Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București, din nou față în față după duelul din Cupa României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.04.2019

csu sibiu dinamo baschet

BC CSU Sibiu este echipa care a câștigat sezonul regulat la Ligii Naționale de Baschet și va pleca cu avantajul terenului în fața oricărui adversar. Primul obstacol din playoff pentru echipa lui Dan Fleșeriu este Dinamo Știința București, la fel ca în semifinalele Cupei României. Doar că acum învingătoarea se va decide după o serie care poate ajunge la maxim 5 partide. Echipa din Ștefan cel Mare a prins ultima poziție care a dus în playoff grație unui coș rar întâlnit, marcat de la centrul terenului de Willie Kemp în ultima secundă a meciului cu Steaua.

Prima confruntare din playoff dintre BC CSU Sibiu și Dinamo Știința este programată joi, 25 aprilie, cu începere de la ora 17:30.

Echipele lui Dan Fleșeriu și Tudor Costescu vor ajunge la minim 6 partide directe în acest sezon competițional. Primele trei jocuri au fost câștigate de formația de pe Cibin, două în campionat și unul în cupă.

Ultima confruntare directă le dă speranțe dinamoviștilor. Echipa din Ștefan cel Mare a fost condusă la 15 puncte în prima repriză a meciului de la Cluj-Napoca dar a găsit forța necesară să revină și chiar să preia avantajul în actul decisiv. Totuși, experiența și-a spus cuvântul, într-un meci în care Michael Deloach a fost în mare formă și a totalizat 22 de puncte. Justas Tamulis a replicat pentru sibieni, în partida jucată pe 17 aprilie, cu 24 de puncte.

BC CSU Sibiu s-a simțit foarte bine la meciurile de pe teren propriu în acest sezon. Galben-albaștrii au pierdut doar două confruntări în propria arenă, contra lui CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca. Partida cu rivala din ultima etapă a fost totuși una fără miză. Astfel, misiunea dinamoviștilor pare și mai dificilă decât cea din Final Four-ul de la Cluj-Napoca.

O comparație statistică între cele două echipe ne arată superioritate netă a sibienilor la recuperare și pase decisive, în timp ce la procentaje lucrurile sunt echilibrate. Totuși, o serie de playoff care pune față în față locul 1 cu locul 8 nu poate avea decât o favorită și chiar dacă rar se răstoarnă calculele hârtiei, Dinamo a arătat că este capabilă în timp ce BC CSU Sibiu cu siguranță nu-și mai dorește emoțiile de la meciul de cupă.

Prima confruntare dintre BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Sorin Drugău. Partida de pe 25 aprilie va putea urmărită în direct la Digi Sport.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!