Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș a defilat în partida cu Phoenix Galați

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.11.2015

BC Mureș Mureș a bifat a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a depășit pe teren propriu nou-promovata Phoenix Galați, într-un meci contând pentru etape cu numărul 10.

Audrius Prakuraitis a început partida cu Goran Martinic, Laszlo Polyak, Mareks Jurevicius, Ivan Ivanovic și Ousmane Barro. Florin Nini lipsit de aportul lui Milos Bojovic i-a trimis din prima secundă cu Jay Threatt, Andrei Petica, Djordje Tresac, Milos Pesic și Yaroslav Lemyk.

Mureșenii au început în forță partida, pentru a nu lăsa vreo portiță deschisă lui Phoenix pentru a furniza o nouă surpriză. Cu Alhaji Mohammed venit de pe bancă cu o poftă mare de joc, BC Mureș a câștigat primul sfert cu 31-15 și lua deja o opțiune importantă pentru câștigarea meciului. În sfertul secund, echipa vizitatoare a reușit să echilibreze balanța dar nu a putut să micșoreze din deficit. Cu un sfert secund încheiat la egalitate, 22-22, BC Mureș intra la cabine cu avantajul obținut după primele 10 minute, scor 53-37.

După pauză, Alhaji Mohammed și Goran Gajovic și-au continuat recitalul, tranșând soarta partidei încă dinaintea ultimului sfert. După actul trei al partidei, BC Mureș conducea pe Phoenix Galați cu 24 de puncte, scor 81-57. „Tigrii” nu au oprit motoarele nici în ultima secvența, pe care au câștigat cu scorul de 28-22, chiar dacă pe final Audrius Prakuraitis a rulat tot lotul. Astfel la Târgu Mureș, BC Mureș nu i-a permis lui Phoenix Galați să furnizeze o nouă surpriză și s-a impus cu clar, cu scorul de 109-79.

Alhaji Mohammed a fost principalul remarcat cu 24 de puncte, 9 pase decisive și 4 recuperări. Lista marcatorilor mureșeni a fost completată de Goran Gajovic cu 18 puncte, Mareks Jurevicius cu 15, Ousmane Barro cu 12, Iuri Fraseniuk cu 11, Laszlo Polyak cu 8, Laszlo Lazar cu 7, Ivan Ivanovic și Goran Martinic cu 6 puncte fiecare, lista fiind închisă de Lucian Țîbârnă cu 2 puncte.

Milos Pesic a fost viaora întâi de la Phoenix cu 18 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Taylor Rohde a adăugat 16 puncte, Yaroslav Lemyk 15, Jay Threatt 11 (14 pase decisive), Djordje Tresac 9, Andrei Petica 8, și Alin Borșa 2.

După acest rezultat, BC Mureș ajunge la 6 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Phoenix are un record de 4 victorii și 6 înfrângeri.

foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!