Stiri

Ashley Walker, decisivă în succesul cu WBC Enisey din ultima etapă a grupelor EuroCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

Ashley Walker a avut o contribuție decisivă în victoria obținută de Mersin BSB acasă cu WBC Enisey, scor 90-77. Componenta naționalei României a fost în double-double, cu 34 de puncte și 11 recuperări, fiind cea mai eficientă jucătoare de pe teren. Mersin BSB a trecut provizoriu pe locul 2, care duce în faza următoare, dar va avansa doar în cazul unei victorii a campioanei României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în meciul de azi cu Orman Genclik.

WBC Enisey avea deja asigurată prima poziție în grupă după ce s-a impus etapa trecută acasă cu Orman Genclik, scor 84-63. Mersin BSB a câștigat atunci cu 71-61 duelul cu ACS Sepsi SIC și rămânea în cursa pentru calificarea mai departe.

Formația lui Ashley Walker, sfertfinalistă în sezonul trecut, și-a schimbat antrenorul la începutul acestei luni și s-a văzut și în evoluția echipei. Mersin BSB s-a impus cu 90-77 în duelul cu WBC Enisey, din ultima etapă a grupelor EuroCup Women. Scorul pe sferturi a fost: 25-30, 25-10, 24-19, 16-18. Această victorie le menține pe turcoaice în lupta pentru play-off.

Ashley Walker a fost coșghetera partidei cu 34 de puncte, cu 13/18 la șuturile de două puncte, 1/4 la triple și 7/8 de la linia de fault. A mai contribuit cu 11 recuperări (5 ofensive/6 defensive), 5 pase decisive, 3 intercepții și un capac în 38:38 minute. A mai avut 2 greșeli personale și o minge pierdută, cu +47 indice al eficienței. Cu Walker în teren, Mersin a avut un plus de 18 puncte pe tabelă.

Extrema de forță este liderul echipei turce în această competiție la media de puncte (20 pe meci), recuperări (8,8) și eficiență (23,7), în 37.5 minute pe partidă. Jucătoarea de 31 de ani a reușit cu Enisey al 3-lea double-double în această ediție a EuroCup Women. Cele 34 de puncte înscrise de sportiva cu cetățenie americană și română reprezintă a doua performanță într-un meci din această ediție a EuroCup, după cele 41 de puncte reușite de Alexis Prince pentru Tarbes GB.

După succesul din ultima etapă, Mersin BSB are 9 puncte și un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri, cu -8 coșaveraj, ocupând locul 2 în grupă. Pentru a rămâne pe această poziție, formația lui Ashley Walker are nevoie ca ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe să se impună astăzi cu Orman Genclik.

Campioana României nu mai poate urca în clasament și a avut și probleme medicale în ultima perioadă. Orman Genclik urcă pe doi dacă se impune astăzi la Sepsi Arena, ajungând la 10 puncte cu 4 victorii și 2 înfrângeri. Dacă elevele lui Zoran Mikes încheie campania europeană cu o victorie, atunci Mersin BSB va obține locul secund, care duce în faza eliminatorie. Cele două echipe turce ar fi la egalitate cu 9 puncte, iar Mersin are +1 în duelurile directe.

Pe lângă primele două clasate din grupe, se califică în faza eliminatorie și cele mai bune două locuri 3 din fiecare conferință. În conferința 1, în care este grupa D, sunt deja două echipe cu 9 puncte care au coșaveraj pozitiv (MBA Moscov cu +19 și Sparta&k M.R. Vidnoje cu +1). Astfel, dacă Sepsi nu câștigă astăzi, Mersin BSB ar termina în urma acestor două echipe în clasmentul locurilor 3 și nu ar obține biletele pentru faza următoare. Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Orman Genclik se joacă astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!