Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş primeşte vizita lui Poli Iaşi într-un adevărat derby al suferinţei

Eduard Popa

Eduard Popa
09.02.2018

poli iasi bc mures

BC Mureş Târgu Mureş va juca sâmbătă cu Poli Iaşi într-un meci care contează pentru etapa a XI-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Partida era programată să se desfăşoare la Iaşi, dar din pricina problemelor de infrastructură sportivă meciul s-a mutat în „Junglă”.

Cele două echipe au fost bântuite de probleme financiare în acest sezon. Astfel, BC Mureş şi-a pierdut o parte dintre cei mai buni jucători: Deven Mitchell, Sasha Mladenovic sau Milvoje Mijovic. În lotul mureşenilor se mai află acum cei doi internaţionali suedezi, Dino Pita şi Jonathan Person şi trei veterani români Szabolcs Santa, Alin Borşa şi Bogdan Stăncuţ. Cei cinci au jucat sporadic în ultimele săptămâni, atât din cauza accidentărilor cât şi deoarece nu au mai fost plătiţi de luni bune.

De altfel, la o conferinţa de presă de acum câteva zile căpitanul Santa anunţa că jucătorii s-ar putea să nu se prezinte la meciul cu Poli Iaşi. Astfel, este foarte probabil ca antrenorii Szaszgaspar şi Trif să trimită pe parchet doar tinerii echipei, conduşi de Norbert Şteff, David Engi sau Tudor Gîrbea.

BC Mureş are 5 victorii în acest sezon din 16 partide. În ultima partidă jucată, mureşenii au pierdut cu BC SCM Timişoara, scor 112-72.

De partea cealaltă nici Poli Iaşi nu a scăpat de problemele financiare şi de sănătate. Ieşenii nu şi-au primit banii în acest an, motiv pentru care mai mulţi jucători au ales să se despartă de echipă (Reggie Keely, Michael Balogun) sau să nu se mai prezinte antrenamentele echipei (Tsintsadze şi Lipkins). Mai mult, deoarece lucrările la sala din Iaşi au tot întârziat, „Armăsarii” sunt nevoiţi să joace mai mult în deplasare. De altfel, partida din etapa a XI-a trebuia să se joace la Iaşi, dar lipsa unui parchet omologat a făcut ca partida să se amâne pentru luna februarie, când meciul a fost mutat la Târgu Mureş din cauza unui festival de nunţi...

 Cu toate acestea, autorităţile promit că echipa se va muta la Iaşi pentru restul sezonului, dar şi un influx de bani care să plătească restanţele salariale ale echipei. Din acest motiv pe banca Iaşiului a aterizat cuplul de antrenori Branko Jorovic-Marcel Ţenter, fapt ce s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Etapa trecută ieşenii au pierdut la Arena de Baschet din Capitală o partidă considerată pe teren propriu, în compania celor de la U-BT Cluj, scor 76-72. În această partidă Florin Popa a reuşit o performanţă excelentă, cu 22 de puncte şi 6 pase decisive.

În total Poli Iaşi are o singură victorie în 13 partide jucate.

Duelul dintre BC Mureş şi Poli Iaşi va avea loc sâmbătă, 10 februarie, în „Jungla” mureşeană, începând cu orele 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!