Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ashley Morrissette îi ia locul Leticiei Lerma la CSU Alba Iulia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.10.2017

Ashley Morrissette la un meci amical disputat de Olimpia Brașov la Sfântu GheorgheAshley Morrissette (la minge), într-un meci de pregătire pe care Olimpia Brașov l-a jucat la Sfântu Gheorghe

CSU Alba Iulia a renunțat la serviciile Leticiei Lerma și a optat pentru Ashley Morrissette. Este a doua mutare pe care o operează în acest debut de sezon după ce a adus-o pe Ana Radovic în locul conaționalei Maria Radovic. De asemenea, CSU a schimbat antrenorul după ratarea calificării la turneul final al cupei.

Ashley Morrissette este a doua jucătoare adusă pentru a redresa echipa din Cetatea Unirii care a început campionatul cu două înfrângeri. Americanca de 22 de ani a trecut pe la Olimpia Brașov în perioada de pregătire. Formația brașoveană a decis să aducă un alt conducător de joc cu puține zile înainte de startul campionatului pentru că Morrissette nu s-a integrat suficient de bine în grup și nu a dat randamentul așteptat. Înainte să ajungă în România, noul fundaș de la CSU Alba Iulia a fost în probe la Washington Wystics, grupare din WNBA. Aceasta are 175 cm și a jucat în NCAA la Purdue unde în ultimul sezon a avut 16,8 puncte, 3,6 recuperări și 4,8 pase decisive.

Morrissette îi la locul Leticiei Lerma în angrenajul formației din Alba Iulia. Lerma a jucat în patru partide pentru CSU, având 12 puncte și 5 recuperări în 30 de minute la primul meci din cupă, pierdut la Galați la 9 puncte. În primul meci din campionat, pierdut la 40 de puncte la Alexandria, Lerma a jucat 12 minute și a înscris 4 puncte. La celelalte două partide în care a evoluat au fost probleme cu statisticile, dar la Satu Mare, în etapa a doua, nu a fost pe lista marcatoarelor.

Cele două jucătoare aduse după startul oficial al sezonului au fost pe lista celor de la CSU Alba Iulia și în vară. Și antrenorul spaniol a fost dorit, nu era liber în acel moment, dar a fost disponibil după despărțirea de Ivankovic.  

 „Ivankovic avea stipulat în contract intrarea în Final Four-ul Cupei României. S-a ratat obiectivul, era firească modificarea băncii tehnice. Și cu Manuel Rodriguez am discutat în intersezon, dar când s-a eliberat el contractual, noi deja semnasem cu Ivankovic. După venirea noului antrenor, acesta a simțit nevoia unei întăriri a lotului. Am încheiat conturile cu Maria Radovic și Leticia Lerma și am reluat discuțiile cu Ana Radovic și Ashley Morrissette, pe care le-am dorit și în vară. Sunt soluții pe care le-am dorit, atunci ne-au refuzat, acum s-a ivit o oportunitate de care am profitat. După aceste mutări, pe hârtie lotul pare mai puternic”, a declarat președintele grupării, Bogdan Duma, pentru ziarulunirea.ro.

Următoarea partidă a celor de la CSU Alba Iulia va fi sâmbătă de la ora 18, pe propriul teren, cu UPM BC Sirius Târgu Mureș. 

*foto: sportsphoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!