Stiri

Arbitraj - Doru Vinaşi în faţa ultimului meci din carieră

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.07.2014

Foto: Răzvan Păsărică

Nu mai este o noutate faptul că arbitrii români sunt foarte bine cotaţi pe plan internaţional. Ca dovadă stau zecile de competiţii europene sau mondiale unde au fost delegaţi oficialii din ţara noastră. După finala Campionatului European U20 feminin, dintre Spania şi Franţa, oficiată de către Fabiana Martinescu în urmă cu exact o săptămână, un alt ultim act de competiţie europeană va avea la centru un cavaler al fluierului de origine română.

Este vorba de finala Campionatului European U20 masculin, ce se va desfăşura în această seară la Heraklion, capitala insulei Creta, şi va opune naţionalele Turciei şi Spaniei. Ca urmare a evoluţiilor foarte bune din cadrul turneului, Doru Vinaşi a fost delegat să oficieze jocul ce va desemna campioana continentală la nivel de U20. Pentru arbitrul originar din Cluj-Napoca, care a fost delegat de doar două ori în playoff-ul Ligii Naţionale de Baschet masculin, confruntarea de duminică seară va fi ultima din cariera sa, deoarece în cursul acestui an a atins vârsta maximă admisă de FIBA.

Tot în Grecia se află şi Marius Ciulin, constănţeanul având o prestaţie excelentă în semifinala dintre Croaţia şi Spania, sfârşită cu victoria la două puncte a ibericilor, scor 63-61. Ciulin a fost arbitrul principal al semifinalei şi cel mai probabil va oficia finala mică de la Heraklion.

Până acum România a fost reprezentată cu brio la toate Campionatele Europene de juniori desfăşurate până în prezent. Andrada Csender a participat la CE U20 feminin, Divizia B, de la Sofia în timp ce Laszlo Bukuresti oficiează confruntările din cadrul CE U18 feminin, Divizia B, de la Oradea şi Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!