Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă la Craiova la capătul unui meci extrem de disputat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.03.2017

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat partida din deplasare de pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor final 97-92, într-un meci din cadrul luptei pentru locurile 7-10 din Liga Națională de Baschet Masculin

Confruntarea din Polivalenta din Bănie a fost încă din start una echilibrată în care cele două formații alb-albastre au mers umăr la umăr. Sfertul inaugural a fost adjudecat de gazde la 3 puncte diferență, scor 18-15. Oltenii au continuat în aceeași notă ușor dominantă și au intrat la vestiare cu un ecart de 6 puncte, 44-38, după un parțial de 26-23 în actul secund. 

După revenirea de la vestiare a început și revenirea formației oaspete, care a început să forțeze pe faza ofensivă și să fie mult mai atentă pe cea defensivă. Cea de-a treia secvență a partidei a revenit celor de la Târgu Mureș cu 30-20 și s-a intrat în decisiv cu 4 puncte în favoarea băieților lui Barnabas Szaszgaspar, 68-64. Ultima parte a întâlnirii a fost una extrem de spectaculoasă, disputată și echilbirată, una în care oaspeții au fost puțin mai lucizi și au fructificat atât șansele avute, cât și greșelile adversarilor. Sfertul a fost câștigat de Târgu Mureș cu un parțial de 29-28, reușind în cele din urmă să se desprindă în ultimul minut și în câștigătoare a partidei, scor final 97-92. 

Punctele victoriei târg-mureșene au fost marcate de LaMarcus Reed 25, Radovan Markovic 18, Ernests Kalve 18, Goran Martinic 14, Dalibor Djapa 8, Dragoș Andrei 7, Laszlo Lazar 5 și Szabolcs Santa 2. De cealaltă parte, de la Craiova au marcat Jamar Nathaniel Abrams 30, Tayloe Pashon Taylor 20, Cătălin Burlacu 19, Travis Bureau 12, Mihai Gavrilă 6, respectiv Vladislav Solopa 5. 

În urma acestui rezultat, BC Mureș Târgu Mureș și-a asigurat prezența în play-off și în foarte mare măsură și locul 7 la finele sezonului regulat, având nevoie de încă o victorie de a fi siguri 100% și de acest aspect. De cealaltă parte, chiar dacă mai au șanse matematice la play-off, șansele Craiovei să ajungă acolo s-au diminuat considerabil odată cu acest eșec. 

În weekend, Târgu Mureș joacă acasă cu Phoenix Galați, în timp ce SCM U Craiova se va duela la București cu Dinamo. 

*Foto: Toth Csaba

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu amg :

    Muresul...
    O echipa adevarata...
    Incredibil cum cu atatea probleme si salarii neplatite acesti jucatori rup lalterenul propiu terenul. M-as bucura enorm sa le fie rezolvate problemele financiare sau cel putin sa le fie platite salariile baietilor, la zi, merita...apoi cu singuranta o sa joace motivati si la cu totul alt nivel. Astfel ne bucuram de baschet privindu-i pe teren.

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld:

      Mures
      Chiar sunt o echipa frumoasa, sper sa lupte asa împotriva tuturor echipelor şi sa ne bucuram de baschet

      cu 7 ani în urmă (28.03.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Corectie...
    "...rup la propriu terenul." Tastura de la telefon...imi cer scuze! Felicitari Mures!!!

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Sibieni
    Nu va vad bine daca terminati pe 2, mai bine ii lasati pe stelisti sau lupii rosii. Asa ca normal ca ne lasati sa va batem : )...

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017)
    • BC CSU Sibiu AA14:

      Lupii rosii
      @ raress23, cine sunt lupii rosii? :)

      Eu cred ca dupa etapa de miercuri o sa stim in proportie de 90% ordinea locurilor 2-4.
      Cu o victorie la Pitesti, CSU are sanse 90% sa termine pe 2 iar daca acest rezultat o sa fie completat de o victorie a Stelei impotriva "lupilor rosii :)" vom avea asigurat si din punct de vedere matematic minim locul 3!

      Cu tot riscul de a da peste Mures in primul tur, eu sunt pentru a termina pe locul 2...strict din motivul ca iti ofera avantajul celor 3 meciuri "acasa" in semifinale.

      HAI CSU!

      cu 7 ani în urmă (27.03.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Si eu sunt pentru locul doi, chiar daca asta inseamna un prim tur cu Muresul, echipa pe care o apreciez si admir. In primul rand, pentru ca asa e corect, sa joci tot timpul la victorie, e singurul drum corect in sport si viata. Iar apoi, daca vrei sa arati ceva, trebuie sa te bati cu cei mai buni. Si nu in ultimul rand, pentru ca sunt convins ca putem elimina Muresul in playoff (si chiar sper ca pana atunci sa-si rezolve problemele financiare). Vom vedea in cateva zile care va fi tabloul si mai povestim.

    cu 7 ani în urmă (27.03.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Doamne ajuta!
    Ca baietii de la Mures sa fie platiti la zi iar noi sa terminam pe 2, ca apoi sa vedem spectacol 5 episoade iar cei mai buni sa mearga mai departe!!!

    cu 7 ani în urmă (28.03.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    multumiri
    Vreau sa va multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru atitudinea de fair play fata de tigrii. Sper sa ne intalnim in play off dar asta depinde de modul in care clubul isi respecta intelegerea cu jucatorii. Cat depre avantajul terenului propriu, daca ma uit in urma, acesta nu prea este relevant pentru tigrii deoarece in ultimii 2 ani am ajuns sa jucam finala pornind de pe locurile 5 si 6 :) asa ca suntem obisnuiti cu asta. Totul este ca baietii sa fie motivati si sa nu se gndeasca la bani. Mult succes in continuare CSU Sibiu!

    cu 7 ani în urmă (28.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!