Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides, vehement la adresa arbitrilor: „Domnului Ciulin ar trebui să-i fie rușine”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.12.2014

Energia Târgu Jiu a pierdut într-o manieră categorică pe terenul celor de la U-Banca Transilvania, scor 72-92, la capătul unui joc controlat în totalitate de formația gazdă. La finalul întâlnirii, Antonis Constantinides, antrenorul oltenilor, s-a declarat dezamăgit de imaginea pe care au lăsat-o elevii săi pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca

„Nu-mi place să găsesc scuze. Astăzi nu am fost pregătiți pentru un meci de acest gen. Clujul și-a adjudecat mult mai multe faze în acest meci decât noi. Au arătat bine în fiecare secundă a meciului, în fiecare situație, atât în ofensivă cât și în defensivă. Sunt foarte dezamăgit, dar nu de scor, ci de imaginea pe care am lăsat-o în teren. Nu am meritat astăzi nimic. Suntem o echipă care în ultimii 5-6 ani am terminat pe locurile 9, 10, 11, cu excepția anului trecut când am câștigat Cupa României împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din țară. Acest an pentru mine este de excepție continuăm în EuroChallenge, la prima participare într-o cupă europeană, iar în acest timp suntem între primele 5 echipe din campionat. Imaginea pe care am lăsat-o astăzi nu este cea adevărată a echipei. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat azi și trebuie să continuăm. Întrebarea mea ca antrenor este de ce am intrat pe teren în acest mod”, a punctat tehnicianul cipriot.

În altă ordine de idei, Constantinides a ținut să vorbească despre prestație celor trei arbitri ai confruntării, despre modul în care aceștia au fluierat, aruncând cuvinte grele la adresa acestora, în special către Marius Ciulin. Tehnicianul Energiei a protestat pe parcursul întâlnirii la mai multe decizii ale oficialilor, la un moment dat fiind sancționat și cu greșeală tehnică. 

„Vreau de asemenea să spun ceva foarte important. Singurul îndreptățit să se ia de jucătorii Energiei sunt eu, iar astăzi domnii Ciulin, Șerban și Epure au făcut acest lucru. Habar nu am cine sunt acești trei domni și nu dau doi bani pe cine sunt ei. Repet, singurul îndreptățit să-mi atac jucătorii sunt eu și numai eu, iar astăzi, în special domnului Ciulin, ar trebui să-i fie rușine. Nu sunt prost. Desigur, prestația jucătorilor mei a fost cum a fost, dar ce s-a întâmplat aici este inacceptabil. Arbitrii nu ne-au respectat nici la meciul cu Ploiești nici astăzi. Energia va fi în primele 4 echipe deoarece câștigăm meritat pentru că muncim. Dacă ei nu nu respectă, nici noi nu îi vom respecta, în mod special în cazul lui Marius Ciulin. Nu este treaba mea să trimit memoriu la Federație împotriva lor, eu vorbesc despre ce am văzut azi, cum au vorbit cu jucătorii mei, cum au vorbit cu mine. Trebuie să ne respecte. Este inacceptabil ca un arbitru internațional (n.r. Marius Ciulin) să vorbească în modul acesta”, a exclamat pricipalul grupării din Târgu Jiu.

În urma înfrângerii de sub Feleac, Energia Târgu Jiu a ajuns la un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri, ocupând poziția a 6-a în clasament cu 15 puncte acumulate. În ultimele două etape, oltenii vor da piept pe rând cu BC Mureș în deplasare, respectiv cu Gaz Metan Mediaș în propriul fief. De asemenea, la mijlocul săptămânii viitoare, Energia se va deplasa la Sofia pentru ultimul meci din faza grupelor FIBA EuroChallenge în fața celor de la Lukoil Academic Sofia. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

17 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Nu comentez pentru ca nu am inteles de la ce au plecat clinciurile dintre antrenor si ciulin.... dar si la inceput si dupa pauza jucatorii Energiei au avut discutii amiclae cu tovarasul arbitru..... In fine as vrea sa vad fazele de la care au pornit discutiile sa inteleg situatia!

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    Tacerea e de aur
    Mdaaa, la 20 pct diferenta ..... sigur a fost vina arbitrului ;)

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Nu a spus nici un moment ca a pierdut meciul din cauza arbitrilor, s-a referit doar la atitudinea lor in relatia cu jucatorii si cu el....lucru arhicunoscut in special in ceea ce-l priveste pe Ciulin.

      Clujul a castigat clar si meritat, daca cineva contesta este asta este din alt film

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Cangurule, a fost ceva acolo, nu inteleg ce, asa cum am spus si mai sus jucatorii au fost foarte cordiali cu Ciulin, dar ceva s-a intamplat si nu cred ca cineva din sala a inteles ce, eu eram atent la jucatori cand brusc Ciulin se intoarce si ii tranteste un tehnic..... era cu spatele la antrenor, pe urma au fost faze la care el chiar a comentat vehement, numai bun de tehnic dar ..... nu a primit.......

