Apelul lui CSM Satu Mare după finala CR, acceptat doar pe jumătate


Clubul a rămas cu o amendă de 5.000 de euro

Federația Română de Baschet a publicat decizia Comisiei de Apel în cazul amenzilor de 12.000 de euro, în total, primite de cei de la CSM Satu Mare după neparticiparea la festivitate de premiere de la finala Cupei României. Comisia de Apel a considerat că a fost o faptă de sine stătătoare, imputabilă echipei în integralitatea sa, astfel că a anulat amenzile individuale de 500 de euro și a menținut-o doar pe cea de 5.000 de euro pentru echipă.

CCLTO a decis în 3 aprilie o amendă de 5.000 de euro pentru clubul CSM Satu Mare pentru neparticiparea echipei la ceremonia de închidere și festivitatea de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor la sfârșitul finalei Cupei României ediția 2018-2019, în conformitate cu dispozițiile art.23.18 RGOCB. Cele 12 jucătoare trecute pe foaia de joc, antrenorul principal Maikel Lopez și oficialul Florin Mureșan au primit câte o amendă de 500 de euro întrucât au acționat de o asemenea manieră încât au prejudiciat imaginea FRB, prin neparticiparea la ceremonia de închidere și festivitatea de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor la sfârșitul finalei Cupei României ediția 2018-2019, în conformitate cu dispozițiile art.23.5 RGOCB.

CSM Satu Mare a făcut apel, judecat marți, 9 aprilie, de Comisiei de Apel. Printre documentele analizate a fost raportul comisarului de la finală, Tiberiu Victor Rist, în care s-a specificat că clubul sătmărean nu și-a folosit dreptul de protest oficial la finalul jocului.

„Imediat după finalul partidei, echipa din Satu Mare a plecat direct la vestiare, deși urma festivitatea de premiere. În sală a rămas doar antrenorul principal Miguel de Jesus Lopez Alonso, precum și echipa învingătoare ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. În urma unor discuții cu reprezentanții FRB, antrenorul principal Lopez Alonso a plecat spre vestiar pentru a le aduce pe jucătoare la festivitatea de premiere dar echipa din Satu Mare nu a revenit în sală și nu a fost prezentă nici la decernarea plachetei de FINALISTĂ și nici la atribuirea trofeului de coșgeter al Final 4 CRF (jucătoarea Denson Brittany). La festivitate a fost în sală doar antrenorul secund Octavian Boian, care a luat cele două plachete. Echipa locală ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a fost prezentă la festivitatea de premiere și a primit trofeul de la preseșintele FRB iar jucătoarea Annemarie Părău Godri a primit distincția de MVP al finalei”.

Comisia de Apel a menținut amenda de 5.000 de euro dictată împotriva clubului, considerând că „prezența doar a antrenorului secund în sală și participarea acestuia la festivitatea de decernare a premiilor nu este sinonimă cu participarea echipei la această festivitate”. Dispozițiile art.23.18.lit.e prevăd „Retragerea sau neparticiparea la ceremoniile de închidere şi festivităţile de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor pentru câştigarea LNB, Cupa României sau Supercupa României amenda este în cazul echipelor de seniori de 5 000 EUR și în cazul echipelor de juniori de 5000 LEI”.

S-au analizat dispoziții similare ale FIBA și din acest articol al RGOC: rezultă faptul că „echipa” era cea care avea îndatorirea a se prezenta la festivitatea de decernare a premiilor. Atâta timp cât noțiunea de echipă nu are o definiție specifică în regulamentele FRB, înseamnă că termenul va fi înțeles în accepțiunea sa cotidiană, respectiv așa cum se prevede în DEX, și anume: „Grup de sportivi constituit într-o formație, în cadrul căruia se antrenează, sub conducerea unui specialist, și participă la competiții”.

În ceea ce privește a doua sancțiune primită de sătmăreni, cea individuală de 500 de euro, aceasta a fost anulată. „Se constată că neparticiparea la festivitatea de decernare a premiilor este o faptă de sine stătătoare, imputabilă echipei în integralitatea sa. Fapta a fost deja sancționată conform art.23.18 al RGOCB, neputând fi dublată sancțiunea și asupra fiecăruia dintre membrii echipei. În speță nu sunt aplicabile dispozițiile art. 23.5, atâta timp cât discutăm de o singură faptă și nu de un concurs de fapte care să aducă atingere unor norme distincte din RGCOB”.

