Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Pentru noi a fost un meci foarte bun, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.11.2014

CS Energia Târgu Jiu a învins în ultima etapă din LNBM pe CSU Atlassib Sibiu cu 69-53, iar acum, pentru gorjeni, urmează trei confruntări de foc, toate trei în deplasare: cu Oradea și Steaua în campionat, respectiv Tartu Rock în FIBA EuroChallenge. 

Tehnicianul gorjenilor, Antonis Constantinides, a vorbit pentru csenergia.ro despre partida cu sibienii, dar și despre ce urmează pentru echipa sa în viitorul apropiat. 

„Pentru noi a fost un meci foarte bun, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, pentru că acum trei zile, împotriva celor de la Lukoil am avut un meci bun din punct de vedere defensiv, dar nu la fel de bun pe faza ofensivă. Este evident în acest moment că echipa a câștigat meciurile datorită apărării, iar în zilele în care merge ofensiva ne ușurăm munca. Dacă vom continua cu același joc defensiv bun, sunt convins că vom avea rezultate bune în meciurile care urmează. Felictări jucătorilor. Am avut de trei ori experiența EuroChallenge cu două meciuri pe săptămână, iar ceea ce au făcut jucătorii noștri în meciul cu Sibiu este extraordinar. Avem și exemplul de acum două săptămâni cu Tartu, marți, Asesoft, sâmbătă. Avem și acest exemplu, cu Lukoil și Sibiu, și se vede că echipa noastră este acolo, în ambele competiții, și în campionat și în EuroChallenge. Ne luptăm din primul până în ultimul minut și arătăm că vrem să câștigăm fiecare meci. Cu această mentalitate în mod sigur vom ajunge foarte sus.

Ne așteaptă trei meciuri în deplasare, Oradea, Steaua și Tartu, pe care vom încerca să le câștigăm. Este extrem de dificil și știm acest lucru, dar din moment ce nu avem nimic de pierdut, aceste victorii vor însemna foarte mult pentru noi. Vom da 100% din energia și pasiunea noastră pentru a câștiga aceste meciuri. În următoarele meciuri din deplasare, cred că și Sullivan se va adapta mai bine. Acesta, din punct de vedere defensiv ne oferă foarte multe soluții și suntem mult mai puternici defensiv decât înainte. Este de doar o săptămână aici și de la zi la zi ne va ajuta mai mult. Din punct de vedere fizic nu este 100% pregătit ca și ceilalți, pentru că nu a făcut o pregătire centralizată, dar vom remedia și acest aspect. Este clar că după ce obții victorii împotriva Lukoil, Tartu și te lupți până în ultimul moment la Kormend, automat  încrederea ta pentru meciurile din campionat este mult mai mare”, a concluzionat antrenorul cipriot. 

Programul Energiei Târgu Jiu în următoarea perioadă:

Miercuri, 26 noiembrie, ora 17.15: CSM-U Oradea vs. Energia Târgu Jiu

Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 20.00: Steaua CSM EximBank vs. Energia Târgu Jiu

Marți, 2 decembrie, ora 18.00: Tartu Rock vs. Energia Târgu Jiu 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!