Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arbitrii, acuzați că au viciat rezultatul la meciul 3 dintre SCM U Craiova și CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
18.05.2019

Arbitrii, acuzați că au viciat rezultatul la meciul 3 dintre SCM U Craiova și CSU Sibiu

arbitri craiova sibiu

SCM U Craiova a reușit o semisurpriză, învingând CSU Sibiu, scor 81-79. Finalul de meci a fost însă unul incandescent, iar deciziile luate de brigada de arbitri a contribuit din plin la acest lucru.

Astfel, totalbaschet.ro a intrat în posesia finalului de meci și vă arată două dintre deciziile care au cântărit destul de mult în economia scorului final.

Cu 35 de secunde rămase, Sibiul a repus la scorul de 75-73. Justas Tamulis s-a lovit destul de dur de Vlad Koreniuk, Porter Troupe a interceptat mingea și l-a lansat pe Goran Gajovic care a marcat prin slam dunk.

Sibienii au reproșat arbitrilor faptul că nu au fluierat nimic și s-au ales cu un tehnic, transformat în cele din urmă de de Porter Troupe, care a dus astfel scorul la 78-73. Monyea Pratt a redus diferența printr-un coș de 3 puncte, Meo Casale a marcat doar una din două libere, iar același Tamulis a înscris o aruncare norocoasă, cu panoul, care a dus scorul la 79-79.

Imediat după coșul reușit de Tamulis, Porter Troupe a primit mingea și a driblat către panoul adversar. El a fost prins într-un meleu de către Chris Cooper și Monyea Pratt, iar arbitrii au decis să acorde fault. Deoarece faza a semănat foarte mult cu cea în care Tamulis a fost lovit și nu a primit fault, acest lucru a stârnit furia băncii sibiene.

Porter Troupe a marcat ambele libere și a adus victoria oltenilor, într-un meci în care arbitrii au ieșit din nou în evidență în mod negativ pe tot parcursul meciului. De altfel, furia fanilor sibieni a putut fi văzută pe rețelele de socializare, unde oficialii au fost aspru criticați. (vezi și comentariile la postarea de mai jos)

Meciul 4 din seria CSU Sibiu - SCM U Craiova se joacă duminică, 19 mai, de la ora 16:45.

*foto: captură Digi Sport

22 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    După mine nu trebuia fluierat fault la niciuna din faze. Mai ales ca ultima faza se poate spune ca a decis meciul. Au mai fost și alte faze judecate incredibil de cei 3 caraghioși, în ambele direcții, ceea ce ma face sa cred ca nu a fost neapărat rea voința, poate nici macar la faza cu Troupe, ci pur și simplu ca sunt prosti și incompetenți. Și sunt exemple multe și din alte meciuri. Și am mai zis-o, atâta timp cât domnii Păun și Voinescu le țin partea și nu intra odată în ei cu suspendări pentru jocuri viitoare, ceva, nu se va schimba nimic.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Scuze
      trancer, dar e un pic de mentalitate neaosa in comentariul tau. sunt incompetenti -> hai sa fie suspendati.
      Pai nu mai bine li se ofera niste oportunitati sa isi repare greselile si sa arbitreze mai bine pe viitor? Ca nu vad sa fie bataie pe meseria de arbitru avand in vedere mizeriile de onorarii pe care le primesc pt fiecare meci arbitrat. Deci zic hai mai bine sa ii profesionalizam pe cei pe care ii avem. Bine, acum nu pe Laurentiu Grigoras, pt el lupta e pierduta :)) Dar pt astia tineri eu cred ca se pot face mai multe lucruri numai ca FRB e o cloaca de sinecuri si atat. Cam acolo e problema de fapt, in opinia mea.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    ...
    Multumesc pentru aceste 2 reluari/faze care au fost decisive la sfarsitul jocului. A mai fost un aut clar pentru Sibiu, ceva faulturi in atac, dar nu asa decisive. Cand nu esti sigur ca si arbitru de decizie mai bine lasi jocul sa continue, cum a fost la Tamulis, dar cand mai sunt 3 secunde sa dai ptr asa ceva.. sunt curios ce explicatie o sa aiba vreo comisie de arbitraj.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    este simplu
    La prima faza Alexandra Stan sugea o inghetata si nu a mai avut timp sa fluiere. La cea dea doua a terminat si s-a gandit sa-si umple gura cu fluierul.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    incredibil
    La primul video cu Tamulis, comparand cu faultul primit de Kuti in ultimul meci cu Oradea ... "banal" cum scria cineva. :) Nu avem arbitrii si nici nu o sa avem, pentru ca cei tineri invata de la batrani. La a doua faza nici eu nu dadeam fault. Uneori se fluiera prea usor, uneori nu se fluiera la faulturi evidente.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Iakabos Petrut :

    Alexandra
    *comentariu moderat pentru limbaj licențios

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • Heidy :

    Parerea mea
    Este ca acei arbitri au gresit intentionat si au înfluentat rezultatul final.Normal federatia va trece cu vederea inca un eveniment nefericit in care sunt implicati marii actori al acestui sport😁😁😁