Astfel, apelul celor de la CSM Satu Mare a fost admis în parte, iar clubul rămâne cu amenda de 5.000 de euro dictată pentru neparticiparea echipei la festivitatea de premiere de la finala Cupei României. Rămâne de văzut ce va face clubul în continuare. Alb-roșiile au obținut ieri calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin.

*Citiți și: 

CSM Satu Mare, „și bătuți, și cu banii luați”

Florin Mureșan: „E un abuz în toată regula. Mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne”

*foto: CSM Satu Mare facebookCitește ultimele știri despre CSM Satu Mare

Andreea Vlase / 10 April 2019 / 16:23


Galerie foto


Heidy Felicitari FRB!
0 
Acum sincera ati judecat in litera regulamentului.....dar era si mai bine daca mergeati pina la capat.Adica....cum? SIMPLU analizati la rece implicarea observatorului si a arbitrilor in acest meci si 99% gaseati in regulamentul sanctionare lor disciplinara.Trebuie sa dati odata si odata exemplu si in cazul lor...nu este prima data cand acesti actori fac ce vor in teren Ei au viciat foarte multe rezultate in acest campionat atat la feminin cat si la masculin.Nu cred ca pentru a va sesiza trebuie neaparat sa faca cineva in scris......ea poate veni si din partea federatiei simplu😁😁😁 totul se poate daca chiar se vrea😁😁😁 
10 April 2019 19:47
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
PE LANGA ECHIPA,TREBUIA AMENDAT SI MURESAN,DE FAPT SINGURUL CAP AL REUTATILOR LA ECHIPA.SE COMPORTA CA UN DICTATOR,SI DE FIECARA DATA CAND PIERDE ECHIPA FACE PRAPAD,AVAND UN COMPORTAMENT NEDEMN SI NESPORTIV!vOCIFEREAZA,RECLAMA,ATACA ARBITRII,GAZDELE SI MASA OFICIALA! rUSINE SA VA FIE DOMNULE MURESAN !SINTETI MIC SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT! 
12 April 2019 16:00

