Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu obține un nou succes pe teren propriu, în fața Stelei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

BC CSU Sibiu a obținut a patra victorie în campionat și a trecut provizoriu pe prima poziție în grupa valorică A. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au impus acasă cu Steaua București, scor 81-66, pe sferturi: 21-14, 21-22, 18-17, 21-13. Justas Tamulis a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, iar Ante Delas a revenit pe teren pentru oaspeți și a înscris 20 de puncte.

Sibienii aveau două victorii din două acasă în această stagiune și veneau după eșecul de la Oradea. Steliștii au probleme să facă față în EuropeCup și în campionat. Aceștia cedau săptămâna trecută la Timișoara, iar miercuri pierdeau clar cu Bakken Bears.

Gazdele au început partida cu Cooper, Hardy, Tamulis, Tohătan și Pratt. Oaspeții i-au avut în formula de start pe Vlahovic, Djuric, Spencer, Mandache și Vîrnă. La Steaua a revenit pe teren Delas, care nu a fost pe foaia de joc la precedentul meci din campionat. Debutul partidei a adus ratări de ambele părți, iar Hardy a înscris primul punct în al doilea minut, de la linia de fault. Mandache i-a dus pe oaspeți în avantaj, iar Cooper și Tamulis au făcut 6-2. Tamulis și Vîrnă reușeau primele triple ale partidei și Vîrnă egala la 9 de la linia de fault. Au urmat aproape trei minute și jumătate fără coș pentru Steaua și Pratt a dus formația gazdă la 5 puncte în față. Gavriloaia puncta de la distanță în ultimul minut al sfertului și la prima pauză scorul a fost 21-14.

Falker a înscris primul în sfertul secund, dar Spencer și tripla lui Delas au strâns diferența la 4 puncte. Au fost din nou trei minute fără punct pentru oaspeți, timp în care sibienii au înscris 9 puncte și s-au distanțat la 32-19 în minutul 15. Delas a oprit seceta bucureșteană, cu o reușită de la distanță. Spencer, Vlahovic și Djuric, de după semicerc, au strâns scorul la 37-34 după două minute fără coș pentru galben-abaștri. Pratt a răspuns cu o triplă, iar la jumătatea partidei tabela arăta 42-36.

Cooper și Tamulis au dublat avantajul gazdelor, la 47-37, dar Steaua s-a apropiat la 4 puncte prin Spencer și Djuric. Tamulis și Mandache scuturau plasa de la distanță și sibienii profitau de greșelile oaspeților, inclusiv un turnover de 24 de secunde, și refăceau ecartul de 10 puncte. Delas a înscris de la distanță și la ultima pauză scorul a fost 60-53.

Steaua nu a găsit drumul spre coș timp de trei minute și jumătate în sfertul patru. Dragoste a reușit două triple, iar Pratt și Philmore au dus scorul la 70-53. Diferența a crescut la 23 de puncte în minutul 38, când Hardy marca ultimul coș al gazdelor. Delas, Vîrnă și Cîrstoveanu au redus ecartul pe final, iar partida s-a încheiat cu 81-66. BC CSU Sibiu obține a 4-a victorie în această ediție de campionat, în timp ce Steaua ajunge la 3 înfrângeri la rând.

BC CSU Sibiu a marcat jumătate din aruncările din acțiune, 31 din 62, în timp ce Steaua a avut 44% reușite (24/54). Gazdele au avut 6 coșuri de două puncte în plus (22 față de 16) și cu o triplă mai mult (9 la 8). 10-10 a fost la libere transformate. Elevii lui Dan Fleșeriu au stat mai bine la recuperare, 38-24, și au marcat 17 puncte pe contraatac, față de 7.

Justas Tamulis a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte (5x3). Monyea Pratt a fost în double-double pentru gazde, cu 14 puncte și 10 recuperări. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Hardy 9 puncte, Cooper 9 puncte (9 recuperări), Falker 9 puncte, Philmore 7, Dragoste 6 și Gavriloaia 5 puncte.

Ante Delas a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 20 de puncte (4x3). Pentru Steaua București au mai înscris: Spencer 16 puncte (5 recuperări), Vîrnă 12 puncte, Mandache 7, Djuric 5, Vlahovic 4 și Cîrstoveanu 2 puncte.  

Pentru Steaua urmează în 13 noiembrie un nou meci în EuropeCup, la Pristina, iar în campionat va juca acasă cu Dinamo Știința, în 17 noiembrie. Pentru BC CSU Sibiu următorul meci va fi tot pe propriul teren, în 16 noiembrie, cu U-Banca Transilvania Cluj.

Foto: Ana Maria Mătușoiu 

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Victoria
    e victorie dar jocul nostru scartaie rau. Suntem mult prea statici, Pratt arunca, cateodata total aiurea, Hardy patrude aiurea ca berbecul iar atunci cand suntem pe pozitional fiecare jucator ocupa o pozitie si acolo ramane pironit. Nu exista deloc joc de echipa. Pe de alta parte la cat de mult reuseste echipa sa se antreneze acolo nici nu e de mirare.
    Avem neaprata nevoie de un fundas si atunci la Hardy probabil ar trebui sa renuntam si poate si de un shooter care sa il inlocuiasca pe Tamulis.
    Mi-a placut Delas foarte mult, nu putem face un trade ceva !?

    cu 5 ani în urmă (09.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Wow
      Băi frate eu nu vă mai înțeleg... De acord, Hardy e o dezamăgire, e clar sub nivelul lui, dar știi ce poate și ar trebui să urce de aici; iar Dan are capacitatea să scoată asta din el. Dar la Tamulis eu nu mai pot pricepe ce mai băgați de vină... Are 5 meciuri jucate, cu următoarele medii: 21 min, 11.8 pct, 3 din 6.4 de la 3 adică 47%!!!, 1 recuperare, 1 TO, 1 ST... Ce shooter ul din franzela poți să mai vrei pentru câteva mii de euro pe lună. Pe ce lume trăiți. Da, se simte nevoia de un 1 bun, cu joc pentru echipă, dar mai încolo. Iar la Hardy nu trebuie renunțat, trebuie să avem în playoff 7 străini în lot.

      cu 5 ani în urmă (09.11.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      De acord, stim ce poate , dar problema e ca toata lumea stie ce poate si ce nu poate. Nu mi-am facut sperante prea mari ca si-a imbunatatit aruncarea. In continuare nu o sa fie aparat la 3 sau mid-range, chit ca o sa mai nimereasca din cand in cand cosul de la distanta. Surprizele placute azi au fost apararea si Tamulis. E clar ca e un shooter prin definitie, 50% e un procentaj foarte bun, dar am vazut azi si niste patrunderi curajoase. De acum incolo cred ca i se va da mai multa atentie, ceea ce poate sa fie un lucru bun pentru Hardy, mai mult spatiu. As ramane totusi moderat dupa victoria categorica de azi. Sa nu uitam ca Steaua e destul de jos din punct de vedere fizic la ora aceasta. Daca tot suntem la capitolul surprize/dezamagiri, as adauga un mare plus la Cooper. Pe langa apararea unde stiam ce poate, azi am fost impresionat de ofensiva lui. Multa miscare cu mingea in mana, s-a folosit excelent de fizic. La dezamagiri, l-as trece pe Falker. Stim ce poate, momentan mi se pare la jumatate din ce a aratat in ultimele doua sezoane.

      cu 5 ani în urmă (09.11.2018)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      ????
      OMG! Hardy e principalul nostru aparator , un foarte bun om la interceptie si contraatac, iar tamulis a rupt aseara.. Cred ca ai vazut alt meci. Sau ai ceva personal cu ei. Dar sa vii sa dai in ei la modul sa fie schimbati e absolut penibil, cu tot respectul..

      cu 5 ani în urmă (10.11.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      @gyke
      Trebuie sa avem cat mai multi straini in playoff dar trebuie sa avem si bani pentru ei. Chiar crezi ca se va intampla asta? Eu sunt convins ca nu.Hardy pur si simplu nu isi gaseste locul in actuala formula de joc.
      Tamulis nu e de lepadat si statistica arata foarte bine doar ca e putin mincinoasa. Uita-te cu atentie in ce momente ale jocului are el reusitele de 3 pcte, ori atunci cand suntem condusi la diferenta considerabila ori atunci cand conducem cu peste 10 puncte sau jucam cu adversari mai slabi. Un shooter le baga pe astea atunci cand e scorul strans sau cand e nevoie sa te desprinzi .
      @ alexander - Tamulis a rupt aseara dupa ce Steaua a cazut fizic dar o cadere grava si a avut aruncari usoare nicidecum contestate.
      Sa nu intelegeti ca am ceva cu Tamulis sau cu Hardy dar la modul in care e construita echipa in momentul asta iti trebuie un shooter cu mult peste ce poate lituanianul.
      Clujul il are pe Dykes, Oradea il are pe Richards, noi...nu avem acel jucator decisiv. De afara la fel , la Cluj ii vezi pe Rasic, Marinov la Oradea pe Pasalic care ti le indeasa atunci cand arde mai rau.
      Suntem departe de echipele astea si stiu ca o sa apara din nou placa, cu bugetul dar echipa e construita prost.

      cu 5 ani în urmă (10.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @jcn
      Da, acum nu sunt bani de 7, de aia o să îi vedem doar în sfârșit de ianuarie cel mai probabil. Și vor trebui să rămână 7, dacă vrei finală. Iar referitor la Tamulis, îți aduc aminte că la Dinamo, pe final, când ne-au egalat, el a decis meciul cu o treiță; in condițiile în care tocmai își făcuse o entorsă. Iar ieri, meciul s-a decis tot pe aruncările lui și ale lui Mirel. Iar apărarea lui a fost și ea bună aseară. Este jucătorul de care avem nevoie punct. Oricum, problema principală acum nu mai e jocul în sine, ci una din cauze, respectiv SALA.

      cu 5 ani în urmă (10.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @jcn
      Și încă o chestie... Comparația cu Dikes și Richard e amuzantă. Cât câștigă Dikes? Probabil in jur de 15k... Richard probabil și el ușor peste 10k... Noi nu ne putem apropia de astfel de jucători. Raportul dintre salariu și ceea ce livrează Tamulis arată extrem de bine din punctul meu de vedere.

      cu 5 ani în urmă (10.11.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Nici chiar
    Eu nu cred deloc ca Hardy e o dezamăgire. Ok, poate ce jucam acum nu îl avantajează și știm sigur ca el poate mai mult și mai bine.
    Dar omul se apară fantastic (când s-a aparat el la Delas a fost cu totul altceva).
    Și pana una alta, sper sa nu greșesc, dar cred ca cel bun marcator al nostru în medie, cu vreo 15 puncte/meci.

    cu 5 ani în urmă (09.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mă rog...
      E o dezamăgire că nivelul lui de joc nu e cel pe care îl așteptam și pe care îl poate avea, atât. Pe de altă parte, faptul că joacă în special 1 nu îl ajută de loc. E clar că nu se simte în apele lui, iar apărarea nu e la cele mai înalte cote... La Oradea chiar slabă, azi ceva mai bine, dar ca tot jocul lui, e încă dator și în apărare ... Dar e loc de crescut încă, vedem cu Clujul...

      cu 5 ani în urmă (09.11.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      @ Marius
      Eu nu am zis sa renuntam la Hardy pentru ca as fi dezamagit de el ci pentur ca ce jucam noi acum nu i se potriveste deloc. Mie imi e clar ca daca aducem un fundas de valoare(nu cred dar vedem) o sa renuntam la un strain si Hardy e cel mai probabil sa fie inlocuit.

      cu 5 ani în urmă (10.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!