Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu găzduiește rivala de la U BT Cluj-Napoca în „Derby-ul Transilvaniei”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.11.2018

Ultima etapa a turului din Liga Națională de Baschet Masculin - grupa valorică A, programează „Derby-ul Transilvaniei” dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca. Partida se va desfășura în Sala Transilvania din Sibiu, vineri 16 noiembrie, cu începere de la ora 18:00.

Cele două rivale conduc clasamentul grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Masculin, cu U BT Cluj-Napoca pe primul și BC CSU Sibiu pe poziția secundă. Formația clujeană are un bilanț de 5 victorii și o înfrângere, în timp ce  BC CSU Sibiu are 4 victorii și 2 înfrângeri. Echipa „galben-albastră” poate fi depășită în clasament de SCM U Craiova, echipă cu 4 victorii și o înfrângere dar cu o partidă mai puțin disputată.

BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca au jucat anul trecut pentru medaliile de bronz din LNBM. Formația lui Mihai Silvășan a câștigat cu 2-1 la general. Cele două echipe s-au întâlnit în presezon cu loturile de jucători cu care au începând actuala ediție de campionat. U BT Cluj-Napoca a câștigat partida din cadrul Memorialului Elemer Tordai cu scorul de 69-61. Kyndall Dykes a fost cel mai jucător al acelei confruntări cu 16 puncte și 3 pase decisive.

În acest sezon, BC CSU Sibiu nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, după ce a trecut de SCM Timișoara, BCM U Pitești și Steaua București. U BT Cluj-Napoca se poate lăuda cu parcurs perfect în deplasare, cu victorii în fața lui SCM Timișoara, Dinamo Știința și CSM CSU Oradea.

U BT Cluj-Napoca are o absență importantă pentru meciul cu BC CSU Sibiu. Vlad Moldoveanu a suferit o factură de stres, după cum anunța de acum o săptămână selecționerul Tudor Costescu. Moldoveanu nu a evoluat nici în partida desfășurată de U BT Cluj-Napoca pe terenul campioanei de la CSM CSU Oradea.

Din 2005, de când există baza noastră de date cu rezultatele din prima ligă a baschetului românesc,  și până în prezent BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca s-a întâlnit de 64 de ori. Clujenii au palmares net favoribil cu 40 de victorii.

„Derby-ul Transilvaniei” va putea fi urmărit în direct la DigiSport. Biletele pentru meciul din Sala Transilvania au fost epuizate la 48 de ore după punerea lor în vânzare.

foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!