Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu o învinge pe SCM U Craiova la o diferență de 16 puncte

David Istrate

David Istrate
01.04.2019

Miercuri, 1 aprilie, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit duelul dintre SCM U Craiova și BC CSU Sibiu ce contează pentru etapa a 9-a din Top 6. Oaspeții au controlat cea mai mare parte a jocului și au reușit să câștige cu scorul de 75-59, devenind câștigătoarea sezonului regulat.

Gazdele au început acest joc cu o formație de start alcătuită din Porter Troupe, Amedeo Casale, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic și Jason Boone în timp ce Dan Fleșeriu i-a trimis în teren la începutul partidei pe Lucas Tohătan, Kevin Hardy, Monyea Pratt, Isaiah Philmore și Chris Cooper.

Prima posesie a meciului a aparținut oaspeților care au și reușit să înscrie la prima fază prin Isaiah Philmore. La celălalt panou, Igor Mijajlovic nu a transformat aruncarea de 3 puncte și sibienii au punctat din nou după o fază confuză în care au recuperat ofensiv de două ori. A urmat o acțiune excelentă a tânărului Amedeo Casale, jucător ce a finalizat un and-one și scorul devenea 3-4. Elevii antrenați de Dan Fleșeriu au replicat imediat printr-o triplă a lui Monyea Pratt și părea că vom asista la un duel ofensiv excepțional. Dar jocul a continuat cu 3 greșeli și 3 faulturi iar tabela a rămas neschimbată pentru aproximativ 90 de secunde. Într-un final, Kevin Hardy a spart gheața cu o aruncare liberă însă Goran Gajovic a egalat la 9. În replică, oaspeții au reușit un parțial de 10-0 în urma căruia tabela arăta scorul de 19-9 pentru BC CSU Sibiu. După patru minute fără reușită, elevii lui Aco Todorov au înscris prin Igor Mijajlovic și prin Amedeo Casale. Până la finalul primului sfert, Casale a mai punctat o dată și deficitul s-a înjumătățit, scorul fiind 14-19.

Secvența secundă a debutat cu trei puncte marcate de Amedeo Casale urmate de opt puncte reușite de Isaiah Philmore. Monyea Pratt a înscris și el un coș de la distanță și scorul a devenit 29-17 pentru BC CSU Sibiu. Aleksandar Todorov a cerut imediat un timp de odihnă și după reluarea jocului Goran Gajovic și Sebastian Ionescu au marcat fiecare câte o triplă. Daniel Ewing a întrerupt parțialul gazdelor și Kevin Hardy a mărit diferența la 11 puncte, scor 33-24. În ultimele trei minute, cele două formații s-au luptat de la egal la egal și prima repriză s-a încheiat cu scorul de 37-29 pentru BC CSU Sibiu.

Oaspeții au controlat jocul și după revenirea de la vestiare și au marcat primele patru puncte ale secvenței. După o reușită a lui Morris Curry au urmat aproape două minute fără coș, cele două adversare întrecându-se în ratări. Iuri Fraseniuc a întrerupt această serie cu o aruncare de la semi-distanță și apoi a dus scorul la 37-42. Monyea Pratt a înscris imediat din afara semicercului, ajutându-și echipa să evite pentru moment pericolul de a fi egalați. După încă două minute în care nu s-a produs nicio modificare pe tabelă, Randal Falker a reușit două puncte prin care scorul devenea 37-47. Același Falker a mărit diferența la 12 puncte însă imediat a apărut replica de la distanță a gazdelor. Daniel Ewing a marcat un stop-șut prin care a stabilit scorul final al primelor 30 de minute, 51-40.

Ultimul sfert a fost deschis de gazde care au redus din nou diferența sub 10 puncte. A urmat însă un run de 6-0 al oaspeților și Todorov s-a văzut nevoit să ceară un time-out. Elevii săi au răspuns imediat și după două recuperări ofensive au reușit să înscrie prin Fraseniuc. Același jucător a marcat și la faza următoare reaprinzând speranțele fanilor olteni, cel puțin pentru moment. Oaspeții nu au ridicat piciorul de pe accelerație și două reușite semnate de Falker și Tohătan duceau scorul la 63-49 pentru BC CSU Sibiu. Curry și Gajovic au înscris patru puncte consecutive însă Cooper a marcat de la distanță, spre exasperarea fanilor echipei adverse. Ultimele minute ale jocului au fost dominate de oaspeți și astfel BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 75-59.

