Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aruncările libere, „kriptonita” lui Chris Cooper

Eduard Popa

Eduard Popa
29.04.2018

chris cooper libere airball sibiu cluj

Chris Cooper este unul dintre cei mai valoroși pivoți din Liga Națională de Baschet Masculin. Puternic, mobil și cu un joc defensiv excelent, Cooper nu stă rău nici în ofensivă, unde jocul său în low post este unul solid.

De multe ori, puternicul pivot al Sibiului reușește să scoată faulturi, care îl trimit la linia de pedeapsă. Din păcate, însă, aruncările libere s-au dovedit punctul slab pentru „Coop”. Asta în ciuda faptului că fostul pivot al Stelei și Asesoftului și-a schimbat aruncarea de-a lungul sezonului și preferă acum să bată liberele mai din lateral, furând din stilul colegului Radu Paliciuc.

Acest lucru s-a văzut și în ultima înfrângere a Sibiului, pe teren propriu, în fața celor de la U-BT Cluj. Cooper a ratat singurele libere pe care le-a avut la începutul sfertului 4. Mai rău, prima aruncare pentru pivotul american a fost un air ball. (vezi clipul de mai jos, de la 1:13:15)

 

De altfel, în acest sezon Cooper are medii de 8,6 puncte, 7,7 recuperări, 1,9 pase decisive și 1,2 capace, cu procentaje de 57,1% din acțiune, 35% de la 3 puncte și 47% de la libere!

După această înfrângere sibienii au căzut pe locul 2 la sfârșitul sezonului regulat și vor juca în prima rundă de playoff în compania celor de la SCM U Craiova.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Williams
    Williams a marcat perfect liberele in primele meciuri. După aceea....la copiat pe Coop. La noi este o veșnică problema la acest capitol.

    cu 5 ani în urmă (29.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!