Stiri

BC Mureș obține prima victorie în faza secundă a FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.01.2017

BC Mureș Târgu Mureș s-a impus pe teren propriu în ultima etapă a fazei secunde din FIBA Europe Cup, 84-77, în fața suedezilor de la Sodertalje Kings. Odată cu acest ultim joc, elevii lui Barnabas Szaszgaspar au obținut și primul succes în faza a doua competiției și părăsesc astfel Europa cu capul sus. 

Diferența dintre cele două formații din Grupa K s-a făcut în primul sfert al întâlnirii atunci când mureșenii s-au impus cu un parțial de 26-14. Ulterior, confruntarea s-a echilibrat în totalitate, iar oaspeții veniți din nordul Europei s-au aflat într-o cursă continuă de urmărire a Mureșului. Actul secund s-a încheiat cu un parțial de 20-20 și astfel s-a intrat la vestiare cu 46-34 în favoarea gazdelor. Ultimele două sferturi au fost adjudecate de cei de la Sodertalje cu parțiale de 21-17, respectiv 22-21, însă victoria finală le-a revenit lui Martinic și compania la 7 puncte diferență și au reușit astfel să mai șteargă puțin din parcursul slab înregistrat în această fază a competiției. 

Strict din punct de vedere statistic, partida dintre BC Mureș și Sodertalje Kings a fost una echilibrată, diferența fiind făcută la un singur capitol, cel al aruncărilor de la distanță. „Tigrii” mureșeni au încheiat jocul cu un procentaj de 47.4%, având 9 reușite din 19 încercări, în timp ce vizitatorii au avut o zi slabă de la distanță cu 23.8%, 5 coșuri marcate din 21 de aruncări. 

Cel mai bun om al meciului a fost Goran Martinic autor a unui double-double cu 23 de puncte și 10 pase decisive. De la Mureș au marcat și Goran Gajovic 19, Dalibor Djapa 11, Dragoș Andrei 9, Laszlo Lazar 6, Alin Borșa 6, Szabolcs Santa 4, Cornel Cioacătă 3 și Dani Popescu 3. De cealaltă parte, cel mai bun om al suedezilor a fost Lindstrom autor a 23 de puncte. 

Chiar dacă a câștigat aseară, BC Mureș termină ultima în Grupa K, dat fiind faptul că a pierdut în Suedia la 20 de puncte diferență. Astfel, vicecampioana en-titre a României termină faza secundă din FIBA Europe Cup cu un bilanț de o singură victorie și 5 înfrângeri, la fel și suedezii, în timp ce pe primele două locuri se află Elan Chalon și Gaziantep, ambele cu 5 meciuri câștigate și unul pierdut. Gaziantep a câștigat aseară derby-ul grupei cu Elan Chalon, scor 92-80. 

BC Mureș părăsește astfel Europa cu un bilanț total în toate meciurile de 4 victorii și 6 înfrângeri, iar acum se poate axa în întregime pe campionat și Cupa României. Următorul meci al alb-albaștrilor se va juca în weekend, acasă, cu „lanterna-roșie” Olimpic Baia Mare. 

*Foto: fiba.com/europecup

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Alo
    Eu stiu ca la moda sunt titlurile bombastice dar BC Mures nu a fost eliminata din Europa ci din grupele Eurocup la baschet masculin :)

    cu 7 ani în urmă (26.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!