Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu este prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.05.2018

BC CSU Sibiu a câștigat și meciul 3 din seria cu SCM U Craiova și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2017/2018. Echipa lui Dan Fleșeriu s-a impus la limită în meciul jucat în sala mică din Bănie și este prima echipă calificată în penultimul act al playoff-ului.

Echipele de start:

Craiova: Mikulis, Reed, Siriscevic, Berceanu și Aleksandrov
Sibiu: Davis, Dragoste, Pratt, Kinnard și Cooper

Ambele echipe au avut absențe importante la meciul 3 al seriei. La Craiova nu au jucat Jamar Samuels și Radu Vîrnă, în timp ce de la BC CSU Sibiu a lipsit principalul marcator al formației, Tyler Laser.

Jocul din sala mică din Craiova a început cu ritm arătat de cele două echipe și cu echilibru pe tabela de marcaj. Gazdele s-au desprins pentru prima dată la două posesii, după o reușită a lui Nemanja Aleksandrov pe tranziție. Sibienii au oprit imediat desprinderea adversarilor, după două coșuri venite de la Pratt și Dragoste. A urmat o perioadă de joc în care cele două echipe s-au succedat la conducere. În ultimul minut Craiova a fost singura echipă care a marcat și și-a adjudecat primul sfert cu scorul 25-22. Actul secund a avut un start confuz, cu turnovers de ambele părți. Lawrence Kinnard a fost primul care a găsit drumul spre coș și completa un three-point-play. Sarabanda greșelilor a continuat pentru formația craioveană, iar Sibiul a profitat și s-a desprins la 33-25. Dominația echipa oaspetea continuat și diferența a ajuns la un maxim de 9 puncte. Pe final de repriză Craiova a reușit să revină pe tabelă și să treacă în avantaj, 49-47 la pauză.

În sfertul trei au fost multe egalități și schimbări la conducere. Kevin Capers reuștea faza sfertului, chiar în finalul lui, când a reușit o intercepție la Siriscevic și a marcat un buzzer beater de la 3 puncte pentru scorul 64-63 în favoare oaspeților. Craiova a deschis mult mai bine secvența decisivă iar coșurile de la distanță ale lui Reed, Siriscevic și Aleksandrov i-au dus pe olteni la 8 puncte în față. Sibiu a răspuns cu un joc solid în spațiul de 3 secunde iar după un fault antisportiv primit de Siriscevic, oaspeții reușeau să egaleze cu 5 minute rămase de joc.  Scorul a rămas strâns între cele două echipe și cu puțin peste un minut rămas de joc diferența era minimă, 83-82 pentru Craiova. Scorul s-a păstrat până înaintea ultimelor 18 secunde când Paasoja era penalizat cu fault antisportiv. Cooper marca prima liberă a meciului din 9 încercări și egala 83. Dan Fleșeriu a solicitat time-out pentru a pregăti ultima posesie a meciului. Craiova preferat să faulteze și l-a trimis Pratt la linia de libere, dar oltenii nu mai aveau time-out. Pratt a transformat ambele libere și apoi l-a faultat de două ori pe Reed, care  rata șansa de a egala. BC CSU Sibiu s-a impus la limită, scorul 85-84.

Kevin Capers a fost principalul marcator al formației învingătoare cu 17 puncte. Monyea Pratt a făcut un joc extrem de eficient și a fost aproape de triple-double, încheiând cu 16 puncte, 14 recuperări și 8 pase decisive. Marcel Davis a marcat la rândul său 16 puncte. Chris Cooper a terminat în double-double cu 15 puncte și 16 recuperări. Lawrence Kinnard a fost și el aproape de o asemenea performanță cu 11 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

Nemanja Aleksandrov a fost principalul artizan de la Craiova cu 24 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Martin Paasoja a venit de pe bancă cu 23 de puncte, 4 pase decisive și o recuperare. LaMarcus Reed a contabilizat 16 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Ivan Siriscevic a încheiat cu 12 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!