Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu o învinge pe SCM U Craiova în primul meci al semifinalelor Ligii Naționale

David Istrate

David Istrate
11.05.2019

BC CSU Sibiu o învinge pe SCM U Craiova în primul meci al semifinalelor Ligii Naționale

Sâmbătă, 11 mai, BC CSU Sibiu și SCM Universitatea Craiova au deschis semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Prima repriză a fost una echilibrată, însă a doua a fost dominată clar de gazde, care s-au impus cu 83-61, preluând conducerea în această serie.

BC CSU Sibiu a început acest meci cu Lucas Tohătan, Monyea Pratt, Chris Cooper, Isaiah Philmore și Kevin Hardy, în timp ce primul cinci al oaspeților a fost format din Porter Troupe, Igor Mijajlovic, Goran Gajovic, Sebastian Ionescu și Jason Boone.

Partida a debutat într-un ritm foarte bun iar drept dovadă stau cele 18 puncte marcate în primele trei minute de joc. Monyea Pratt a deschis scorul cu un coș de la distanță, însă Igor Mijajlovic a răspuns imediat. Cele două formații au continuat să arate o poftă ofensivă excelentă și scorul devenea 11-7 pentru BC CSU Sibiu. A urmat o perioadă mai săracă din punct de vedere al reușitelor, controlată însă de elevii lui Dan Fleșeriu. Pratt a dus scorul la 15-10, dar oltenii au replicat printr-un run de 5-0 și tabela arăta din nou egalitate. În cele din urmă, la finalul secvenței inaugurale BC CSU Sibiu conducea la o diferență minimă, scor 19-18.

În sfertul secund, oaspeții au fost cei care au marcat primii, reușind un coș de la distanță prin care au trecut în avantaj. Randall Falker a egalat cu un tip-in, însă Ria'n Holland a înscris încă o triplă și scorul devenea 21-24. A urmat un parțial de șapte puncte al gazdelor datorită acțiunilor realizate de Aurelian Gavriloaia, Kevin Hardy și Isaiah Philmore. Amedeo Casale a mai redus din diferență, dar Tamulis a înscris cinci puncte consecutive ducând scorul la 33-26. După acest moment, jocul a devenit din ce în ce mai interesant, consemnând și momente spectaculoase precum un alley-oop reușit de Hardy din pasa lui Pratt. Ultimele minute ale reprizei au aparținut elevilor lui Aleksandar Todorov, care s-au distanțat la cinci puncte, scor 38-43. Sibienii au mai înscris doar două puncte și astfel, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 43-40 în favoarea lui SCM Universitatea Craiova.

După revenirea de la vestiare, jucătorii lui BC CSU Sibiu au reușit câteva minute excelente în care au înscris 15 puncte, primind în schimb doar unul. Datorită acestui run, formația gazdă s-a distanțat rapid la 11 puncte, scor 55-44. Igor Mijajlovic a întrerupt această serie a sibienilor, marcând un coș de trei puncte. Această aruncare nu a avut însă efectul dorit pentru că jucătorii lui Dan Fleșeriu au continuat să își domine adversarii. Aceștia au câștigat sfertul al treilea la o diferență de 20 de puncte, scor 29-9. Prin urmare, BC CSU Sibiu avea un avantaj confortabil înaintea actului decisiv, scorul fiind 69-52.

Sfertul al 4-lea a fost deschis excelent de către Amedeo Casale, sportiv ce a marcat patru puncte consecutive, care l-au făcut pe Dan Fleșeriu să ceară un time-out rapid. Au urmat cinci minute foarte apatice în care cele două adversare au înscris împreună doar patru puncte. Însă, după acest moment, gazdele au turat din nou motoarele și pe rând Falker, Hardy, Tamulis și Gavriloaia au punctat la foc continuu în coșul advers. Oaspeții nu s-au mai regăsit în apărare și astfel, BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 83-61, obținând prima victorie din această serie a semifinalelor.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Justas Tamulis, care a terminat cu 19 puncte. Acesta a fost urmat de Kevin Hardy (18 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții, 2 pase decisive) și de Monyea Pratt (11 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții). De partea cealaltă, Igor Mijajlovic a avut o prestație foarte bună împotriva fostei sale echipe, adunând 18 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări. Un alt jucător ce s-a remarcat din lotul lui Aleksandar Todorov a fost Ria'n Holland (13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), aflat la primul meci în maieul lui SCM U Craiova.

