Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș învinge pe Steaua CSM cu emoții pe final

Noémi Csiki

Noémi Csiki
09.11.2013

Liga Națională
Etapa 7

92-89
(22-23, 30-27, 29-18, 11-21) 

4-3 Statistica 3-4

BC Mureș și Steaua CSM au jucat un meci spectaculos și cu un final strâns, contând pentru etapa a șaptea a LNBM, în urma căruia BC Mureș s-a impus cu scoru 92-89.

Mureșenii au început cu Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic și Mladenovic, iar Steaua, cu Gallimore, Gibbs, Bosnjak, Nyakundi și Stănescu.

În primul sfert, scorul s-a menținut strâns, formațiile au jucat fără schimbări și au alternat la conducere. La sfârșitul primului sfert, Mladenovic avea deja 12 puncte marcate, iar Steaua s-a remarcat cu precizia aruncărilor de la distanță (4 din 5 în primele zece minute). Sfertul al doilea a adus un avantaj al oaspeților, care a atins și opt puncte la un moment dat, dar, mureșenii au replicat și au preluat conducerea, însă plusul lor de pe tabelă a fost minim la pauză. Steaua a continuat să arunce bine din spatele semicercului: cele 7 din 11 (63,6 %) aruncări de trei în prima jumătate a meciului i-au menținut în joc. Ei au dominat în primele 20 de minute și la capitolul recuperărilor: 15, față de 8 al mureșenilor. De cealaltă parte, Sekulovic i-a odihnit pe Ivanovic și pe Mladenovic în cea mai mare parte a sfertului, jucând mai mult cu Păltinișanu și Jucan.

În sfertul trei, mureșenii s-au dezlănțuit. Mai ales Mladenovic, care a ajuns la 28 de puncte până la sfârșitul sfertului, dar printre marcatorii de seamă se numărau deja  și Peciukas, Jelenic și Martinic. Cu 10 minute înainte de final, Steaua era în continuare eficientă de la trei puncte (9 din 15 - 60%), dar BC Mureș conducea cu 13 puncte și se părea că partida urma să se termine liniștit, fără emoții, cu victoria gazdelor. În sfertul decisiv însă BC Mureș a pierdut foarte multe mingi, permițând steliștilor să înceapă ultimul act cu un parțial de 10-0. Cu puțin peste un minut rămas din joc, diferența s-a redus la doar 2 puncte (88-86) . 
Cu doar 16 secunde înainte de final, mureșenii s-au găsit într-o situație asemănătoare cu cea de la sfârșitul meciului de la Minsk: avantaj de doar 2 puncte, și Martinic benficia de două libere. Ca și în Belarus, fundașul mureșenilor a transformat și aceste libere, mărind plusul de pe tabelă la 4 puncte, ceea ce a redus șansele de câștig ale oaspeților aproape la zero. În ultimele secunde, Stănescu a ratat o aruncare de trei, iar Peciukas a fost faultat pe recuperare și a punctat și el de la linia de libere. Avantajul de șase puncte ale gazdelor a fost înjumătățit de treița lui Gibbs din ultima secundă. Astfel s-a stabilit scorul final de 92-89.

Pentru mureșeni, Aleksandar Mladenovic a reușit 32 de puncte, 5 recuperări și 2 capace, Goran Martinic 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Ivan Jelenic 19 puncte, Vaidotas Peciukas 15 puncte. La Steaua CSM, Virgil Stănescu a reușit 18 puncte, 4 recuperări, Bozo Djurasovic 16 puncte, 4 recuperări, Robert Nyakundi 15 puncte, 5 recuperări, Ivan Bosnjak și Ashton Gibbs, câte 13 puncte și 5 recuperări.

BC Mureș, neînvinsă încă pe terenul propriu, ajunge astfel pe poziția a cincea a clasamentului, iar Steaua, pe 10. Următorul meci al mureșenilor va fi cel cu echipa maghiară din Szolnok, în cadrul Cupei Eurochallenge, iar în etapa viitoare ei vor juca cu Farul Constanța. Și Steaua CSM va avea un adversar accesibil în etapa următoare, pe Concordia Chiajna.

Foto: Zsolt Porkoláb

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!