Stiri Cupa României Masculin

Athletic Constanța și Dinamo Știința București încep lupta pentru un loc în sferturile cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.01.2019

La mijlocul acestei săptămâni începe dubla manșă dintre ABC Athletic Constanța și Dinamo Știința București, din turul 3 al Cupei României la Baschet Masculin. Primul meci va fi miercuri, de la ora 19:00. Formația din Constanța a disputat și primele două tururi, în timp ce bucureștenii vor fi la primele meciuri în ediția din acest an.

Dinamo Știința a fost calificată direct în turul 3, datorită sistemului adoptat în acest sezon, în care în primele două tururi s-au luptat echipele din grupele valorice inferioare din prima fază a campionatului. ABC Athletic Constanța a făcut parte din grupa B, astfel că a intrat încă din primul tur.

Formația pregătită de Alexandru Olteanu a avut parte în cele două tururi de adversari din grupa C. Constănțenii au trecut clar în primul de Rapid București, cu 80-48 acasă și 81-57 în deplasare, la finalul lunii septembrie. În al doilea tur, din octombrie, ABC Athletics-a confruntat cu ACS Târgu Jiu și a obținut două victorii, 70-67 în deplasare și 93-68 acasă.

Alin Andrieș are cea mai bună medie de puncte pentru constănțeni în competiția eliminatorie, cu 12,8 puncte pe meci în cele 4 partide. Îl urmează Georgian Păun cu 11 puncte pe meci. În campionat, Deondre Ray are cea mai bună medie de puncte pentru constănțeni, 15,2. Michael Deloach este coșgheterul dinamoviștilor în LNBM, cu 16,9 puncte pe meci.

Jocul tur al dublei manșe se va disputa la 11 zile de la duelul din campionat între cele două echipe. Partida din prima etapă a Grupei Galbene s-a jucat tot la Constanța și s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 69-85, pe sferturi: 15-28, 23-18, 18-18, 13-21. A fost primul succes stagional pentru formația pregătită de Tudor Costescu, la trecerea în a doua grupă valorică, după ce în prima fază a jucat în prima. Justin Baker a fost coșgheterul meciului cu 19 puncte, terminând în double-double cu 11 recuperări. Alți trei dinamoviști au fost în double-digits: Deloach (17 puncte), Kumpys (13) și Barro (12). Alin Andrieș a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 16 puncte, urmat de Lockhart cu 12 și Berkelund cu 11.

Bucureștenii au două victorii la rând în Grupa Galbenă, după ce la finalul săptămânii au trecut cu 78-66 de CSO Voluntari. Constănțenii au cedat și a doua partidă din faza secundă a sezonului regulat din LNBM, în deplasare cu Steaua București, cu 78-107.

Meciul tur al dublei dintre ABC Athletic Constanța și Dinamo Știința București se dispută miercuri, 30 ianuarie, de la ora 19:00 la Sala Sporturilor Constanța. Vor arbitra: Laurențiu Grigoraș, Costin Bogdănescu și Andrei Bădilă. Comisar va fi Constantin Ioan.

*foto: Baschet Club Athletic Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii