Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș câștigă pe teren propriu duelul cu Poli Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2018

bc mures poli iasi

BC Mureș Târgu Mureș a reușit să câștige un adevărat derby al suferinței, scor 84-78, într-o restanță din etapa a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

BC Mureș a început în formula Dino Pita, Bogdan Stăncuț, Alin Borșa, Szabolcs Santa și Norbert Șteff. De partea cealaltă Poli Iași a jucat cu Florin Popa, Vlad Șopola, Jalen Jackson și noile achiziții Andrija Bojic și Tayloe Taylor. BC Mureș și Poli Iași sunt dintre formațiile cele mai lovite de probleme financiare din Liga Națională. Jucătorii gazdelor anunțaseră înaintea acestui meci că ar putea chiar să nu se prezinte la duelul cu ieșenii.

Cu toate acestea, meciul a început sub dominarea „Tigrilor”, care au condus cu 10-0. Jalen Jackson a adus înapoi în joc Poli Iași, iar Norbi Șteff a urcat pe tabelă ultimele puncte pentru gazde, ducând tabela de scor la 19-14. Începutul sfertului al doilea a continuat de partea Mureșului, iar and one-ul lui Dino Pita păstra diferența de 5 puncte, scor 27-22. A urmat însă un run de 9-0 pentru oaspeți, cu Bojic în prim plan, iar Iașiul a intrat la pauză cu un avantaj de 2 puncte, scor 40-38.

Sfertul al treilea a aparținut gazdelor, care printr-un Dino Pita în mare formă au reușit să se impună și să ajungă la un avantaj de 6 puncte, scor 59-53. Taylor a înscris însă 5 puncte consecutive, iar Nuna a egalat scorul la 61-61. Alin Borșa a înscris însă ultimul coș al sfertului, ducând tabela la 64-61 înainte de ultimul sfert. Primele patru puncte în ultimul sfert au aparținut ieșenilor, dar restul sfertului a fost dominat de gazde. Căpitanul Santa a reușit să înscrie 8 puncte în ultima perioadă și gazdele au câștigat meciul cu 84-78.

Dino Pita a reușit o performanță excelentă, cu 29 de pct și 6 pase decisive. Norbert Șteff a reușit 17 puncte, Bogdan Stăncuț 16 pct iar Szabolcs Santa un double-double excelent, cu 16 pct și 16 recuperări. De partea cealaltă Andrija Bojic a reușit 26 de pucnte cu 8 recuperări, Jalen Jackson 18 pct iar Tayloe Taylor și Cvetanovic câte 13 puncte fiecare.

După acest meci BC Mureș ajunge la 6 victorii și 11 înfrângeri și trage speranțe la ultimul loc de playoff, în ciuda problemelor colosale din punct de vedere financiare. De partea cealaltă Poli Iași a adunat o victorie cu 13 înfrângeri.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!