Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș învinge pe CSU Atlassib Sibiu și se apropie de play-off

Noémi Csiki

Noémi Csiki
05.03.2015

LNBM
Etapa 22

89-76
(27-24, 18-16, 20-18, 24-18) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

11-9 Statistica 9-11

BC Mureș a reușit o victorie importantă în fața celor de la CSU Atlassib Sibiu, după un meci spectaculos, care s-a decis în a doua jumătate a a timpului de joc.

Formulele de start au fost comuse din: Adamovic, Peciukas, Ivanovic, Dykes și Lázár pentru gazde, respectiv Hurd, Bojovic, Popa Calotă, Lee și Ceskovic.

Mureșenii au deschis scorul prin Ivanovic, de la distanță, iar Dykes a modificat scorul la 5-0 în primul minut. Primele puncte ale sibienilor au venit din mâna lui Popa Calotă, tot din spatele semicercului. Gazdele și-au menținut avantajul, iar la jumătatea sfertului, la scorul de 15-8, Cătălin Vulc a scolicitat primul timp de odihnă. După libera transformată de Dykes, diferența de scor a atins maxima primului sfert, la 8 puncte (16-8), după care echipa oaspete s-a redresat și a egalat la 18 printr-o execuție de sus a lui Hurd. În aceste minute, mureșenii au pierdut multe mingi și timp de aproape trei minute, nici nu au ajuns în poziție de aruncare. Atlassib a profitat de acesta greșeli și după un parțial de 0-12, avea un avantaj de 5 puncte (18-23). O aruncare de la distanță a lui Adamovic a pus capăt acestei serii, și a deschis calea spre o replică mureșeană de 9-1, cu care tigrii au terminat primul sfert în avantaj (27-24).

La începutul celui de-al doilea act, echipele au progresat aproape cap la cap: sibienii au egalat la 29, dar nu au reușit să treacă la conducere; în prima jumătate a partidei ei au marcat din spatele semicercului cu o precizie de 60% (6 din 10). Mureșenii, în schimb, au dominat jocul de sub panou: în mare parte a sfertului doi, ei au jucat cu doi pivoți în teren, iar Lázár, Ivanovic și Dykes au combinat pentru 9 puncte marcate consecutiv și au adus echipei lor un avantaj de 9 puncte (45-36). Până la pauză, CSU a redus această diferență la 4 (45-40), prin reușitele lui Johnson și Hurd.

Prima parte a sfertului trei a adus un joc în continuare strâns, dar în minutul 24, după scorul de 52-47, sibienii au început o serie de 9 puncte marcate fără a primi coș, în urma căreia au preluat din nou conducerea (52-56). Gazdele au replicat însă printr-o serie de execuții precise, în timp ce jucătorii echipei oaspeți au ratat aproape tot. Sfertul s-a încheiat la 65-58, dar mureșenii au continuat să se distanțeze și la începutul sfertului patru, reușind un parțial de 18-2 între minutele 26 și 33. Avantajul gazdelor a depășit, pentru prima dată în cursul partidei, pragul de zece puncte (70-58). Bojovic a marcat de la distanță, dar Adamovic și Peciukas au adăugat și ei câte trei puncte, iar la 78-62, minutele treceau în favoarea mureșenilor. După două minute fără modificare pe tabelă, avantajul gazdelor își atinge maxima la 18 puncte prin execuția lui Lázár (80-62). În ultimele două minute, învingătoarea era, stabilită, dar s-a dat o luptă și pentru rezultatul cumulat al celor două întâlniri directe dintre BC Mureș și CSU Sibiu. În tur, CSU s-a impus cu 13 puncte; astfel, pentru a-și asigura avatajul pentru eventualitatea unei poziționări la egalitate de puncte, mureșenii și-au dorit să câștige cu peste 13 puncte, iar sibienii au luptat pentru o diferență mai mică de 13. În cele din urmă, scorul final, stabilit de o execuție a lui Dykes în ultima secundă, a fost 89-76, ceea ce înseamnă că rezultatul direct, cumulat cu cel al meciului din tur, este egal, deci în cazul în care cele două formații vor termina sezonul regulat cu același număr de puncte, criteriul de departajare va fi cel al diferenței dintre numărul total de puncte marcate și primite în campionat.

În momentul de față, mureșenii au un avantaj de 2 puncte în clasament și ocupă poziția a șasea, iar CSU Sibiu este pe locul 10, la egalitate de puncte cu Gaz Metan.

Cel mai eficient jucător al gazdelor a for Filip Adamovic, cu 23 de puncte și 8 pase decisive, dar o prestație remarcabilă a avut și László Lázár, care a reușit 17 puncte și 6 recuperări. Ivan Ivanovic a reușit 17 puncte și 9 recuperări. Pentru CSU Sibiu, Milos Bojovic a totalizat 20 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Leroy Hurd 13 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive.

În etapa următoare, mureșenii se vor deplasa la București, pentru a juca cu Steaua, iar CSU Atlassib va primi vizita echipei din Mediaș.

Foto: Csaba Tóth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!