Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș învinge Phoenix Galați și își asigură locul 7 înaintea play-off-ului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.04.2017

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat duelul de pe teren propriu cu Phoenix Galați la 16 puncte diferență, 91-75, și va porni în play-off-ul 2016-2017 al LNBM de pe poziția a 7-a, urmând să întâlnească în sferturi echipa care va termina pe 2. De cealaltă parte, gălățenii mai au meci cu SCM U Craiova, în urma căruia la rândul lor își pot asigura locul 8 și prezența în play-off. 

Motivați să câștige partida și să fie 100% siguri de locul 7 la finalul sezonului regulat, jucătorii de la BC Mureș au avut un start lansat în fața celor de la Phoenix Galați, reușind un sfert inaugural foarte bun, tabela arătând 33-18 după primele 10 minute de joc. Actul secund le-a revenit oaspeților de la malul Dunării, 22-19, însă gazdele au fost cele care au intrat în avantaj la vestiare, 52-40.

După revenirea de la cabine, jocul a continuat într-o oarecare tentă echilibrată, însă în tot acest timp mureșenii au deținut pe deplin controlul partidei. Sfertul 3 a fost adjudecat de „tigri” cu 20-16, iar scorul înaintea actului decisiv era 72-56. Ultimele 10 minute s-au încheiat cu un parțial egal de 19-19, iar victoria finală le-a revenit vicecampionilor en-titre, 91-75. 

Punctele victoriei târg-mureșene au fost marcate de Ernests Kalve 25 (10 recuperări), Goran Martinic 22 (5 recuperări, 9 pase decisive), LaMarcus Reed 14, Alin Borșa 10 (7 recuperări), Laszlo Lazar 7 (6 recuperări), Szabolcs Santa 5, Radovan Markovic 3, Dragoș Andrei 3 și Dani Popescu 2. De cealaltă parte, de la Galați au punctat Marko Pavlovic 22 (6 recuperări), Phillip de Shon Miller 14, Milos Bojovic 11 (6 recuperări), Anthony Scott Gugino 7 (7 recuperări, 5 pase decisive), Adrian Guțoaia 7, Cătălin Vlaicu 6, Andrei Petică 5, respectiv Drew Brandon 3. 

În urma acestui succes, BC Mureș a ajuns la un bilanț de 11 victorii și 12 înfrângeri, în timp ce Phoenix Galați are acum 8 meciuri câștigate și 15 pierdute. Mureșenii vor juca în ultima etapă a sezonului regulat pe terenul celor de la Dinamo, în timp ce gălățenii vor evolua în Bănie cu SCM U Craiova într-un joc care poate fi decisiv în lupta pentru poziția a 8-a. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!