Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș închide seria cu U BT Cluj și obține calificarea în semifinale

Noémi Csiki

Noémi Csiki
19.04.2015

LNBM

Play-off / Faza I, meciul 3

94-76
(25-17, 26-25, 19-17, 24-17) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

3-0 Statistica 0-3

Meciul 3 al seriei dintre BC Mureș și U Banca Transilvania Cluj s-a dovedit a fi și ultima întâlnire dintre cele două formații din acest sezon: victoria mureșenilor a pus capăt acestei lupte pentru semifinale.

Gazdele au început cu Adamovic, Peciukas, Dykes, Ivanovic și Barro, iar clujenii cu Mandache, Millage, Barnette, Silvășan și Lalovic. Primele puncte s-au consemnat spre sfârșitul primului minut, printr-un coș cu fault al lui Ivanovic. Oaspeții au ținut pasul prin Millage și Silvășan. Ivanovic a fost singurul marcator al gazdelor în primele patru minute, înscriind primele șapte puncte pentru mureșeni. Clujenii au preluat conducerea pentru un scurt timp după jumătatea sfertului (9-11), dar scorul s-a menținut strâns până spre sfârșitul minutului opt, atunci când BC Mureș a profitat de o serie de ratări ale oaspeților și și-a creat pentru prima dată un avantaj mai mare de o posesie după un parțial de 7-0 (19-13). După minutul de odihnă solicitat de Țenter, ambele echipe au mai marcat de două ori până la finele primului sfert, dar clujenii au făcut-o din interiorul semicercului, iar mureșenii din afara acestuia. Astfel, după buzzer-beater-ul de la distanță al lui Peciukas, tabela arăta 25-17.

După primul minut al sfertului doi, avantajul gazdelor a atins pentru prima dată 10 puncte (27-17) în urma liberelor executate de Gajovic. Când această diferență a scăzut la șase puncte, după două acțiuni consecutive fructificate de oaspeți, Prakuraitis a solicitat imediat un timp de odihnă. După reluarea jocului, elevii lui au refăcut diferența și au continuat să o mărească: scorul parțial al următoarelor patru minute a fost 13-3. De la 42-26, diferența s-a menținut în jurul a 14-16 puncte până în ultimele trei minute ale sfertului. De la 46-28, oaspeții au reușit un parțial de 0-9 (șapte din cele nouă puncte au fost marcate din aruncări libere), prin care diferența s-a redus sub 10 puncte (46-37). La pauză, scorul era 51-42 și era clar că lupta era departe de a fi încheiată.

După revenirea de la vestiare, Millage a redus din diferență, dar Peciukas și Ivanovic au restabilit avantajul de peste 10 puncte (55-44). După o reușită lui a lui Adamovic (57-44), gazdele nu mai punctat timp de trei minute și jumătate, timp în care clujenii au profitat și dunk-ul lui Barnette a deschis seria de 13 puncte consecutive ale oaspeților care a egalat situația pe tabelă la 57-57. Pentru publicul mureșean, care a asustet la multe meciuri pierdute în acest sezon după pierderea unui avantaj semnificativ, acest moment a fost unul cu emoții. De această dată însă replica alb-albaștrilor a venit rapid și hotărât: tigrii au recâștigat controlul jocului și până la sfârșitul sfertului conduceau cu 70-59, iar asaltul lor a continuat și în ultimul sfert. Scorul parțial de la momentul de egalitate și până în minutul 32 a fost de 20-2, iar de la 77-59 clujenii nu au mai găsit resurse pentu o nouă revenire. La scorul de 87-96, cu puțin peste trei minute rămase pe tabelă, Țenter a solicitat ultimul timp de odihnă de care dispunea, iar după ce primul atac de după time-out a fost ratat de Hargrove, iar Dykes a marcat și a mărit diferența la 20 de puncte pentru prima dată, formația de pe Someș a cedat, și ultimele minute s-au jucat doar pentru statistici. Ecartul echipei mureșene și-a atins apogeul la 21 de lungimi după o aruncare de trei puncte a lui Gajovic (92-71), care a pus punctul pe i. În ultimele minute, au intrat în teren Polyák și mezinul lotului mureșean, Csongor Barabási. Publicul a urmărit în picioare scurgerea ultimului minut de joc. Scorul final a fost stabilit de un three-point-play al lui Hargrove la 94-76.

Cel mai eficient jucător al partidei a fost Goran Gajovic, care a realizat 25 de puncte și 8 recuperări petru echipa sa. Ivan Ivanovic a reușit 22 de puncte și 8 recuperări, Vaidotas Peciukas 15 puncte și 5 recuperări. Pentru U BT, Darius Hargrove a totalizat 18 puncte, iar Sean Barnette 12 puncte și 8 recuperări. Cătălin Baciu nu a fost folosit de către Țenter.

Mureșenii au dominat la cele mai multe capitole statistice, printre care cele care au contat în mod special au fost: recuperările (40 vs 26) și aruncările de trei puncte (8 din 19: 42% vs 6 din 23: 26%). Pentru BC Mureș, aceasta este cea de-a treia calificare consecutivă în semifinalele LNBM, iar mureșenii sunt singura echipă în acest sezon care a reușit să își învingă adversarul din prima fază a playoffului fără a beneficia de avantajul terenului propriu. În următoarea fază a campionatului, tigrii se vor întâlni cu Steaua CSM Eximbank, cu care au jucat deja 6 meciuri în stagiunea actuală (2 în sezonul regulat al LNBM și 4 în Cupă).

Conform programului din Regulamentul Specific al LNBM, semifinalele sunt programate să înceapă la sfârșitul lunii aprilie.

Foto: Zsigmond Báthori

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    familia
    Cati dintre noi nu sunt niste tradatori? care pentru o masina mai buna sau o casa sau un salar mai mare sau chiar niste haine in plus..., fac pact cu dusmanul sacrificandu-si credinta, idealurile, coloana vertebrala, tot ceea ce ii defineste ca si oameni? Inchid ochii, urechile si gura... iar in mintea lor isi justifica actiunile si nu doar ca si le justifica dar si gasesc de bine ceea ce fac. Se spune ca strutul cand e urmarit, isi ascunde capul in nisip mergand pe ideea:"daca eu nu ii vad, nici ei nu ma vad". stupid, dar se practica..! Pentru Cristescu si colaboratorii lui un mesaj : PLECATI cu toti.... ne-am saturat !

    cu 8 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!