Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș are parte de un duel dificil pe teren propriu cu vicecampioana CSM Steaua

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
14.01.2018

bc mures csm steaua

BC Mureş va avea o sarcină dificilă pe teren propriu în ultima partidă a etapei a XIV-a din LNBM. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar vor întâlni pe CSM Steaua Eximbank Bucureşti. 

Gazdele vin după o victorie pe teren propriu contra celor de la Phoenix Galați, scor 85-78. Mureșenii au intrat foarte motivați pe teren, suedezul Pita și Borșa și-au dominat adversarii cu precizia aruncărilor din afara semicercului și s-au desprins pe tabela de marcaj. S-a jucat după același scenariu și în sfertul doi, cea mai mare diferență înregistrându-se în minutul 18 după reușita lui Pita, principalul marcator al meciului, care a dus scorul la 49-32. La întoarcerea de la vestiare, elevii lui Florin Nini au început lupta de revenire în meci, însă fără succes. Dino Pita a fost liderul mureșenilor în meciul contra Phoenix Galați, cu 32 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +29.

De partea cealaltă, steliștii vin după o victorie importantă în fața uneia dintre contracandidatele la titlu, CSU Sibiu, scor 78-68, rămânând astfel neinvinsi pe teren propriu. Deși sibienii au început mai bine partida, roș-albaștrii s-au instalat la conducere în secvența a doua, iar până la final au continuat să-și mărească avantajul, câștigând cu scorul de 78-68. Cel mai bun marcator al militarilor în victoria contra CSU Sibiu a fost Cătălin Baciu, cu 18 puncte.

În meciul tur, CSM Steaua EximBank s-a impus la o diferență de 15 puncte în compania celor de la BC Mureș. Roș-albaștrii au câștigat cu scorul de 85-70, după ce au condus în cea mai mare parte a partidei, mureșenii aflându-se la cârma doar în debutul meciului.

Brandon Taylor a fost atunci liderul bucureștenilor, cu 22 de puncte, o recuperare și 7 pase decisive, pentru o cota a eficienței de +25. De partea cealaltă, Devon Mitchell și-a trecut în cont 12 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, însă americanul a plecat la începutul lunii decembrie odată cu Aleksandar Mladenovic şi Milivoje Mijovic.

În acest moment, principalul marcator al celor de la CSM Steaua este Dragan Zekovic, cu o medie de 16,6 puncte, iar pentru mureseni, Dino Pita are o medie de 16.4 puncte pe meci.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 30 de ori, iar lupta este strânsă, militarii conducând cu 16-14.

Meciul dintre BC Mureș și CSM Steaua are loc luni, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Târgu Mureş.

Partida va fi arbitrată de brigada formată din Marius Ciulin, Marius Epure și Ionuț Moraru, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Bucerzan Radu.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 2.

*foto: Cătălin Soare/ facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!