Stiri Acvile

Ayhan Avci: „Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă națională de seniori. Am acceptat fără nicio ezitare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.07.2019

Ayhan Avci: „Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă națională de seniori. Am acceptat fără nicio ezitare”

Federația Română de Baschet a anunțat astăzi numele noului selecționer al naționalei de senioare. Ayhan Avci le va conduce pe Acvile în campania de calificare pentru Women's Eurobasket 2021. Turcul se află la prima experiență ca antrenor principal la o națională de senioare și a semnat până în februarie 2021. 

„Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă națională de seniori, așa că, atunci când această oportunitate a apărut în cariera mea, am fost extrem de fericit și am acceptat fără nicio ezitare. Este cu adevărat o mare onoare pentru mine și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta echipa să se califice la Women's EuroBasket", a declarat Ayhan Avci pentru site-ul oficial al federației.

Acesta antrenează de zece sezoane aceeași echipă de club, actuala Bellona Kayseri Basketbol. A antrenat-o timp de două sezoane (2014-2015 și 2017-2018) pe Gabriela Mărginean, căpitanul naționalei.  În primul sezon menționat echipa a jucat în Euroligă și a disputat finala campionatului turc, iar în celălalt, AGU a jucat în EuroCup.

„Cunosc câteva jucatoare din campionatul Turciei, dar am urmărit și câteva meciuri ale naționalei României din precedenta campanie de calificare, așa că mi-am făcut o idee despre jocul fiecăreia dintre sportive. Sper să colaborăm bine și să lucrăm eficient. La final, vreau să mulțumesc și președintelui Horia Păun pentru încrederea și șansa pe care mi le-a acordat. HAI, ROMÂNIA!”, a mai spus noul selecționer al României.  

Acesta va conduce luna viitoare naționala U20 a Turciei la Campionatul European, Divizia B, unde este în grupă cu selecționata similară a României. Tehnicianul turc va veni în țara noastră după acel turneu, iar Acvilele vor avea un scurt cantonament de pregătire și două amicale cu Germania la Berlin, în 17 și 18 august.

*foto: facebook AGU Spor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii