Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu se califică dramatic în Final Four-ul Cupei României

Valentin Todea

Valentin Todea
19.03.2019

BC CSU Sibiu a obținut biletele pentru Final Four-ul Cupei României, după ce a cedat confruntarea din deplasare cu SCMU Craiova la o diferență de 13 puncte, scor 79-66. În tur, sibienii s-au impus cu 89-74, așadar o diferență de 15 puncte. Deoarece a înscris mai multe puncte în deplasare, echipei din Craiova i-ar fi fost suficientă o victorie tot la 15 puncte pentru a întoarce soarta calificării. Morris Curry a ratat însă ultima aruncare iar Sibiul avansează la turneul final.

Sibienii au început mai bine confruntarea și conduceau după primele două minute, însă Troupe a făcut 6-5. Curry a dus scorul la 11-5, iar Pratt a marcat pentru oaspeți, 14-8. Amadeo Casale a găsit ținta de la mare distanță, 19-10, iar Gavriloaia a contribuit cu două coșuri consecutive pentru formația pregătită de Dan Fleșeriu, ducând scorul la 23-15. Casale a închis tabela după primele zece minute, iar oltenii aveau un avantaj de unsprezece puncte.

Actul secund a început cu un three-point play reușit de Falker, 28-20, pentru ca Troupe să răspundă cu o reușită de la mare distanță, 31-20. Casale a mărit ecartul la 13 lungimi, 33-20, iar Philmore și-a apropiat echipa la 6 puncte, 33-27. Mijajlovic a scuturat plasa din spatele semicercului, 37-27, Koreniuk reușind mai apoi un slam-dunk pentru 39-27. La pauză, tabela indica 43-35.

La reluare, Porter Troupe a refăcut diferența de 11 puncte, 46-35, dar Hardy și Pratt au răspund imediat pentru CSU Sibiu, 46-39. Dunk-ul lui Gajovic a adus un avantaj de 13 lungimi pentru Craiova, 56-43, iar Troupe a înscris un coș de 3 puncte și tabela indica 59-45. În acel moment, gazdele mai aveau nevoie de un punct pentru a anula avantajul la general al sibienilor. Falker a redus diferența la 6 puncte, 60-54, moment în care antrenorul Craiovei a cerut time-out. Hardy punctează pe contraatac, iar Gajovic a replicat imediat cu o reușită de la mare distanță, 63-56. SCMU Craiova avea un avantaj de 10 puncte înaintea sfertului patru, 66-56.

La jumătatea ultimului sfert din timpul regulamentar, craiovenii conducea în continuare la 10 puncte, 72-62. Curry a înscris mai apoi din apropiere, iar Koreniuk a transformat una din cele două libere acordate, 75-62. Ewing marchează și el din dreptul liniei de fault, 75-64. Casale duce scorul la 77-64, dar Hardy mai liniștește situația cu un coș rapid, 77-66. Troupe înscrie pentru 79-66 iar Craiova mai avea nevoie de o reușită din acțiune pentru a avansa mai departe. Curry ratează ultima aruncare a meciului iar Sibiul se califică la turneul final cu mari emoții.

Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al Craiovei cu 18 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, un capac și o pasă decisivă. Vladislav Koreniuk a încheiat partida cu 14 puncte, 7 recuperări și 2 assist-uri. Amadeo Casale a adunat 13 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții, 2 capace și o pasă decisivă.

Kevin Hardy a fost liderul marcatorilor din gruparea sibiană, cu 18 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții și un capac. Randal Falker a avut 17 puncte, 16 recuperări, 2 pase decisive și un capac.

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu/BC CSU Sibiu Facebook

10 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu underCat :

    noroc cu ei
    primul sfert si 3p au fost dezastru pt CSU. Cred ca au avut parte de o deziluzie optica de la 3.

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    :}
    hai ca nu o lipsit mult

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Prostie
    altfel nu pot cataloga ultima faza. De ce sa ii lasi sa arunce de afara cand ai varianta faultului? Nu stiu ce a fost in mintea lui Dan sa nu ceara fault acolo. In rest dupa cum arata statistica procentajul de la 3 pcte a fost dezastruos. I-am luat de sus pe olteni si era foarte aproape sa ne frigem.

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Nici eu nu am inteles de ce nu s-a facut fault. Mai ales la Curry care ne-a distrus de la 3 puncte in semifinala de acum 2 ani. Norocul a fost cu noi... sunt tare curios ce ar fi declarat in cazul in care acea aruncare intra.

      cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      La cum am jucat tot meciul voi aveați așteptări mai mari de la ultima fază? 😂 Acum serios, nu am fost la meci, deci nu știu cum a curs ultima fază, poate nu au fost oportunități de fault, riscul e mare în ultimul minut să nu iei un antisportiv... Hai să nu ne pripim până nu știm ce a fost.

      cu 5 ani în urmă (19.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    You can't win them all
    eu zic sa nu dati cu parul....mai sunt si zile nasoale, cand pare ca nimic nu merge...nu ai cum sa eviti fenomenul....trec si astea

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Aco,
    pare ca a sacrificat rezultatul cu “U” pt.aceasta partida. Din acea partida nu avea prea multe de castigat. Totusi .....noi cum putem fi atat de inconstienti ?

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Meci foarte prost făcut de aproape toți, singurul conectat se pare că a fost Randall. Măcar sper să fie clar acum că nu un pivot trebuie să stea. Sâmbătă cu Oradea va fi infernal. Să vedem dacă am învățat ceva azi.

    cu 5 ani în urmă (19.03.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Rezumat
    Meci foarte modest,cu greseli mai ceva ca-n curtea scolii.Imi pastrez opinia ca atuul major al sibienilor,cu care isi coplesesc adversarii este potenta fizica,iar in momentul in care dau rateuri la acest capitol,nu prea au alte arme cu care sa suplineasca si devin o echipa obisnuita.Asta s-a intamplat si aseara,iar cum noi la joc batranicios am putea emite pretentii la titlu, finalul a fost previzibil.Ba as adauga ca fara prestatia exceptionala a lui Falker(jucator mult peste media campionatului nostru),sibienii paraseau competitia fara niciun dubiu!
    M-a surprins neplacut apatia lui Dan Fleseriu,care sincer cred ca a fost si el oarecum descumpanit de prestatia execrabila a arbitrilor,cu nenumarate decizii ridicole,in ambele directii,dar asta deja nu mai e o noutate pentru nimeni.
    La noi o surpriza foarte placuta si consistenta in persoana lui Casale(cu doua capace de Euroliga si agresiv pe patrunderi),respectiv decisiv Porter,care daca am avea o competitie cu un ritm de joc mai lent,cred ca ar fi cel mai bun jucator din liga.La polul opus Curry,altadata singura noastra arma letala,acum un plictisit scufundat intr-un noian de greseli.
    Respect si aplauze pentru cei 20 de entuziasti suporteri sibieni,care au venit cu masinile personale la meci,deplasare ce-i drept facilitata de autostrada ca-n palma intre Sibiu si Craiova,facuta de senzationala noastra Veorica Vasilica!
    P.S.Ne mandrim mai nou cu un crainic de sala de o tampenie revoltatoare,precum si cu un record sinistru de asistenta stabilit aseara,200 de spectatori!!!

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      thumbs up for the comment
      E clar ca noi am prins cea mai slaba zi de cand a inceput sezonul, statistica o confirma. Avem sub 10% la 3 puncte aseara, iar procentajul normal e pe la 37%. Daca aveam aseara sa spunem un 25% eram langa voi. In fine, pentru noi s-a terminat bine, sper sa fi invatat ceva din asta.

      cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!