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    ...
    Arbitrajul din pacate chiar a avut niste probleme (nu am vazut sfertul 1). Ciulin cand le nimereste cand le rateaza excesiv. Mie greu sa cred ca pierdea Energia chiar asa rau fara sa fie demoralizati de niste decizii absurde. Apropo pentru clujeni- fratilor nu e teatru...se aude si mingea cand se bate- nici un hai cluj nimic?

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      ehhhhhhh...... se mai imntampla..... dupa asa o serie s-au cernut suporterii de carton (fara intentia de a jigni pe cineva) problema este ca au ramas multi care pur si simplu nu inteleg sportul asta, ii stiu de ani de zile si inca nu au priceput nimic chiar si daca vad reluarea...... Si pana la urma cum sa iti spun, a fost si fotbal U Cluj cu Dinamo in ceva cupa a oraselor fara sperante iar Hiena a fost o vreme omul cu mopul..... asa ca.....

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Arbitrajul, nu am fost foarte atent la el, din pacate, nu am inteles de ce a luat tehnic, a facut mai mult scandal pe urma si nu a mai primit.... dar .... Ciulin...... faze demoralizatoare nu au fost, au fluierat in diverse ocazii mangaieri pe post de faulturi si in cateva faze, impinge clare si hotarate le-au lasat in pace..... Arbitrajul a fost in nota obisnuita, nu am castigat cu arbitrii si nu au pierdut din cauza lor, mai degraba as spune ca au pierdut din cauza arogantei, s-au vazut invingatori cand au plecat de acasa si.... au fost luati cu totul si cu totul pe nepregatite.....

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    M-a facut mama oltean!
    Pe zi ce trece, Antonis al nostru, devine tot mai OLTEAN!!! :)))))

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Sintagma sezonului
    Deşi eram interesat, n-am putut vedea meciul decât fragmentar. Nu pot deci să-mi dau cu părerea despre subiect. Mă bucur pentru revenirea lui U pentru că sunt un fan al lui Marcel Ţenter, fără să ştirbesc din meritele lui Bobo Pintea, un domn rătăcit prin târgul ăsta cam prea colorat, care este campionatul nostru. Energia este în mod cert într-un progres constant şi consider diferenţa mare de scor ca pe un accident. Motivul pentru care am intervenit este însă altul. Ţin să-l felicit pe această cale pe ARM pentru excelenta şi sintetica formulare "supoteri de carton". Ştiu eu nişte ignoranţi pe care nici victoriile din Eurocup nu-i face să-şi mişte fundul şi creierul amorţit până la o sală generoasă (locuri multe şi bilete aproape pe gratis). Ţin minte că, atunci când junior fiind, adică prin 1967, Ştiinţa Ploieşti a promovat în A, credeam că l-am prins pe Dumnezeu de un picior. Ca să înţelegeţi, la vremea aceea Horia Demian juca la U, iar Czmor tatăl la Timişoara şi atunci când se scula mai nervos, se întâmpla, aşa de-al dracu, să bată singur pe Dinamo sau pe Steaua.

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Multumesc, noi la Cluj aveam o vorba (la trecut din pacate), "Numai "U" si de mere si de nu" ...... acuma a ramas doar cand mere......

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    Raspunde
  • zapacitu79 :

    ciulinul
    ciulin i s-a adresat cu "my frind" de asta a luat foc antrenorul energiei

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      zici? esti serios sau...... daca pentru asa ceva te superi..... eu ar trebui sa il macelaresc ca mi-a raspuns cu injuratura la ironii!

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • zapacitu79:

      :)
      vorbesc serios. i-a reprosat ceva ciulinului iar asta i-a raspuns "my friend..." si cu aroganta lui specifica. si eu m-as fi simntit jignit sa ma considere unul ca ciulin amicul lui :)

      cu 9 ani în urmă (15.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Am inteles...... si-a pus mintea cu prostul cu alte cuvinte!

      cu 9 ani în urmă (15.12.2014)
    • tzontzolino:

      re
      Daca Ciulin chiar a folosit expresia "my friend", foarte bine a facut atunci Constantinides! Asta e expresie de golan de cartier, de bisnitar in targ care te ia cu una cu alta! Totusi, nu asa se vorbeste, mai ales ca e un antrenor!

      cu 9 ani în urmă (15.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Strict in momentul tehnicului, Ciulin era cu spatele la el pentru ca era ceva repunere....... distanta fiind destul de mare intre ei si nu imi aduc aminte sa fi discutat ceva inainte.... Eu folosesc "my friend" cand trebuie sa relaxez pe cineva sa ii pot explica frumos ca ii sparg fata daaca nu ma asculta (glumesc evident cu sfarsitul)! Daca la jignit, foarte bine ca reactionat, din pacate cu Ciulin nu te ajuta si probabil ca si la meciul urmator o sa aiba de suferit din cauza lui! Sa nu uitam cazul Bavcevic la Cluj...... era penalizat si cand respira pentru comentarii anterioare......

      cu 9 ani în urmă (16.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      scuze de greseli!

      cu 9 ani în urmă (16.12.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!