Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş se impune în faţa Universităţii Craiova

Dan Oancia

Dan Oancia
06.03.2017

bc mures u craiova

BC Mureş Târgu Mureş i-a răsplătit cu o victorie pe cei aproximativ 2000 de fani veniţi să-şi susţină echipa favorită în jocul contra celor de la SCMU Craiova. Chiar dacă startul nu a fost pe placul gazdelor, târgmureşenii au câştigat ultimele trei sferturi şi şi-au adjudecat astfel toate punctele puse în joc, scor final 85-77.

După primele zece minute ale întâlnirii scorul era 24-18 pentru oaspeţi, însă Martinic, în mare formă, şi-a adus echipa la două puncte diferenţă înainte de pauza mare. De altfel, coordonatorul de joc al Mureşului a terminat meciul în double-double, cu 20 de puncte marcate şi 11 pase decisive.

Diferenţa s-a făcut şi în cel de-al treilea sfert, la capătul căruia amfitrionii au intrat în avantaj, care a fost menţinut până la finalul jocului, atunci când tabela din Sala Sporturilor Târgu Mureş arăta 85-77. Taylor, de la oaspeţi, a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 25 de puncte, în timp ce Lee a terminat cu 11 recuperări, iar Dapa, de la gazde, a avut 8.

BC Mureş Târgu Mureş conduce grupa pentru locurile 7-10, cu 27 de puncte, trei mai mult decât următoarea clasată, Universitatea Craiova, o grupă din care mai fac parte Dinamo Bucureşti şi Phoenix Galaţi.

*foto: Csaba Toth

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    ca de obicei la orice meci desfasurat la Tg-Mures, crainicul traduce in lb.maghiara..desfasurarea meciului....pacat de echipa....sa ne uitam si la conducere(administrativ si tehnic)...

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Te contrazic ardeleannne
      Crainicul prezintã meciul si in lb românã si in lb maghiarã...(dacã esti din gasca lui DD si S Gh nu are rost sã mergi ...)

      cu 7 ani în urmă (06.03.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe valymu :

    trei de n
    Dragi administratori, vă rog, scăpați-ne de acest individ cu trei de n. Neghiob, neștiutor, neavenit.

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    valymu
    asta e adevarul degeaba, te agiti......banuiesc, ca SI TU mergi la meciuri si stii despre ce vb....oameni buni traim in ROMANIA!!!!SA NU UITAM TOTUSI..

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    @ardeleannn
    Nu inteleg de ce te agiti ? Daca tot ne laudam ca Transilvania este zona cea mai multiculturala, mi se pare o chestie normala ca intr-o sala unde 70% din spectatori vorbesc ambele limbi, crainicul salii sa traduca. Nu inteleg frustrarea ta, fara suparare :) Macar mai prindem si noi cateva cuvinte in limba maghiara, care pana la urma nu este o pierdere. O seara placuta iti doresc!

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      arde...
      Nu e sigurul care se agitã,mai sunt cativa ca ardeleannn, asa-i ardeleannn? Pentru voi sportul e ceva de neinteles,asa se poate traduce.

      cu 7 ani în urmă (07.03.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    ikam
    De multă vreme nu am mai intrat aici la comentarii, pentru că am învâţat o lecţie dură şi mi-am impus să mă abţin cât de mult pot, dar când văd ce specimene mai sunt şi la începutul secolului XXI pe faţa Pământului, e tare greu... Ce păcat că Târgu-Mureşul mai are şi asemenea susţinători ca acest ardeleannn, care se scandalizează că conducerea aministrativă şi tehnică este formată din persoane de alte etnii, decât ceea română. Pentru el nu contează să fii meseriaş şi profesionist, ci doar să fie conducători români. Într-o lume civilizată se pot folosi ambele limbi (pentru că sunt şi destui maghiari la meciuri şi nu e vorba că nu am înţelege limba română, ci despre un gest normal (nu cred că se dărâmă România de la rostirea câtorva propoziţii şi în limba natală a unei etnii), doar că din păcate România este departe de normalitate. Când unii antrenori se exprimă în limba engleză dând indicaţii tactice, chestia asta nu-l deranjează, doar vorbitul în limba maghiară? Din fericire pentru iubitorii baschetului, se pare că şi anul acesta vom juca până la urmă în play-off.

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ...ikam
    nu mai fi scandalizat....nu am nimic, cu nici o etnie, din tara asta...totusi, dc trebuie "rostite cateva propozitii si in lb. natala a unei etnii"?etnia respectiva nu intelege lb romana?????sau e mai mare farmecul(suspansul) in sala, daca se rostesc si cateva fraze in lb natala a unei etnii....

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    SZÁSZGÁSPAR BARNABÁs-anternor BC MURES, dar si consilier local...

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ...
    pacat ca d-nul Lugnu si-a dat demisia din functia de presedinte a echipei....praful se va alege de echipa...daca ne amintim bn, cele mai mari performate ale echipei, au fost obtinute cu Cornel Lungu in fruntea echipei...in timp cat a fost presedinte la BCMures, domnul Iosif Szalkay ce performante a avut????

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    deci, ikam despre ce meseriasi si profesionisti vb????fi serios ikam si nu mai aburi lumea....

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    ardeleannn?
    Adică tu poţi fi scandalizat, dar eu nu ar trebui să fiu? Stai liniştit, că nu sunt - din păcate mi-ai confirmat toate presupunerile pe care le-am avut, deoarece chiar la asta m-am aşteptat din partea unora ca tine, care dacă ar putea, ne-ar obliga ca şi în casele noastre doar în limba română să vorbim
    . Domnul Lungu câţi sponsori a adus lângă echipă? - că din bani publici e uşor să obţii performanţe, chiar şi un prost poate să se descurce aşa. Nu e mai mare farmecul, ci este un lucru normal, dacă se rostesc câteva propoziţii şi in limba natală a unei etnii, dar pentru unii, ca tine de exemplu, nu are rost să încercă să-ţi explic asta. Szászgáspár Barnabás este doar unul dintre consilierii oraşului, nu prea cred că singur ar avea vreo putere decizională. Eu sunt serios şi când m-am referit la profesionişti şi meseriaşi, nu neapărat la Barni m-am referit, cu toate că rezultatele pe care le-a a obţinut în condiţiile date vorbesc despre profesionalismul lui - dar pentru tine oamenii care obţin rezultate trebuie să fie doar din naţia română (asta laşi de înţeles). Dacă pentru tine este abureală faptul că eu aşa văd lucrurile, atunci să fie aşa. Şi asta dovedeşte faptul că majoritatea oameniilor aceastei ţări minunată, care este şi a mea, din păcate se află încă la ani lumină de normalitate în privinţa mentalităţii.

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017)
    • SCM "U" Craiova b1:

      exagerare
      Nu e adevarat ca majoritatea oamenilor acestei tari se afla inca la ani lumina de normalitate in privinta mentalitatii. Este o exagerare care, oarecum, jigneste "majoritatea oamenilor acestei tari minunata".
      Altfel, sunt de acord cu tine. E un drept absolut normal limba materna. N-ar trebui sa ne deranjeze...

      cu 7 ani în urmă (07.03.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ikam
    in saliile de la cluj, oradea, sibiu, dc nu se folosesc ambele limbi??ce este, mai special la tg-mures,ikam???

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn:

      ikam
      fara suparare,o simpla intrebare....

      cu 7 ani în urmă (07.03.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    Special
    Pentru mine e special, pentru că sunt din Târgu-Mureş. Şi cred că aici există încă un pic mai mult respect faţă de alte etnii (cu excepţia câtorva inşi), decât în alte locaţii.

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!