Stiri

Ashley Walker devine a treia jucătoare cu cetățenie română care va juca în WNBA

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.02.2019

Ashley Walker va reveni în WNBA, alături de Los Angeles Sparks. Componenta naționalei de senioare a României a jucat ultima dată în competiția de peste ocean în 2013. Aceasta devine a treia jucătoare cu cetățenie română din WNBA, după Florina Pașcalău și Gabriela Mărginean. Walker are un sezon foarte bun în Turcia, alături de Mersin BSB.

Los Angeles Sparks a anunțat că a ajuns la un acord cu Ashley Walker. Jucătoarea de 1,87 m înălțime va reveni în WNBA după șase ani.

„Aștept cu nerăbdare ca Ashley să ni se alăture în cantonament. Este o jucătoare care poate juca atât cu fața, cât și cu spatele la coș. Este o recuperatoare foarte bună, care a crescut în ambele faze ale jocului evoluând în străinătate”, a declarat Penny Toler, vicepreședintele executiv și managerul general al celor de la Los Angeles Sparks.

Extrema de forță care poate juca și pe poziția 5 a fost draftată în 2009 de Seattle Storm, fiind aleasă de pe a 12-a poziție. A mai trecut pe la Tusla Shock și Connecticut Sun, în 2010 și 2013. Înte aceste două experiențe a mai fost în presezon la San Antonio Silver Stars și Washington Mystics. Conform statisticilor de pe wnba.com, Ashley Walker a strâns 22 de meciuri în cele trei experiențe din WNBA, cele mai multe alături de Seattle Storm. Are medii de 1,6 puncte, 1,8 recuperări și 7 minute.

Aceasta devine a 3-a jucătoare cu cetățenie română din WNBA, după Florina Pașcalău (Seattle Storm - 2008) și Gabriela Mărginean (Minnesota Lynx- 2010). Americanca de 31 de ani are cetățenie română din anul 2016, de când evoluează și pentru naționala României. În calificările pentru europeanul din acest an, Walker a fost cea mai bună marcatoare și recuperatoare a „Acvilelor” în cele 6 partide, cu medii de 14,3 puncte, 7,8 recuperări, 2,2 pase decisive și 3 intercepții în 31 de minute pe meci.

Ashley Walker evoluează în acest sezon la Mersin BSB, după mai mulți ani în Italia. În prima ligă turcă a disputat 17 partide în acest sezon, cu medii de 16,4 puncte, 8,3 recuperări, 2,4 pase decisive și 2,5 intercepții în 31:34 minute. În EuroCup Women a fost principala marcatoare a echipei sale în cele 6 partide din faza grupelor. A avut medii de 20 de puncte, 8,8 recuperări, 1,8 pase decisive și 2,5 intercepții în 36.8 minute.

În NCAA a jucat la University of California-Berkeley, până în 2009, fiind liderul all-time la recuperări și aruncări libere transformate. Cariera europeană și-a început-o în Israel, la Maccabi Ashdod, în sezonul 2009-2010. A mai jucat în Ucraina, Turcia, România (la CSM Târgoviște) și Italia. În sezonul precedent a disputat finala EuroCup cu Reyer Venezia.

*foto: Alina Cojocaru / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!