Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș, fără replică în fața celor de la SCM U Craiova

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.02.2017

SCM U Craiova a trecut fără drept de apel de BC Mureș Târgu Mureș în penultima etapă din prima fază a sezonului regulat, scor final 91-72, și le-au răpit ardelenilor orice șansă de a mai ajunge în primele 6 echipe din clasament. 

Oaspeții au început în forță duelul din Bănie, câștigând detașat primul sfert al confruntării cu scorul de 24-12. Actul secund a fost diametral opus, cu echipa gazdă la timonă, Craiova reușind un parțial de 30-15 în urma căruia a intrat la vestiare cu un avantaj de 3 puncte, 42-39. Primul sfert de după pauza mare a fost cel mai echilibrat dintre toate, cele trei formații mergând umăr la umăr pe parcursul celor 10 minute de joc. Astfel, în urma unui 23-22 pentru Mureș, tabela indica 64-62 pentru olteni. Actul decisiv a fost însă unul fără istoric, în care gazdele din Craiova au dat de pământ cu adversarul câștigând partida la 19 puncte diferență, 91-72, în urma unui neverosimil 27-10 în cel din urmă sfert. 

Punctele victoriei craiovene au fost marcate de Darius Hargrove 25 (18 recuperări), Jamar Nathaniel Abrams 21, Christopher Wayne Lee 19 (7 recuperări), Cătălin Burlacu 8 (7 pase decisive), Tayloe Pashon Taylor 6 (9 pase decisive), Vladislav Solopa 5, Travis Bureau 4, respectiv Baris Aktas 3. De cealaltă parte, pentru BC Mureș au marcat Goran Martinic 19, Ernests Kalve 18, LaMarcus Reed 14, Radovan Markovic 10, Laszlo Lazar 6 și Szabolcs Santa 5.  

În urma acestei victorii, SCM U Craiova a ajuns la un bilanț de 5 victorii și 14 înfrângeri, fiind pe locul 10 în clasament. De cealaltă parte, BC Mureș va termina prima fază a sezonului regulat pe locul 7, având la activ 9 meciuri câștigate și 10 pierdute. Craiova va juca în ultima rundă acasă cu Steaua, în timp ce Mureșul va primi vizita celor de la Pitești.

Totuși, până atunci ambele combatante au partide importante în Cupa României, Craiova jucând în sferturi cu Steaua, în timp ce Târgu Mureș se va duela cu Galațiul pentru un loc în semifinale. Final Eight-ul Cupei României se va juca la Sibiu. 

*Foto: Toth Csaba 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!