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Parerea mea
    Arbitrii in marea lor majoritate sunt slabi. Punct. Totul in baschetul romanesc merge prost datorita conducerii lui care este la fel ca si arbitrii, antrenorii, comisarii, jucatorii. Si de altfel ca in toata Romania. Motivul este nepromovarea si nerecunoasterea valorii. Criteriul de admitere a unui arbitru ar trebui sa fie, sa fi fost legitimat minim 4 ani ca jucator. Apoi sa i se testeze celelalte calitati, care iarasi sa genereze promovarea lui sau nu. Cine nu simte si nu fluiera instantaneu cand sunt pasi, dublu tribling, condusa, fault (nu imi plac englezismele acolo unde pot folosi limba romana si recomand tuturor pentru conservarea limbii noastre sa combata snobismele din vocabular), nu are ce sa caute in arbitraj. Referitor la faza comentata, Pratt s-a miscat si a bagat genunchiul, insa raportat la intreaga maniera de arbitraj in care au lasat jocul foarte fizic, nu trebuia fluierat. Cunoastem arbitrarea cu 2 masuri avand drept tinta o echipa sau o perioada de joc de pe vremea Asesoftului ... Deci, repet, arbitrii in marea lor majoritate sunt slabi, iar dintre cei buni, multi sunt imorali profesional, cedand interesului in fata justetii deciziei pe care trebuie sa o adopte.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ...
    Aștept cu mare interes opinia stimabilului domn Voinescu... Au mai fost ceva cazuri parcă anul ăsta când a fost destul de volubil. Dar poate a fost luat cu treabă și nu a apucat să vadă meciul sau fazele. În fine, vine meciul 4, iar noi avem 2 probleme : infirmeria plină și felul în care vom reuși să canalizăm frustrarea asta.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Deci, Alexandra Stan făcea zob meciurile din LNBF voit sau nevoit! Acum a trecut la alt nivel. Da' fata lucrează la FRB și trebuie să fie promovată! Pe ce criterii? Dacă tot vrea FRB să promoveze un arbitru femeie aveau două variante mult mai bune. A fost Fabiana. Fata a arbitrat tot la nivel european! In România primea meciuri gen scara A cu scara B! Mai e și Andrada Csender, tot cu jocuri la nivel înalt în Europa! În România aproape nimeni de la o vreme!

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Ai dreptate, oare de ce nu mai arbitrează deloc Fabian? Cariera ei europeană era sus, apoi știu că a născut acum vreo 2 ani, de atunci parcă am mai văzut-o la ceva turneu 3x3...

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Mai e una de teapa Alexandrei, a arbitrat finala de la U18F de la Sibiu împreună cu alt "caracter" masculin, ND, special pentru echipa fetei presedintelui, îi fluiera toată sala!

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Ciobanii !
    Nu inteleg acest mare tamtam in jurul acestui meci!Si in acest sezon(ca deobicei) fiecare echipa a fost dezavantajata de arbitrii! Georgescu-Fleseriu&Co au ajuns niste circari care nu stie sa piarda! Ati avut sansa sa ajungeti in finala si in cupa si in campionat foarte usor! Jucati baschet si ciocu mic!

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Amuzant
      Prietene, traseul și l-a făcut fiecare echipa ușor sau greu prin evoluția în sezonul regulat și în top 6.
      Sau te aștepți sa joci ca cizma un sezon întreg și după vrei traseu ușor?
      Sibiul a muncit un sezon și beneficiază de un traseu mai accesibil, foarte bine.

      Cat despre "ciobani", poate echipa TB ar trebui sa baneze unii ca tine care nu aduc niciun beneficiu acestui site.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Urat
      Văd ca se ajunge la jigniri de la fiecare discutie. Reprosez asta tuturor, nu tie in special. Hai sa avem un respect intre noi, cel putin noi, fanii baschetului, ca la cei cu fotbalul cred ca e cauza pierduta.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Te-ai trezit si tu destept sa comentezi de ai nostri ca sunt circari. Oricine ar fi reactionat la fel, sau chiar mai rau la fazele astea 2... uita-te mai intai la Sere al vostru, desteptule.
      Referitor la ciobani, ai fi foarte invidios daca ai afla cat de bogati sunt ciobanii nostri din preajma Sibiului.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Tu
      Iar prostu familiei....

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Re:
    @studentU - eu am plecat de la ideea ca arbitrii ar trebui sa fie școliți când încep cariera asta, ca doar nu ii iau de la un birou și le dau fluierul. Deci dacă după o scolire in prealabil ei se prezintă asa la un meci de playoff, asta nu înseamnă incompetenta? Și acest cuvânt ce atrage la orice job? Asta am vrut sa zic.
    @dario - tu ești Dancila undercover? Ca prea vorbești ca ea :)

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Pe bune oameni buni am vazut niște comentarii de toată jena.A gresit femeia aia,se întâmpla și în Nba,Euroliga....Hai so omorâm,hai sa facem scenarii ca e pro Oradea,Cluj,Sibiu nu e lăsată să ia titlu.....
    Că sibiu a ratat 13,14 libere nu-i problemă,ca Georgescu s-a crezut la Asesoft nu-i problemă,Sibiu e mult peste câștigă mâine nu-i problemă.Aș prefera un meci 5 da noa acuma....
    Aș ruga și eu totalbaschet să dea block unor useri.Nu merita în acest loc,unde sunt și oameni cunoscători și civilizați susținători a multor echipe.Numa bine

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Bravo.
      Subscriu. Felicitari. ;)

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu Mihai1988:

      Fara scenarii
      Nu facem scenarii si nu cred in conspiratii, ca a facut in mod intentionat, dar cred ca au gresit la multe faze si in mod civilizat, vreau o ancheta, am voie nu. Vreau sa cred ca si arbitri sunt oameni si pot invata din greseli dar doar daca li se atrage atentia..

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Prea mult tam-tam
    pe marginea acestui meci sau a acestei faze. Au fost multe meciuri in acest campionat in care arbitrii au facut varza alte meciuri , oricine poate gresi. Dar a acuza pe cineva ca a facut intentionat e cale lunga . Daca va uitati bine, e genul de faza la care arbitrul poate sau nu sa dea fault. Se vede clar ca jucatorul sibian, cred ca Pratt, misca piciorul in directia lui Troupe jenandu-l in miscare, deci nu poti sa o acuzi pe Alexandra Stan ca a fluierat fault.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!