Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș și CSU Sibiu reîncep lupta pentru calificarea în semifinale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.04.2017

Meciul 3 al seriei din sferturile de finală ale LNBM dintre BC Mureș Târgu Mureș și BC CSU Sibiu se dispută astăzi cu începere de la ora 17:30, fiind transmis în direct de DigiSport 3. După ce și-au împărțit victoriile în primele două partide din Sala Transilvania din Sibiu, acum seria se mută în „Jungla” din Târgu Mureș pentru meciurile 3 și 4.

Această serie este singura care va depăși numărul de 3 meciuri, după ce U-BT Cluj, Steaua și Oradea s-au calificat în semifinale în număr minim de partide. Mureșenii și sibienii se află la egalitate, 1-1, după primele două meciuri, meciuri foarte interesante și cu desfășurări total diferite. 

Partida inaugurală a fost una echilibrată până la un punct și anume până la pauza mare, din sfertul 3 gazdele reușind să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj, câștigând la 10 puncte diferență, scor final 76-66. Ulterior, jocul al doilea a fost unul dominat clar de vicecampioana en-titre din Târgu Mureș. După ce actul de debut s-a încheiat cu 16-16, băieții lui Barnabas Szaszgaspar s-au impus pe rând cu parțiale de 24-14, 17-9, respectiv 18-15, câștigând astfel confruntarea la o diferență de 21 de puncte, scor final 75-54. 

Acest meci 3 programat azi are o încărcătură specială și o importanță deosebită. Echipa care va reuși să se impună se va apropia la o singură victorie de calificare, iar cealaltă va simți o presiune enormă în meciul cu numărul 4. Dacă gazdele mureșene sau oaspeții sibieni vor reuși să câștige atât azi, cât și sâmbătă de la ora 20:00, își vor asigura prezența în penultimul act. În cazul în care acestea își împart din nou victoriile, atunci vom avea parte de meci decisiv la Sibiu. 

După cum s-a văzut și în primele două jocuri, această serie nu are deloc o favorită, orice se poate întâmpla în ceea ce urmează. La începutul sferturilor de finală, Sibiul pornea cu un avantaj, atât al terenului propriu, dar și din punct de vedere că a terminat pe locul 2 sezonul regulat, în timp ce mureșnii doar pe 7, galben-albaștri având astfel un plus la moral. Totuși, ulterior, alb-albaștri au anulat avantaul terenului propriu deținut de sibieni și au mutat mult din moral în curtea proprie. 

Câștigătoarea seriei se va întâlni în semifinale cu Steaua CSM EximBank, echipă care a dispus cu 3-0 la general de BCM U Pitești. 

*Foto: Toth Csaba

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Specificatie
    Meciul patru nu maine, ci sambate va fi de la ora 20

    HAI BC MURES
    HUJ HUJ HAJRA

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!