Stiri

Arbitraj - Dick Bavetta este aproape de retragere

Paul Olar

Paul Olar
31.07.2014

Ajuns la 74 de ani, Dick Bavetta se găndește să renunțe la arbitrajul profesionist. Acesta a depășit limita de activitate impusă în NBA și pare, conform jurnalistului Ailene Voisin, pregătit să spună adio unei cariere fabuloase.

Născut pe 10 decembrie 1939, Bavetta este originar din Brooklyn, New York. Acesta a studiat la St Francis College și a ajuns să arbitreze datorită fratelui său, Joe, care profesa deja în American Basketball Association. După numeroase probe fizice, Dick a fost angajat de către NBA în anul 1975. Practic, șansa i-a surâs new york-ezului, din moment ce Mandy Randolph, un alt nume sonor al sportului american, își anunța retragerea.

Astfel, Bavetta a debutat ca oficial cu ocazia unui duel la Madison Square Garden între New York Knicks și Boston Celtics. Ulterior, el a devenit arbitru șef, postură de pe urma căreia putea să schimbe deciziile celorlalți “cavaleri”. Interesant este faptul că Dick deține recordul pentru cele mai multe partide fluierate în NBA. De asemenea, pe 13 aprilie 2013, el a bifat 2.600 de jocuri consecutive ca arbitru.

În final, Total Baschet vă prezintă o listă cu cei mai experimentați arbitri din NBA:

Joe Crawford – 37 de sezoane
Dan Crawford – 29 de sezoane
Ken Mauer – 28 de sezoane
Ron Garretson/Eddie Rush – 27 de sezoane

*Foto: Scott Halleran/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!