainte. Așa cum am vorbit și cu jucătorii, ar fi o mare satisfacție ca după sezonul regulat să terminăm în primele patru, iar în play-off să ne luptăm pentru campionat. În Cupa României este normal să avem planuri mărețe, pentru că Energia a câștigat acest trofeu. În Europa este un pic mai dificil, pentru că nu putem face predicții de pe acum, mai ales pentru o echipă cum este Energia, care joacă pentru prima dată în Europa. Trebuie să luăm meciurile pas cu pas. Am trei ani de experiență în această competiție și doar la finalul grupei putem ști dacă suntem pe unul din primele două locuri, care ne califică mai departe”.

Antonis Constantinides a ținut să se și autocaracterizeze puțin din punct de vedere al tipului de antrenor. De asemena, el spune că a vizitat des România fiind în căutare de jucători noi. „Sunt un antrenor care muncește multe ore pe teren, pentru a pune la punct lucrurile din punct de vedere tehnico-tactic. Nu cred că o echipă sau un jucător poate progresa fără o astfel de muncă. Este filozofia mea de lucru, cu care am venit din Cipru și pe care am de gând să o urmez și în România. Am vizitat România de foarte multe ori, pentru a urmări meciurile din play-off, pentru că baschetul cipriot și cel românesc se aseamănă oarecum ca stil și sunt cam la același nivel. Veneam la meciurile din România pentru a urmării potențialii jucători pe care puteam să-i duc la echipele pe care le antrenam în Cipru. Nu cunosc 100% campionatul din Romania, dar știu foarte multe despre această Ligă, despre jucătorii români sau străini care evoluează aici. O să mă ajute și Claudiu Alionescu, antrenorul secund, cu informații. Sunt un antrenor care mă informez, pentru că trebuie să știu totul despre echipele oponente. Este un campionat bun din punct de vedere baschetbalistic”, a conchis antrenorul Energiei Târgu Jiu, Antonis Constantinides, conform csenergia.ro

 

*Foto: gorjeanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!