Stiri

Australia are 8 jucători din NBA pe lista preliminară pentru mondialul din China

Eduard Popa

Eduard Popa
24.05.2019

ben simmons australia mondial

Australia se anunță a fi o echipă importantă la mondialul din acest an, care se va desfășura în China. Antrenorul Andrej Lemanis a anunțat lista preliminară cu jucătorii pe care îi are în considerare pentru lotul privind mondialul asiatic. Din această formație fac parte și opt jucători NBA!

Aceștia sunt Deng Adel (Cleveland Cavaliers), Aron Baynes (Boston Celitcs), Andrew Bogut (Golden State Warriors), Jonah Bolden (Philadelphia 76ers), Matthew Dellavedova (Cleveland Cavaliers), Joe Ingles (Utah Jazz), Patty Mills (San Antonio Spurs) și Ben Simmons (Philadelphia 76ers). Din lotul „Cangurilor” ma fac parte Brock Motum, finalist al Euroligii alături de Anadolu Efes și Jock Landale, de la Partizan Belgrad.

De asemenea, din liga internă a Australiei sunt convocați 7 baschetbaliști: Todd Blanchfield (Lllawarra Hawks), Mitch Creek (South East Melbourne), Cameron Gliddon (Brisbane Bullets), Chris Goulding (Melbourne United), Nicholas Kay (Perth Wildcats), Mitch McCarron (Melbourne United) și Nathan Sobey (Brisbane Bullets).

Se remarcă așadar faptul că australienii pleacă la drum cu doi jucători care au fost prima opțiune în draft-ul NBA: Andrew Bogut (2005) și Ben Simmons (2016). De asemenea, Bogut (2015 – Golden State Warriors), Patty Mills (2014 – San Antonio Spurs) și Matthew Dellavedova (2016 – Cleveland Cavaliers) au fiecare la activ câte un titlu NBA.

În pregătirea pentru Mondial, echipa Australiei va avea și două duble interesante, mai întâi cu Canada, la Perth, pe 16 și 17 august și apoi cu Team USA, pe 22 și 24 august, la Melbourne, pe Marvel Stadium, care are 55.000 de locuri.

Australia va face parte în runda inaugurală a mondialului chinez din Grupa H, alături de Canada, Senegal și Lituania.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!