De la gazde s-au remarcat Goran Gajovic (14 puncte și 9 recuperări) și Iuri Fraseniuc (11 puncte și 4 recuperări), în timp ce din tabăra oaspeților s-au evidențiat Isaiah Philmore (14 puncte și 6 recuperări), Monyea Pratt (13 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive), Lucas Tohătan (12 puncte și 3 pase decisive) și Randal Falker (11 puncte și 10 recuperări).

Datorită acestui rezultat, BC CSU Sibiu ajunge la un total de 18 victorii și 5 înfrângeri și nu mai poate fi ajunsă în clasament de U-BT Cluj-Napoca. Prin urmare, trupa condusă de Dan Fleșeriu și-a asigurat terenul propriu în toate fazele eliminatorii în care va juca. De partea cealaltă, SCM U Craiova încasează cea de-a 12-a înfrângere și pierde o oportunitate bună de a-și asigura locul patru în clasamentul Grupei Roșii.

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în Sala Transilvania iar SCM U Craiova joacă și ea un derby cu SCM Timișoara, miza fiind locul al 4-lea la finalul sezonului regulat.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu/BC CSU Sibiu

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu underCat :

    ready 4 U
    prestatia arbitrilor invizibila pe live-score dar evolutia scorului pare cinstita si corecta, mai ales pentru CSU :).
    Acum urmeaza un meci de placere, high profile.
    Felicitari baietilor si sa ramana pe aceeasi pozitie pana la final.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • RG :

    .
    Meritat. Au fost cei mai constanti.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Văzut pe livescore pare un meci controlat cap-coadă, cu o apărare agresivă și dominat la recuperare. Craiova nu a jucat deloc cu rezervele, așa cum ne "amenința" Aco înainte.
    Până la urmă am fost echipa cea mai constantă până acum, iar locul 1 la sfârșitul sezonului regulat vine ca o confirmare. Doar că nimic nu e câștigat. Urmează un meci interesant cu Clujul, iar apoi final 4. Hai CSU!

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Specialiști!
    Sa vezi meciul pe LiveScore și să îți dai cu părerea despre apărare și alte aspecte, înseamnă că dacă nu scrii pe totalbaschet, nu te ia somnul noaptea. Plina Romania de indivizi care vor să facă pe interesanți.
    Tu ești ăla care mergea la intalniri cu echipa și după aia făcea public pe acest site.
    Mult timp liber mai are băiatul ăsta.
    Bravo CSU!!!

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Invidios mai esti!
      Are omu o pasiune si pe tine te roade grija,ca să nu folosesc cuvântu ala urat!
      C-asa-i la romani!
      Somn usor!

      cu 5 ani în urmă (01.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Wow
      În seara în care echipa ta favorită își asigură locul 1 la sfârșitul sezonului regulat, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, tu ești deranjat de faptul că un oarecare își permite să tragă niște concluzii fără să vadă un meci. Ce viață tristă trebuie că ai...

      cu 5 ani în urmă (02.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Ma bucur ca am castigat, ne-am asigurat locul 1 si nu am mai riscat nimic in etapa viitoare.

    Cred ca echipa merita acest loc in primul rand pentru ca a tratat competitia asa cum trebuie si a jucat baschet la turatie maxima, oferind cel mai frumos spectacol din octombrie si pana acum.

    Duminica o o sa merg si pentru prima data relaxat la un meci cu Clujul.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea hori01 :

    1 aprilie
    In continuare aceasta echipa a vrut sa fie din nou la "inaltime" ceea si ce a reusit! Nu v ati asteptat sper ca tocmai de 1 aprilie echipa sa joace ceva atat timp cat de cateva etapa incoace este o gluma..se mira lumea de ce e sala goala,pai la ce sa vina lumea sa piarda timp pe acolo sa se mai si enerveze ? la cum a jucat timisoara astazi cu pitesti daca nu se intampla ceva la echipa iar o luam ca in fiecare an..

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Un rezultat meritat pt Sibiu. A condus mai tot sezonul, a oferit un joc solid, spectaculos și eficient. A fost și norocoasa, fiind lipsita de absente, ceea ce a cântărit mult, având în vedere problemele contracandidatelor la acest capitol. Și peste toate fanii devotați ai echipei meritau aceasta bucurie.
    Având în vedere ca nu are nici Clujul și nici Oradea pe linie, Sibiul are șanse mari sa joace finala! Bafta mai departe!

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • SCM "U" Craiova kristake :

    Craiova
    pierde locul 4 doar daca pierde la mai mult de 28 de puncte, putin probabil.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!