Stiri

Atlanta Hawks va retrage numărul 55 purtat de Dikembe Mutombo

Eduard Popa

Eduard Popa
02.09.2015

dikembe mutombo atlanta hawks

Atlanta Hawks a anunțat marți, 1 septembrie, că va retrage numărul 55 purtat de pivotul congolez Dikembe Mutombo.

Mutombo a evoluat pentru Hawks între anii 1996-2001 și a fost liderul din defensiva unora dintre cele mai bune echipe din istoria francizei, inclusiv cea din sezonul 1996-1997, când Hawks a strâns 56 de victorii. 

Mutombo a venit la Hawks după ce petrecuse cinci sezoane la Denver Nuggets și a plecat după patru sezoane și jumătate la Philadelphia 76ers, alături de Allen Iverson, cu care a reușit în acel sezon să ajungă în Finala NBA, unde au pierdut, scor 4-1, în fața celor de Lakers. După două sezoane la 76ers, Mutombo a jucat apoi un sezon pentru Nets, încă unul pentru Knicks, pentru ca apoi să își încheie cariera la Houston Rockets, unde timp de cinci sezoane a fost rezerva lui Yao Ming.

Datorită carierei sale extraordinare, Mutombo a fost numit în acest an în Hall of Fame-ul NBA, în care va intra pe 11 septembrie. 

În timpul petrecut pentru Hawks, Dikembe a fost de 4 ori All Star (1997, 1998, 2000, 2001), de 3 ori Defensive Player of the Year (1997, 1998, 2001 - sezon încheiat în tricoul lui Philadelphia), o dată în Second Team All-NBA (2001), o dată în Third Team All-NBA (1998), cel mai bun recuperator din NBA în 2000 și 2001 și jucătorul cu cele mai multe capace reușite în sezoanele 1997 (264) și 1998 (277).

Dikembe va fi al patrulea jucător care va avea numărul retras. după Lou Hudson (23), Bob Pettit (9) și Dominique Wilkins (21).

„Sunt complet surprins. Nu știam de intențiile celor de la Hawks. După cum poți vedea din lacrimile mele de fericire, încă nu îmi vine să cred. Va fi o zi grozavă”, a declarat Mutombo, care în prezent este rezident al orașului Atlanta. 

Retragerea numărului 55 purtat de Dikembe Mutombo va avea loc pe 24 noiembrie, când Atlanta îi va găzdui pe cei de la Boston Celtics.

Sursa foto: The Hoop Doctors

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!