Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș câștigă la limită, însă BCM U FC Argeș Pitești se califică în Final Eight

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.10.2017

BCM U FC Argeș Pitești s-a calificat în Final Eight-ul Cupei României, chiar dacă a pierdut meciul retur jucat pe terenul lui BC Mureș. „Tigrii” au reușit o victorie la limită în „junglă”, insuficientă pentru calificare după ce în Trivale s-au înclinat la o diferență de 9 puncte. BCM U FC Argeș Pitești a câștigat la general în fața lui BC Mureș cu scorul de 144-136.

Echipa gazdă a făcut un o primă repriză excelentă, chiar dacă primul sfert a fost unul echilibrat și câștigat de mureșeni la doar 3 puncte, 17-14. Elevii lui Szaszgaspar Barnabas s-au dezlănțuit în startul actului secund, iar backcourt-ul suedez fomat din Person și Pita le-a oferit gazdelor un avantaj de 17 puncte. Piteștenii au reușit să oprească din iureșul gazdelor și după 20 de minute de joc diferența era de doar 10 puncte, 40-30. În sfertul trei, BC Mureș a păstrat avantajul și mai mereu aveau doar un coș de recuperat la general. Totuși gazdele au primit o lovitura importantă, după ce Aleksandar Mladenovic a fost eliminat pentru 5 greșeli personale. BCM U FC Argeș Pitești intra în sfertul decisiv cu 7 puncte handicap. Agafanov a fost motorul ofensiv al piteștenilor în startul sfertului patru. Nivelul de energie al formației gazdă a scăzut, lucru care le-a permis băieților lui Hristu Șapera să preia conducerea. Mureșenii au luptat însă pănă la final, iar Milivoje Mijovic și Szabolcs Santa au adus victoria pentru BC Mureș în meciul cu BCM U FC Argeș Pitești, 73-72.

David Pita a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 18 puncte plus 5 pase decisive și 2 recuperări. Milivoje Mijovic a fost aproape de un double-double, după 13 puncte și 9 recuperări, la fel și Jonathan Person care a încheiat cu 12 puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări. Szabolcs Santa a contribuit cu 10 puncte și 6 recuperări.

Andryi Agafonov a fost principalul artizan de la Pitești cu 21 de puncte și 7 recuperări. Porter Troupe a terminat cu 14 puncte, 2 pase decisive și o recuperare, iar Nick Russell cu 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Hai sa nu incep prin obiectii si motive pentru care am pierdut! Sunt destule! De data asta o sa vorbesc doar de frumusetea jocului practicat,bineinteles de noi, si de senzatia foarte placuta lasata de echipa dupa meci. Mi-a plăcut atitudinea, oasele senzationale ale suedezilor si apărarea care de multi ani nu a arătat atât de bine. Sunt semne bune pentru viitor si noua suporterilor ne dau speranțe pentru un sezon bun! Asta in conditiile in care acum cam doua săptămâni nu eram siguri ca o sa avem echipa. Sa nu uitam asta!
    Hujj-hujj hajra! Hai BC Mures!

    cu 6 ani în urmă (03.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Meci
      Bravo Muresului pentru atitudine. Suedezii par sa inceapa o treaba buna. Despre BCMU, se vede o imbunatatire de la meci la meci. In campionat, cu alte reguli, va fi altfel. Felicitari pentru calificare, baieti!

      cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Bcmu fc arges pitesti
    Buna organizare avem la clubul sportiv daca a iesit denumirea asta la echipa de baschet :) .noi am facut o prima repriza f slaba,apoi ne.am revenit prin valoarea individuala a jucatorilor si pt ca am avut banca mai lunga.totusi cred ca se impunea un al 6.lea strain pe poz 4 si 5.echipa arata binisor,dar nu stiu cum vom arata cand vom intalni o echipa care joaca cu 6 jucatori straini sau chiar 7 in unele cazuri.

    cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @adu
      Esti total dezinformat. Clubul se numeste FC Arges si e si normal ca echipa sa se numeasca asa, e o lege, nu ai ce sa faci. bine ca nu se numeste FC Arges Pitesti, fara BCM U. Iar despre echipa, cum sa intalnim echipa cu 7 straini? avem o regula si aceea spune clar ca sunt maxim 6 straini. Noi avem 3 romani de calitate carora le trebuiesc minute. Inainte sa zici ceva ar fi bine sa te gandesti. Abia astept urmatorul meci de la Pitesti.

      cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      FC Arges
      Chiar daca asa se numeste clubul, totusi F.C.=Fotbal Club, BCM-Baschet Club Municipal. Cat despre jucatori, de exemplu viitorul adeversar, Clujul cu Watson naturalizat are un lot de 7 straini. Mie personal mi-e dor de energia lui Hunter, a fost jucatorul cu cea mai buna eficienta anul trecut si a juact in destule momente pe 4 si Mladenovic 5.

      cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Bcmu
      Agafonov e 4-5, la fel, cu sut de 3.

      cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Daaa hunter
      Hunter ar fi ideallllll.

      cu 6 ani în urmă (04.10.2017)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Andra
    Clujul joaca cu 7 straini..si mai sunt exemple.daca clubul si.a schimbat denumirea din scm in fc arges,de ce anul trecut echipa de baschet nu s.a numit : bcmu csm pitesti??? Eu zic ca e o greseala undeva ..nu la echipa de baschet , ci la clubul sportiv.

    cu 6 ani în urmă (04.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii