Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și BC Timișoara trag cortina peste etapa a 6-a cu un duel direct

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.10.2016

BC Mureș Târgu Mureș va primi vizita celor de la BC Timișoara în ultimul meci programat cu ocazia rundei a 6-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Mureș este programată luni, 31 octombrie, începând cu ora 18:00, fiind transmisă în direct de postul de televiziune DigiSport 3. 

Înaintea întâlnirii de mâine seară, gazdele din Târgu Mureș ocupă poziția a 10-a cu o singură victorie din 4 meciuri disputate, având un total de 5 puncte acumulate, însă un meci mai puțin disputat, după ce a stat în runda precedentă. Ultimul meci jucat de ardeleni în campionat s-a consemnat în urmă cu două săptămâni, când au trecut în deplasare de Dinamo, scor 92-83. Totuși, BC Mureș a evoluat la mijlocul acestei săptămâni în FIBA Europe Cup, suferind o înfrângere categorică în Lituania, 61-99 cu Prienu-Birstono. Trebuie reamintit că „tigrii” au făcut deplasarea în țara baltică fără jucătorul Alhaji Mohammed și antrenorul Barnabas Szaszgaspar, ambii acuzând probleme medicale. 

De cealaltă parte, oaspeții bănățeni au un început mult mai bun de campionat, aflându-se la această oră pe poziția a 4-a cu un bilanț de 3 meciuri câștigate și 2 pierdute, respectiv 8 puncte acumulate. Gruparea pregătită de Nenad Mandic se va deplasa în județul Mureș cu moralul ridicat, după ce în runda anterioară s-a impus clar pe Bega în fața celor de la Pitești, scor final 76-57. 

În ultimii 11 ani BC Mureș Târgu Mureș și Timișoara au dat piept una cu alta de nu mai puțin de 27 de ori, atât în campionat sau Cupa României, cu un duel chiar într-o finală, devenind deja un meci cu tradiție în țara noastră. Echilibrul a predominat în confruntările directe dintre cele două formații, Timișoara, impunându-se de 15 ori, în timp ce mureșenii și-au adjudecat 12 partide până în prezent. În sezonul 2015-2016 din LNBM, amfitrionii de mâine au câștigat ambele partide cu Timișoara, 78-66 pe Bega, respectiv 92-88 în sala proprie. 

Cu siguranță partida programată luni nu are o favorită certă, chiar dacă BC Mureș întâmpină în prezent mai multe probleme, atât de ordin financiar, cât și de ordin medical. Dacă Alhaji Mohammed își va reveni și va putea intra mâine pe parchet, atunci misiunea celor de la Timișoara va fi și mai dificilă. Totodată, bănățenii au un start curajos de campionat și vor să-și confirme forma și moralul pe teren vicecampioanei. 

Duelul Mureș - Timișoara va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Laurențiu Grigoraș, Ciprian Stoica și Bogdan Podar, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Viorel Constantinescu. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!