Datorită acestui rezultat, trupa antrenată de Dan Fleșeriu conduce cu 1-0 și se pregătește pentru meciul al doilea care va avea loc luni, 13 mai, de la ora 18:15, în Sala Transilvania din Sibiu.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu/BC CSU Sibiu

14 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Craiova
    #magicianul si #10 cei mai slabi jucatori ai echipei din ultimii ani

    cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    • 76ers:

      hm
      #10? Esti sigur? De ce e slab? Argumenteaza.
      Sincer chiar eram curios ce poate americanul asta, la inceputul sezonului avea cifre si procentaje foarte bune, personal mi-a placut, are aruncare destul de buna, are si dribling, a fost putin cam speriat, e normal la primul meci si mai ales in acea sala, in a doua repriza toata echipa a fost dezastru, nu are rost sa o comentam...
      Din pacate pentru Craiova nu prea au mers piesele de baza astazi...
      Totusi sunt si eu curios cine programeaza meciurile, adica Craiova si Sibiu care au avut serii mai lungi joaca inaintea celor de la Cluj si Oradea? De ce?
      p.s: avantajul ala de 5% dat de arbitrii pentru echipele ce joaca acasa a fost putin mai mare astazi...

      cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11:

      #10
      A pierdut aiurea 2-3 mingi la mijlocul terenului. Și-a pus capac singur cu panoul, fara patrundere, nu și-a pus coechipierii in valoare.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @cristi11
      Când Gajovic, Koreniuk și Boone dau împreună 8 puncte, orice discuție despre un jucător ce debutează în LNB nu prea își are rostul..

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      76ers
      Eu cred ca tu te-ai uitat la alt meci.Arbitrajul a fost mai mult pro Craiova decat sa ne ajute pe noi.Oricum multe decizii fluierate aiurea si de o parte si de alta.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • 76ers:

      ionutz_morar
      Nu spun ca arbitrajul a facut echipa din Sibiu sa castige dar doar 17 faulturi pentru o echipa care se apara precum Sibiul sunt cam putine dupa parerea mea.
      Oricum, diferenta de scor mi se pare chiar mica avand in vedere cele 20 de aruncari din actiune in plus, 12 libere si jocul foarte slab al oamenilor de baze de la Craiova.
      S-a trezit Igor si au adormit ceilalti...ca neutru, mi-ar placea sa se trezeasca toti si sa incerce sa duca seria la Craiova cu un 1-1 :D

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @76ers
      Hai că nu ești chiar neutru 😉.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • 76ers:

      @gyke
      Atunci ce sunt ? :D

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      76ers
      Eu nu am zis ca nu au fost greseli pentru noi,dar la inceputul sfertului patru mai ales au fluierat doar pentru Craiova incercand sa-i bage iarasi in meci.Oricum arbitrii romani fluiera tot aiurea in unele meciuri.

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Yes
    Impresionant sfertul 3 și de altfel felul în care jucăm momentele importante. Cu 2 0 la Craiova, seria nu se mai întoarce la Sibiu. Jucăm ca o echipă și asta e minunat.

    cu 4 ani în urmă (11.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      47 recuperări - 16 pase - toți cei 9 jucători care joacă inscriu...

      cu 4 ani în urmă (12.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Craiova
    Meciul a fost dominat grosolan de Sibiu sub panou, foarte greu sa emiți pretenții când Sibiul acasă are atâtea recuperări peste tine.
    Însă în meciul 2 ar putea fi altceva dacă Philmore nu va juca.
    Singura șansă a Craiovei ar fi ca shooterii lor sa fie "în mana" tot meciul, măcar 2-3 dintre ei și Curry în teren (înțeleg factorul surpriza, îmi place Holland, dar nu e de băgat într-un asemenea moment în dauna lui Curry).

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Fără lipsa de respect dar Craiova nu poate câștiga seria cu Sibiul, s a văzut în sfertul 3.Sibiul va ajunge în finala unde e favorita indiferent împotriva cui joaca..

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Meci
    Intai de toate sincere si cordiale felicitari Sibiului,pentru victoria coplesitoare,pentru minunata galerie,pentru oamenii frumosi din jurul echipei si remarcabilul lor succes cu o revista intrata in Cartea Recordurilor,singurii din tara care in acest moment au creat din baschet un fenomen,jos palaria!
    Despre meci putem spune doar ca am fost abuzati,genul de infrangere care iti taie picioarele si iti sadeste in subconstient frica de adversar.
    Inca o data insa felicitari lui Aco,in opinia mea cel mai bun tehnician din liga,a dus o echipa impanata de cazaturi pe care nu el le-a adus,
    acolo unde nimeni nu a crezut,a facut chiar bici din...Nu mai zabovesc asupra puscariilor,nulitatilor Fraseniuk,Koreniuk,Boone,au sesizat-o lejer si colegii de aici,ma opresc insa putin asupra lui Ionescu.Mai baiete,ai avut sansa unor antrenori foarte buni si rabdatori,Achim si Aco,nu s-a lipit nimic de tine,esti mereu cu privirea aia dezorientata.Fiind de-al nostru am sperat si mai tare ca vei confirma si vei deveni mandria noastra,dar este evident ca nu ai munitie(aruncarile alea penibile si exasperante meci de meci chiar ne-au pus capac).Stim si apreciem ca iubesti baschetul,asa ca mergi dragule la Voluntari sau Focsani si presteaza acolo si-om mai vedea,ai varsta de partea ta.
    Si in incheiere,poate ma ajutati si voi,pe Olaru asta chiar nu il duce capul deloc sau doar e frustrat si vrea mereu sa iasa in evidenta?

    cu 4 ani în urmă (12.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!