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
Apelul lui CSM Satu Mare după finala CR, acceptat doar pe jumătate
Clubul a rămas cu o amendă de 5.000 de euro  
Florin Mureșan: „E un abuz în toată regula. Mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne”
Managerul lui CSM Satu Mare a anunțat că clubul nu va plăti „niciun cent amendă către FRB indiferent de consecințe” 
CSM Satu Mare, „și bătuți, și cu banii luați”
Amendă usturătoare pentru clubul sătmărean după finala Cupei României 
Primarul din Satu Mare atacă arbitrajul din finala Cupei României: „Am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală”
Edilul Gábor Kereskényi a lăudat prestația sportivelor lui Maikel Lopez 
CSM Satu Mare se va înscrie în campionatul Ungariei din sezonul 2019/2020
Sătmărenii vor recurge la această decizie în semn de protest la adresa Federației Române de Baschet 
Brittany Denson, „monster game” în finala Cupei României
Promise Amukamara a fost coșghetera finalei, dar CSM Satu Mare nu a putut să câștige trofeul 
Annemarie Godri Părău, MVP-ul finalei Cupei României
Căpitanul lui Sepsi a înscris 14 puncte în ultimul sfert 
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine și câștigă din nou Cupa României după o finală cu CSM Satu Mare
Alb-roșiile au condus o bună parte din meci, dar au rămas fără două jucătoare importante în sfertul 3 
Brandi Wingate, double-double și season-best în semifinala Cupei României
Doar Carla Bartee a mai fost în double-digits pentru Olimpia CSU Brașov în eșecul cu Sepsi SIC 
CSM Satu Mare vs ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, finala așteptată în Cupa României
ACS Sepsi SIC nu a pierdut acasă cu CSM Satu Mare și cele două își disputa al 3-lea trofeu intern la rând  
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Domnule Primar ! Schimbati urgent pe Muresan,daca vreti sa faceti performanta.Prin schimbarea antrenorului ati facut munca pe jumatate!Pacat de echipa,ca acest dictator certat cu sportivitatea,face praf prestigiul echipei.Aparand,va faceti si D-voastra complice si partas la destramarea echipei . 
click pt. Articol 12 April 2019 16:15
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Pe gulas nu dar pe gulyás DA ! 
click pt. Articol 12 April 2019 16:08
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Pe langa echipa trebuia amendat si Muresan,avand un comportament nesportiv si inacceptabil,atacand arbitrii,gazdele,masa oficiala si el ca un dictator a dat ordin pentru parasirea terenului si neparticiparea la ceremonia de festivitate.Acest Muresan este mic,foarte mic,si la propriu si la figurat!Rusine domnule Muresan,cu astfel de decizii si comportament nu ajuti de loc echipa,care altminteri este o echipa simpatica si valoroasa. 
click pt. Articol 12 April 2019 16:05
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
PE LANGA ECHIPA,TREBUIA AMENDAT SI MURESAN,DE FAPT SINGURUL CAP AL REUTATILOR LA ECHIPA.SE COMPORTA CA UN DICTATOR,SI DE FIECARA DATA CAND PIERDE ECHIPA FACE PRAPAD,AVAND UN COMPORTAMENT NEDEMN SI NESPORTIV!vOCIFEREAZA,RECLAMA,ATACA ARBITRII,GAZDELE SI MASA OFICIALA! rUSINE SA VA FIE DOMNULE MURESAN !SINTETI MIC SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT! 
click pt. Articol 12 April 2019 16:00
Heidy Felicitari FRB!
0 
Acum sincera ati judecat in litera regulamentului.....dar era si mai bine daca mergeati pina la capat.Adica....cum? SIMPLU analizati la rece implicarea observatorului si a arbitrilor in acest meci si 99% gaseati in regulamentul sanctionare lor disciplinara.Trebuie sa dati odata si odata exemplu si in cazul lor...nu este prima data cand acesti actori fac ce vor in teren Ei au viciat foarte multe rezultate in acest campionat atat la feminin cat si la masculin.Nu cred ca pentru a va sesiza trebuie neaparat sa faca cineva in scris......ea poate veni si din partea federatiei simplu😁😁😁 totul se poate daca chiar se vrea😁😁😁 
click pt. Articol 10 April 2019 19:47
ydesh_apu Continuare
0 
FRB ar trebui sa-si revizuiasca regulamentul dupa fiecare caz de acest fel astfel incat la urmatoarea publicare a lui, ambiguitati gen: "recomandabil" sa dispara. Sunt fix cuvintele cheie in baza carora orice lege poate fi interpretabila si in consecinta incompleta. Decizia cluburilor de a adera la FRB sau alta liga straina, sau sa isi constituie o liga noua, este iarasi a cluburilor participante si FRB ar trebui sa nu poata sa actioneze nicicum impotriva acesteia, alfel traim sub dictatura MInisterului care ar impune ce sa existe si ce nu, inacceptabil in democratie. 
click pt. Articol 09 April 2019 04:04
0 
Referitoare la amenzi, deoarece au mai existat abuzuri pe vremea doamnei Tocala in sensul luarii unei decizii convenabile FRB in detrimentul uneia corecre. Daca in regulamentul ei intern, FRB a prevazut CLAR asemenea amenzi pentru comportamentul echipei Satu Mare, atunci aceasta echipa are de ales: sa plateasca sau sa iasa de sub tutela FRB. Vad insa cum defileaza fara adversar echipa Miercurea Ciuc in campionatul feminin. Daca nu e o repetare tip Asesoft privitor la drepturi sau privilegii, mai are sens campionatul feminin de baschet? Mai bine instituim regula: cine e pe locul 2, deoarece locul 1 este clar... 
click pt. Articol 09 April 2019 03:53
0 
Imnul secuiesc dupa ce s-a cantat imnul Romaniei? Minciuna! 
click pt. Articol 08 April 2019 17:31
cristy of,of
0 
de ce ati transmis meciul? asa trebuie sa dau dreptate celor de la Satu-Mare.Asa cum am mai scris 2 din cei 3 arbitri plus comisarul au putut oficia corect si fara probleme steaua-dinamo,deci se poate arbitra corect dar atunci cand federatia are "datorii" ce poti sa faci? 
click pt. Articol 08 April 2019 15:07
Heidy Mda....
0 
Problema nu cred ca este amenda in sine ci faptul ca,regulamentul nu se aplica corect la toti factori care au participat la aceast eveniment.....arbitrii,observator 
click pt. Articol 07 April 2019 19:30