Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Austin Chatman este noul conducător de joc al Stelei (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
13.02.2019

austin chatman steaua

CSA Steaua a pierdut Top 6, după ce și-a construit lotul și a început pregătirile mult mai târziu decât adversarii din cauza despărțirii de CSM București. În faza a doua a competiției, steliștii au început foarte bine și au obținut trei victorii destul de clare.

Cu toate acestea, Steaua a pierdut în runda a patra, scor 72-77, în fața lui CSO Voluntari și în acest moment se află la egalitate cu echipa ilfoveană pe locul secund în Grupa Galbenă, în spatele celor de la Dinamo Știința (4-0).

Astfel, steliștii au tras alarma și au decis să aducă un nou baschetbalist. Este vorba despre americanul Austin Chatman, cel care evoluează pe pozițiile 1-2. Chatman va împlini în aprilie 26 de ani și are o înălțime de 1m83. El a jucat patru ani în NCAA, la Creighton University, în perioada 2011-2015. El a jucat în Europa, pentru echipa muntenegreană KK Mornar, dar și în Elveția, pentru Swiss Central Basket Luzern, unde a avut medii de 19,4 puncte, 4,3 recuperări și 4,8 pase decisive.

Începutul sezonului 2018/2019 l-a găsit pe Chatman în G-League, liga de dezvoltare a NBA. Acolo, americanul a jucat la Sioux Falls Skyforce, unde a evoluat în 14 partide, cu medii de 1,9 puncte și 1,5 pase decisive în 10 minute pe întâlnire.

Austin Chatman a oferit și o scurtă reacție, după ce a semnat cu Steaua:

„Am venit la Steaua pentru că este o oportunitate de a arăta ce pot în meciurile care au mai rămas până la finalul sezonului. Anul trecut am avut un coleg care a jucat aici și a fost plăcut surprins de nivelul baschetului jucat în România și am decis să ajut și eu”

Video aici: 

Chatman devine astfel al șaselea străin de la Steaua, după Skylar Spencer, Zarko Djuric, Ante Delas, Aleksandar Vlahovic și Uros Lucic.

Următorul meci al Stelei va fi în compania celor de la Dinamo Știința, într-unul dintre derby-urile pentru locurile de playoff.

*foto: Getty Images

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    le era
    musai un conducator decent. asta s-a vazut de la inceputul campionatului. poate daca aduceau rapid pe cineva, ar fi prins top 6 si altfel priveau tot sezonul. Asa, de pe 7 sau 8, jucand cu SB sau U, au sanse foarte mici intr-o serie 3 din 5.

    cu 5 ani în urmă (14.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!