Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu continuă cu Monyea Pratt și s-a întărit cu un jucător important sub 23 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.06.2018

Monyea Pratt este primul stranier confirmat de BC CSU Sibiu pentru sezonul viitor. Acesta continuă alături de „vulturi” după un prim sezon în Liga Națională. Formația care a încheiat pe locul 4 va conta pe serviciile lui Lucas Tohătan, eligibil pentru regula U23.

BC CSU Sibiu a anunțat că îl va conta și în sezonul viitor pe Monyea Pratt. Americanul a fost implicat la începutul sezonului în acel incident cu DeAngelo Riley, dar a beneficiat în continuare de încrederea lui Dan Fleșeriu, a continuat la echipă și a reușit primul triple-double din această ediție de campionat, într-o victorie cu BC SCM Timișoara.

Pratt a fost al doilea marcator al echipei în campionat, cu 530 de puncte în 40 de partide, medie de 13.3 pe meci. A jucat 32:06 minute/meci, cu 6.3 recuperări, 4.4 pase decisive, 2.5 mingi pierdute, 2 intercepții și 17.9 eficiență medie. A fost cel mai bun pasator al sibienilor și al treilea al campionatului.

Extrema de 32 de ani a fost la primul sezon în România, după două petrecute în Finlanda, la KTP Basket. A mai jucat în Franța sau Germania. Pratt a fost primul stranier anunțat de BC CSU Sibiu și în sezonul trecut.

Formația sibiană a anunțat și transferul lui Lucas Tohătan, care în ultimul sezon și jumătate a jucat la BC SCM Timișoara, după retragerea celor de la Olimpic Baia Mare din Liga Națională. Fundașul de 19 ani a evoluat în 33 de partide, cu o medie de aproape 11 minute pe meci. A mai avut 3.5 puncte, 0.9 recuperări și 1.5 pase decisive, cu 4 eficiență medie. Tohătan a avut o scădere a minutelor în ultimul sezon pe Bega, când și-a împărțit minutele jucătorului tânăr cu Tudor Gheorghe, după ce în stagiunea anterioară a avut 16:07 minute/meci în 13 partide la gruparea de pe Bega.

Tohătan poate câștiga și mai multă experiență în sezonul viitor, când echipele din LNBM trebuie să folosească un jucător sub 23 de ani pe durata primei reprize.

*foto: Dragoș Dumitru, Andreea Vlase

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Buuun.
    Primele semnaturi.
    Pratt e unul din cei doi straini pe care ii doream neaparat sa ramana la echipa si anul acesta, celalat se pare ca se lasa mai greu...
    Tohatan e un jucator absolut necesar din perspectiva regulii U23, pe care il asteptam sa confirme si chiar sa mai creasca la noi. Alaturi de Brosser, va intra probabil in rotatia de baza de anul viitor. Cred ca pentru U23 iti trebuie cel putin 3 jucatori (pe pozitii diferite ar fi ideal).

    cu 5 ani în urmă (29.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!